سخنگوی ائتلاف به رهبری ایالات متحده گفته است، این ائتلاف رابطه خود را با شبهنظامیان سوری که «اقداماتی، فراتر از مقابله با داعش انجام دهند»، قطع میکند. این مقام ائتلاف تاکید کرده هدف از نبردها در عراق و سوریه «تنها و تنها مقابله با داعش است».
سرهنگ رایان دیلن، سخنگوی ائتلاف به رهبری واشینگتن، پنجم مرداد ماه در جمع خبرنگاران گفته است حمایت از نیروهای محلی سوریه که «به جز نبرد با داعش دست به اقدام دیگری زده باشند» خاتمه مییابد.
او افزوده است نیروهای آمریکایی در حال خاتمه دادن به پشتیبانی از یکی از این گروهها و بازپسگیری تجهیزات و ادواتیست که در اختیار آنها گذاشته شده بود.
سرهنگ دیلن به خبرنگاران گفته است «ما به وضوح این را بارها گفتهایم که هدف ما در سوریه و در عراق، نبرد با داعش است و تنها نبرد با داعش».
سخنگوی ائتلاف اظهار داشته آنها از متحدان خود در منطقه خواستهاند تا «به همین هدف مشترک پایبند باشند».
سرویس انگلیسیزبان صدای آمریکا به نقل از دو مقام رسمی آن کشور میگوید گروهی که سرهنگ دیلن از آن نام برده، خارج از منطقه موسوم به کاهش خشونت در اطراف پایگاه التنف، به نیروهای حامی بشار اسد حمله کردهاست. به گفته یکی از این مقامها، این نخستین بار نیست که چنین چیزی رخ داده و «آنها باید به تعهدات خود در راستای مقابله با [گروه] حکومت اسلامی بازگردند».
پایگاه تنف همانجاییست که شماری از نیروهای ویژه آمریکایی، مشغول آموزش گروهی از شبهنظامیان سوری، با هدف نبرد علیه نفرات داعش، هستند.
جنوب سوریه محل حضور گروهی از شبهنظامیان است که به «اپوزیسون منتخب سوریه» موسوم هستند و از متحدان ائتلاف در نبرد علیه داعش بهشمار میروند. این گروه، با شبهنظامیان عمدتا کرد «نیروهای دمکراتیک سوریه» که در شمال سوریه در جنگ با نفرات داعش هستند، فرق دارد.
سرهنگ دیلن در بخشی از گفتوگوی خود با خبرنگاران تاکید کرده «بسیار سخت است که بدون برخورد با نیروهای حکومت سوریه، سوار خودرو شد و (برای نبرد علیه داعش) به میادین، ابوکمال یا دیرالزور رفت… ولی تا زمانی که طرح و نقشه دیگری وجود ندارد، ما بر این موضوع تاکید میکنیم و عقیده داریم، بخت و فرصتی وجود خواهد داشت، تا در نبردها علیه داعش در مناطق میانی کرانه فرات، از آنها بهره برد».
در پایان تیر ماه رسانههای آمریکایی گزارش دادند که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، تصمیم گرفته به برنامه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیآیای، برای تجهیز و ارائه آموزش به شماری از گروههای شورشی مخالف حکومت بشار اسد، خاتمه دهد. آقای ترامپ، خود، چند روز بعد در حساب کاربریاش در توئیتر برنامه سری حمایت از شورشیان سوری را «سنگین و خطرناک» و مصداق اتلاف بودجه، توصیف کرد.
رئیسجمهوری آمریکا در این مدت از بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه نیز انتقاد کرده و گفته کشورش اجازه نخواهد داد تا او «از دست عدالت بگریزد».
روسیه و ایران از مهمترین حامیان بشار اسد بهشمار میروند و در جنگ داخلی آن کشور نیز مداخله نظامی کردهاند. ایالات متحده نیز در نبردها علیه «حکومت اسلامی» از شماری از مخالفان بشار اسد حمایت میکند. اخیرا، و در پی نخستین مذاکرات رو در رو میان ولادیمیر پوتین، و دونالد ترامپ، روسای جمهوری روسیه و آمریکا، در مناطق جنوبغرب سوریه، آتشبس شکل گرفتهاست. روسیه، ایران و ترکیه نیز مذاکراتی را برای ایجاد مناطق موسوم به «کاهش خشونتها» در قزاقستان انجام میدهند که همچنان بر سر نحوه و عوامل نظارت بر آن توافقی حاصل نشدهاست.