لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۹

ناوگروه هواپیمابر ارتش آمریکا گشت‌زنی در دریای جنوبی چین را آغاز کرد


این عکس ناو کارل وینسون و یک فروند اف‌۱۸ را در نوامبر ۲۰۱۴ نشان می‌دهد
این عکس ناو کارل وینسون و یک فروند اف‌۱۸ را در نوامبر ۲۰۱۴ نشان می‌دهد

ارتش ایالات متحده اعلام کرده‌است که یک «ناوگروه هواپیمابر» آن کشور، گشت‌زنی در دریای جنوبی چین را آغاز کرده‌است. چین، در پی انتشار گزارش‌هایی اولیه در این رابطه، در مورد «به چالش کشیدن استقلال» خود «هشدار داده بود».

بنا بر اعلامیه‌ای که در صفحه فیس‌بوک ناو کارل وینسون منتشر شده، گشت‌زنی روزانه ناوگروه تازه از روز شنبه ۳۰ بهمن، در دریای جنوبی چین آغاز شده‌است.

«دریای جنوبی» یا «دریای جنوبی چین»، بخشی از اقیانوس آرام، در فاصله‌ای از تنگه تایوان، شرق ویتنام، شمال‌غربی فیلیپین تا مرزهای آبی اندونزی و سنگاپور است. بخشی از جزایر مورد مناقشه‌ میان کشورهای شرق و جنوب‌شرقی آسیا در این دریا قرار دارد. بنا بر آمار، این دریا دومین مسیر پرفت‌وآمد آبی در جهان و مسیر گذر میلیون‌ها بشکه نفت در روز است. برآورد می‌شود که خود منطقه نیز دارای منابع نفتی‌ست. موضوع دیگری که بارها به ایجاد تنش و بحران میان کشورهای پیرامون دریای جنوبی انجامیده، تنوع زیستی عظیم آن است. چین، در مورد بخش بزرگی از گستره این دریا، ادعای مالکیتی دارد، برونئی، فیلیپین، مالزی، تایوان و ویتنام، نیز هر کدام در مورد بخشی از آن ادعای مالکیتی دارند.

پیش از آنکه ارتش آمریکا رسما از آغاز عملیات گشت‌زنی ناوگروه تازه خود خبر دهد، زمانی که گزارش‌هایی در این رابطه منتشر شده بود، وزارت خارجه چین در مورد «به چالش کشیدن» استقلال آن کشور به واشینگتن «هشدار داده بود». پکن هنوز به آغاز رسمی این گشت‌زنی، واکنش نشان نداده‌است.

نیروی دریایی ایالات متحده گفته است این ناوگره از جمله دربرگیرنده هواپیمابر «کارل وینسون» است. یو‌اس‌اس کارل وینسون، از کلاس «نیمیتز» است؛ ناوهایی که با راکتور هسته‌ای کار می‌کنند و ۱۰ فروند از آن‌ها در خدمت ارتش آمریکا قرار دارد.

دریابان جیمز کیلبی، فرمانده ناوگروه به پایگاه اینترنتی «نیوی نیوز سرویس» گفته است هفته‌ها تمرین در اقیانوس آرام، «قابلیت‌های دفاعی و آمادگی‌های گروه را افزایش داده‌است».

ایالات متحده آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما، بر اهمیت منطقه شرق آسیا در اولویت‌ سیاست‌های راهبری واشینگتن تاکید کرده بود. دونالد ترامپ نیز، چه در زمان رقابت‌های انتخاباتی و چه پس از پیروزی در انتخابات دست به انتقادهایی گاه شدید از چین زد؛ این انتقادها مسائلی مانند سیاست‌های اقتصادی آن کشور و یا سیاست‌ها پکن در رابطه با کره شمالی را در بر گرفته‌اند. رئیس‌جمهوری آمریکا در زمانی که هنوز رئیس‌جمهوری منتخب بود، یک گفت‌وگوی تلفنی -بی‌سابقه طی دهه‌ها گذشته- با رئیس‌جمهوری تایوان داشت که با انتقاد پی‌در‌پی چین روبه‌رو شد. آقای ترامپ چندی پیش تاکید کرد او به سیاست «چین واحد» پایبند می‌ماند. روسای جمهوری ایالات متحده و جمهوری خلق چین، ۲۲ بهمن ماه گفت‌وگویی تلفنی انجام دادند.

XS
SM
MD
LG