لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۵

ادامه حملات در سوریه و عراق؛ تهدید جبهه نصرت به تلافی


ارتش آمریکا و کشورهای عربی به حملات خود علیه افراطیون اسلام‌گرا در سوریه ادامه داده‌اند، در آن سوی مرزها، نیز برای نخستین بار نیروی هوایی بریتانیا در ماموریت هوایی در عراق، شرکت کرده‌اند. و جبهه نصرت، گروه مرتبط با القاعده، کشورهای ائتلاف را به انتقام‌‌گیری تهدید کرده است.

بعد از ظهر روز شنبه، پنجم مهر ماه، وزارت دفاع آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که عربستان سعودی، اردن و امارات متحده عربی در حملات هوایی در سوریه شرکت دارند.

در این بیانیه آمده است «آمریکا و نیروهای نظامی کشورهای هم‌پیمانش به حملات خود علیه تروریست‌های «داعش» (حکومت اسلامی) در سوریه، طی روز جمعه ادامه داده و امروز (شنبه به وقت آمریکا) با استفاده از جنگنده و پهپاد، هفت حمله انجام شده است. نیروهای آمریکایی به سه هدف از داعش در عراق نیز حمله کرده‌اند».

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در تلاش برای ایجاد یک ائتلاف فراگیر و بین‌المللی از کشورهای جهان علیه افراطیون «حکومت اسلامی» است.

او گفته است «آمریکا جهان را در جنگ برای نابود کردن گروه تروریستی [حکومت اسلامی] رهبری می‌کند» و افزوده است «من این را به وضوح می‌گویم که آمریکا به عنوان عضوی از یک ائتلاف فراگیرتر عمل کرده و ما در این اقدام، به دوستان و متحدان خود، از جمله کشورهای عربی، می‌پیوندیم».

اما تنها این شبه‌نظامیان «حکومت اسلامی» نیستند که هدف حملات هوایی قرار گرفته‌اند و در سوریه گروه‌های پیکارجوی دیگری، مانند شاخه‌های القاعده، نیز هدف قرار گرفته‌اند.

سخنگوی «جبهه نصرت»، گروه پیکارجوی وابسته به القاعده، در سوریه، در پیامی صوتی گفته است «ما در جنگی طولانی قرار داریم. این جنگ طی چند ماه و چند سال به پایان نمی‌رسد، بلکه می‌تواند دهه‌ها ادامه پیدا کند. این جنگ علیه جبهه نصرت نیست، بلکه جنگ علیه اسلام است».

در ادامه این پیام صوتی که در شبکه‌های اجتماعی نزدیک به این گره منتشر و در خبرگزاری‌ها بازتاب یافته است، سخنگوی جبهه نصرت، کشورهایی که به آنها حمله کرده‌اند را تهدید می‌کند که از الان «در فهرست هدف‌های نیروهای جهادی در سراسر جهان، قرار گرفته‌اند».

کردهای پناهجو در مرز ترکیه
کردهای پناهجو در مرز ترکیه

«ارتش ترکیه می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد»

رسانه‌های ترکیه‌ای از قول رئیس‌جمهوری آن کشور نقل کرده‌اند که ارتش آن کشور در صورت نیاز و توافق بین‌المللی، می‌تواند به عنوان سپر دفاعی برای پناهجویان در مرز سوریه و ترکیه، موضع گیرد.

ترکیه، از مهم‌ترین اعضای پیمان آتلانتیک شمالی، همچنان به طور رسمی از حضور در ائتلاف نظامی آمریکا خودداری کرده است.

با این همه رجب طیب اردوغان در مصاحبه‌ای با روزنامه حریت، گفته است «این منطق که می‌گوید ترکیه دست به اقدامی نظامی نخواهد زد، غلط است».

به گفته رئیس‌جمهوری ترکیه، گفت‌وگوها در مورد اینکه آن کشور با چه کشورهایی و چگونه دست به اقدام هوایی یا اقدام احتمالی زمینی خواهد زد، ادامه دارد.

به گفته او در صورت رای مثبت پارلمان ترکیه در هفته آینده به اقدام نظامی در خارج از مرزهای کشور، گام‌های لازم برداشته خواهد شد.

اردوغان می‌گوید ترکیه باید خود به تنهایی از مرزهایش دفاع کند.

گروهی از اعضای «حکومت اسلامی» در تصویر در زمانی نامعین
گروهی از اعضای «حکومت اسلامی» در تصویر در زمانی نامعین

ماموریت هوایی بریتانیا

نیروهای نظامی بریتانیا که به ائتلاف آمریکا پیوسته‌اند، نخستین ماموریت هوایی علیه «حکومت اسلامی» را در خاک عراق، پس از رای پارلمان آن کشور، انجام داده‌اند.

آنها صبح روز شنبه از پایگاهی در قبرس به سوی عراق پرواز کرده و هفت ساعت بعد از آن به پایگاه خود بازگشته‌اند.

یک سخنگوی وزارت دفاع بریتانیا اندکی پس از آغاز این ماموریت، آن را تائید کرد.

نمایندگان پارلمان بریتانیا به اقدام در عراق، ولی نه در سوریه، رای مثبت داده‌اند.

هواپیماهای تورنادوی بریتانیا که به موشک‌های قابل کنترل با لیزر مجهز بوده‌اند، بدون انجام حمله، از ماموریت خود بازگشته‌اند.

وزارت دفاع بریتانیا گفته است «هنوز هدفی که لازم باشد فورا به آن حمله شود، شناسایی نشده است.»

به گفته این وزارت‌خانه، اطلاعات جمع‌آوری‌شده از سوی دو تورنادوی آن کشور «فوق‌العاده گرانبها» هستند.

XS
SM
MD
LG