در حالیکه شبهنظامیان گروه حکومت اسلامی در شمال سوریه به چند کیلومتری کوبانی در نزدیکی مرز ترکیه رسیدهاند، ارتش ترکیه، تانکهای خود را برای تحکیم موقعیتش در مرز مستقر کرده است.
احتمال میرود پارلمان ترکیه در همین هفته در مورد پیوستن به ائتلاف بینالمللی آمریکا علیه حکومت اسلامی رایزنی کند.
رجب طیب اردوغان دو روز پیش از تازهترین تحرکات ارتش ترکیه در هفتم مهر ماه، گفته بود آنکارا افزایش فعالیت در ائتلاف جهانی علیه افراطیون اسلامگرا را بررسی میکند.
نیروهای هوایی ائتلاف طی روز دوشنبه دست به حملاتی به مواضعی در شمال و شرق سوریه زدند، اما گزارشها حاکیست که شبهنظامیان حکومت اسلامی، همچنان مشغول پیشروی به سوی منطقه کوبانی بودهاند.
خبرگزاری فرانسه میگوید خودروهای زرهی و تانکهای ارتش ترکیه در اطراف مرز در شهر مورستپنار، موضع گرفتهاند. این در حالیست که روستاهای مرزی ترکیه هدف گلوله قرار گرفته و دستکم سه راکت به اطراف آنها پرتاب شده است.
رئیس پارلمان ترکیه میگوید بحث برای حضور در ائتلاف ممکن است روز سهشنبه، هشتم مهر ماه، آغاز شود.
احمد داوداغلو، نخستوزیر آن کشور، نیز از رایزنی در این مورد در روز پنجشنبه پیشرو خبر داده است.
گزارشها در عین حال حاکی از آن است که درگیریها با «حکومت اسلامی» در نزدیکی بغداد نیز ادامه دارد.
روزنامه تلگراف میگوید گزارشهایی از رسیدن شبهنظامیان اسلامگرا به ۱۰ کیلومتری پایتخت عراق وجود دارد.
روزنامه ایندیپندنت نیز از قول «سازمان امداد و آشتی در خاورمیانه» میگوید شبهنظامیان از صبح دوشنبه پیشروی به سوی بغداد را آغاز کردهاند.
این سازمان میگوید شبهنظامیان حتی به دو کیلومتری پایتخت رسیدهاند.
گزارشهایی نیز در مورد نبردهایی شدید در منطقه عامریه الفلوجه، در ۴۰ کیلومتری غرب بغداد منتشر شده است.
از سوی دیگر سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که مقر آن در لندن است، میگوید حملات هوایی در استان حلب، در شمال سوریه، تلفاتی در میان شهروندان غیرنظامی برجای گذاشته است.
شمار این تلفات احتمالی مشخص نشده است.
اما خبرگزاری رویترز از سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا نقل کرده است که حملات به مرگ اعضای «حکومت اسلامی» انجامیده و همچنان شاهدی دال بر کشته شدن شهروندان غیرنظامی وجود ندارد.
این خبرگزاری از قول یک فرمانده ارشد ارتش آمریکا میگوید شبهنظامیان «حکومت اسلامی» در حال تغییر تاکتیک در عراق و سوریه هستند و از حرکت شمار زیادی خودروی زرهی، که هدفی آسان برای حملات هوایی بود، خودداری میکنند.
ژنرال جفری هاریگیان گفته است این موضوع باعث شده تا مکانیابی شبهنظامیان به تلاش بیشتری نیاز داشته باشد.