روسیه پیشنهاد داده است که واشینگتن و مسکو گفتوگوهای تازهای را در مورد حملات هوایی در سوریه انجام دهند. مذاکراتی که هدف اولیه از آن جلوگیری از برخوردها میان جنگندههای دو طرف عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام ارشد ایالات متحده میگوید که روسیه خواسته است گفتوگوها انجام شود، اما زمان مشخصی برای آن تعیین نکرده است.
گزارشها و گفتههای مقامهای دو کشور حاکی از آن است که آنها همچنان با «بدگمانی» به نتیجه مذاکرات مینگرند.
شبکه خبری روسی «راشا تودی» از قول آناتولی آنتونوف، معاون وزیر دفاع روسیه، نقل کرده است که «متاسفانه، ایالات متحده [پیشنهاد] همکاری ما را محدود به مسائل تکنیکی، بین خلبانها، طی انجام ماموریت [در سوریه]، کرده است».
اما همین گفتهها نیز با واکنش محتاطانه مقامهای آمریکایی روبهرو شد.
به نوشته روزنامه آمریکایی واشینگتنپست، مقامهای آمریکایی میگویند خواستار دیداری فوری برای رفع نگرانیهای امنیتی هوایی هستند. اما تاکید کردهاند که همچنان، پیشنهاد مسکو برای همکاری علیه گروه حکومت اسلامی را، «غیر واقعی» میبینند.
پیتر کوک، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، گفته است واشینگتن در انتظار پیشنهاد رسمی مسکو و آگاهی یافتن از جزئیات آن است.
پنتاگون گفته آماده دیداری در «اسرع وقت» است.
آناتولی آنتونوف، پیشتر گفته بود یک کنفرانس ویدئویی بین دو طرف، در مورد «ایمنی» خلبانها در اول اکتبر (هفته پیش) انجام شده بود، اما بهتر است اگر «دوستان ما پیش ما بیایند و ما رو در رو به گفتوگو بنشینیم».
حملات هوایی روسیه در سوریه، که هدف از آن مقابله با گروه موسوم به «حکومت اسلامی» و «تروریستها» عنوان شده، از هفته گذشته آغاز شد.
حملات ائتلاف به رهبری ایالات متحده علیه گروه حکومت اسلامی و برخی دیگر گروههای افراطی، از یک سال پیش آغاز شده است.
مقامهای آمریکا و ناتو در مورد اینکه روسیه در حال حمله به گروهی از مخالفان بشار اسد است، که از حمایت غرب برخوردارند، ابراز نگرانی کردهاند.
اما نگرانیها و هشدارها طی هفته گذشته تنها محدود به حملات هوایی در خاک سوریه نبوده است.
پیمان آتلانتیک شمالی به تازگی به روسیه در مورد نقض حریم هوایی ترکیه، که خود از اعضای این پیمان است، هشدار داده است.
دبیر کل ناتو نیز روز ۱۴ مهر ماه گفت ورود جنگندههای روسیه به حریم هوایی ترکیه «غیرعمدی نبوده است».
جنگ داخلی سوریه در پنجمین سال خود قرار دارد. بیش از ۲۵۰ هزار قربانی و میلیونها آواره و پناهجو نتیجه نبردهای چند سال گذشته است.
تلاشها برای برقراری صلح در آن کشور، در حالی که اختلافاتی عمیق میان حامیان اسد، مانند ایران و روسیه، و مخالفان آن مانند آمریکا و برخی از متحدانش، وجود دارد، هنوز نتیجهای در بر نداشته است.