رئیسجمهوری آمریکا میگوید امیدوار است با آغاز دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، و توجه او و جمهوریخواهان در کنگره به «واقعیتهای» توافق اتمی، آنها به موثر بودن توافق توجه کرده و به آن پایبند بمانند.
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
باراک اوباما ۲۴ آبان ماه گفته است «احتمال میدهم وقتی که رئیسجمهوری منتخب کار خود را آغاز کند، و با دوستان جمهوریخواه خود در کنگره مشورت کند» چندان بر لغو توافق اتمی اصرار نخواهد کرد: «چراکه توضیح دلایل لغو توافقی که موثر است و جلوی دستیابی ایران به سلاح هستهای را میگیرد، کار سختی خواهد بود. به ویژه که جایگزین آن، رها کردن ایران از تعهداتی که دارد و رهسپار کردنش به سوی دستیابی به جنگافزار هستهایست».
دونالد ترامپ، در جریان کارزار انتخاباتی خود، در رقابت با هیلاری کلینتون، بر خلاف رقیب دمکراتش، گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات، توافق اتمی را لغو میکند.
آقای ترامپ از زمانی پیروزیاش در انتخابات، اظهارنظر مشخصی در مورد آینده این توافق که میان تهران، ایالات متحده و پنج قدرت جهانی دیگر امضا شد، نکرده است. با این همه برخی از متحدان آمریکا، از جمله اتحادیه و کشورهای اروپایی در مورد لغو احتمالی آن تا زمانی که پایبندی به تعهدات ادامه دارد، ابراز نگرانی کردهاند.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روز دوشنبه نیز مجددا بر حمایت خود از این توافق تاکید کردند. آنچه با استقبال تهران نیز روبهرو شدهاست.
باراک اوباما نیز اکنون میگوید کار سختیست چیزی که در حال حاضر به آن عمل میشود و موثر است را از کار انداخت.
به گفته رئیسجمهوری آمریکا «احتمالا وقتی شما مسئول مستقیم [مذاکرات] نیستید، میتوانید بگویید توافق وحشتناکی بوده، ولی وقتی در شکلگیری آن مسئولیت دارید و در اینکه جلوی دستیابی ایران به سلاح هستهای را بگیرید، احتمال بیشتری دارد که به واقعیتها توجه کنید».
شبکه خبری سیانان به نقل از مارک دوبویتز، از «بنیاد دفاع از دمکراسی»، اندیشکدهای محافظهکار که از منتقدان توافق اتمیست، میگوید ترامپ احتمالا به توافق پایبند میماند، اما درصورتی که تهران خلافی بکند -هرچهقدر هم که تخلف ناچیزی باشد- تحریمها را باز میگرداند.
توافق میان تهران و شش قدرت جهانی در پی روی کار آمدن حسن روحانی، و پس از آنکه طی سالهای گذشته تحریمهای گستردهای علیه ایران اعمال شد، بهدست آمد. باراک اوباما، این توافق را «تاریخی» توصیف کردهاست، اما همه نمایندگان جمهوریخواه در کنگره آن کشور با آن مخالفت یا از آن انتقاد کردند.