مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزرات کشور در دوران ریاستجمهوری محمد خاتمی، در نامهای سرگشاده به آیتالله خامنهای، از رویکرد او و نزدیکانش به توافق اتمی انتقاد کرده و میگوید انتظار میرود رهبر جمهوری اسلامی «جانب اکثریت ملت را بگیرد».
نامه آقای تاجزاده ۲۲ فروردین در وبسایت کلمه منتشر شده است. در آن به سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در مشهد و سپس گفتهها و سخنان روزهای گذشته چهرههای اصولگرای نزدیک به او، در ضدیت با توافق اتمی میان دولت ایران و جامعه جهانی، اشاره شدهاست.
علی خامنهای در سخنانی در آغاز سال نوی خوشیدی گفته بود در برنامه جامع اقدام مشترک، برخی «خطوط قرمز» رعایت نشده است. او در عین حال در انتقادی تلویحی از سخنان حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، در مورد لزوم اجرای «برجام دو»، گفته بود «طرف مقابل حل شدن قضیه هستهای را کافی نمیداند» و میخواهد اینگونه القا کند که «برجامهای دو و سه و غیره باید بهوجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم.» پیش از این حسن روحانی خواستار اجرای «برنامه جامع مشترک ملی» برای عبور از مشکلات و تحقق توسعه در ایران، شده بود.
مصطفی تاجزاده، که از سال ۱۳۸۸ در زندان به سر میبرد، در نامه خود به آقای خامنهای میگوید اگر توافق اتمی صورت نمیگرفت و سیاستهای محمود احمدینژاد یا سعید جلیلی ادامه پیدا میکرد، سقوط ارزش ریال نیز ادامه داشت، قدرت خرید مردم کمتر و تورم در ایران سهرقمی میشد.
مصطفی تاجزاده، که از سال ۱۳۸۸ در زندان به سر میبرد، در نامه خود به آقای خامنهای میگوید اگر توافق اتمی صورت نمیگرفت و سیاستهای محمود احمدینژاد یا سعید جلیلی ادامه پیدا میکرد، سقوط ارزش ریال نیز ادامه داشت، قدرت خرید مردم کمتر و تورم در ایران سهرقمی میشد.
آقای تاجزاده از آیتالله خامنهای میپرسد «اگر هر توافقی با آمریکا را خسارت محض میدانید چرا به هشدار منتقدان اعتنا نکردید و اجازه دادید دولت قبل بهانه و فرصت لازم را برای کاخ سفید فراهم آورد تا پرونده ایران را به شورای امنیت بکشاند و چند قطعنامه تحریم علیه ما صادر کند؟»
او پرسیده است «چرا گذاشتید درآمد افسانهای ۷۰۰ میلیاردی نفت به باد رود و کشور در برابر تشدید تحریمها به شدت آسیبپذیر شود؟ حتما یادتان هست که همواره به منتقدان جواب میدادید که ما از ابتدای جمهوری اسلامی در تحریم با آمریکا بودهایم و میدانیم چگونه از پس تحریمها برآییم.»
معاون وزیر کشور در دوره محمد خاتمی، در ادامه به حملات چهرههای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و رسانههای تحت مدیریت آنها به مقامهای دولت حسن روحانی و مذاکرهکنندگان اتمی، اشاره کرده است. تاجزاده میگوید با چنین حملاتی «آیا پسندیده است… تا هیچ عاقلی در جهان جرأت نکند در ایران سرمایهگذاری کند و مردم از بهبود وضعیت کشور ناامید شوند و دست از حمایت دولت بردارند؟»
او در عین حال نتایج رایگیری در خرداد ۹۲ و اسفند ۹۴ را متذکر شده و میگوید مردم ایران بر حمایت از دولت و توافق اتمی «مهر تائید زدهاند». تاجزاده میافزاید انتظار میرود رهبر جمهوری اسلامی نیز جانب اکثریت مردم را بگرید و به دولت کمک کند؛ «از یاد نبرید که ملت ایران با تیزبینی و هوشمندی رفتار و گفتار همگان و از جمله رهبری را رصد میکند.»
توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی در سال گذشته به مرحله اجرایی رسید؛ بر اساس این توافق فعالیتهای هستهای ایران محدود و در مقابل تحریمهای بینالمللی اتمی نیز برچیده شدند. پرونده اتمی ایران در زمان محمود احمدینژاد به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده شد. از تحریمهای ایران به عنوان «شدیدترین مجازاتها در تاریخ» یاد شدهاست.
باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده گفته است توافق اتمی میان قدرتهای جهانی و تهران، از بروز جنگی دیگر جلوگیری کرد. آقای اوباما در عین حال در پیام خود برای نوروز ۹۵ ابراز امیدواری کرده دوستی و ارتباطات بین مردم ایران و آمریکا به روند رو به رشد خود ادامه دهد. گفتههای نوروزی اوباما با واکنش تند علی خامنهای روبهرو شد که آنها را «بچهگولزنی» توصیف کرده است.
مصطفی تاجزاده طی ماههای گذشته چندین نامه خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشتهاست.