لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۷

انتقاد کمیته تجاری آلمان از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه


مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران، روسیه و کره شمالی در آن گنجانده شده‌است.
مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران، روسیه و کره شمالی در آن گنجانده شده‌است.

کمیته «روابط تجاری با اروپای شرقی» آلمان روز پنجشنبه پنجم مرداد اعلام کرد که تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه می تواند به منافع شرکت‌های انرژی اروپا در اروپای شرقی «لطمه» بزند و به نظر می رسد که این تحریم‌ها با «انگیزه تسهیل صادرات محصولات انرژی آمریکا به اروپا» باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این کمیته پیشتر پیش بینی کرده بود که صادرات آلمان به روسیه در سال جاری ۲۰ درصد افزایش یابد. قبلا پیش بینی شده بود که حجم صادرات آلمان به روسیه ۱۰ درصد رشد داشته باشد.

مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه‌شنبه سوم مرداد، به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران، روسیه و کره شمالی در آن گنجانده شده‌است.

مجلس نمایندگان آمریکا، سوم مرداد، به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران، روسیه و کره شمالی در آن گنجانده شده‌است.

سناتور باب کورکر، رئیس‌ جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، چهارم تیر ماه در گفت‌وگو با روزنامه واشینگتن‌پست اظهار داشت طرح به‌زودی در سنا تصویب خواهد شد.

طرحی اولیه سنا در ۲۵ خردادماه، موسوم به طرح «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» بود و تهران را به دلیل مواردی چون توسعه موشک‌های بالیستیک، اتهام‌ها در مورد حمایت از تروریسم و گروه‌های شبه‌نظامی و نیز نقض حقوق بشر، هدف تحریم قرار می‌داد.

طرح تازه مصوب مجلس نمایندگان که حمایت هر دو حزب دمکرات و جمهوری‌خواه را دارد تحریم هایی را نیز علیه روسیه، به دلیل الحاق شبه‌جزیر کریمه به خاک خود، حمایت از بشار اسد در جنگ سوریه، «نقض» حقوق بشر و همچنین اتهام‌ها در مورد «مداخله» این کشور در انتخابات آمریکا در بر می‌گیرد. این طرح همچنین بر شدت تحریم‌ها علیه کره شمالی، به دلیل تداوم آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای، می‌افزاید.

کمیته «روابط تجاری با اروپای شرقی» آلمان گفت: اگر تحریم‌های آمریکا بر شرکت‌های اروپایی تاثیر بگذارد، «گزینه اقدامات ضد تحریمی اتحادیه اروپا علیه آمریکا باید بعنوان آخرین گزینه مطرح باشد».

اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه چهارم مرداد با ابراز نگرانی از طرح تازه، اعلام کرد طی «روزهای آینده» به مصوبه مجلس نمایندگان پاسخ خواهد داد. این تحریم‌ها ممکن است در صادرات نفت و گاز روسیه به اتحادیه اروپا اخلال ایجاد کند.

آمریکا اخیرا صادرات نفت به بازارهای جهانی را آغاز کرد و طی ماه‌های گذشته چند محموله گاز مایع را نیز به اروپا صادر کرده است.

بازار انرژی اروپا به شدت وابسته به واردات انرژی، خصوصا گاز روسیه است. روسیه کل گاز صادراتی خود به اروپا را از طریق اروپای شرقی و دریای بالتیک انجام می دهد.

بر اساس آمارهای سایت رسمی شرکت گازپروم که انحصار صادرات گاز روسیه را در اختیار دارد، طی شش ماه اول سال صادرات گاز این شرکت به اتحادیه اروپا ۱۲ درصد افزایش یافته است و کشورهای اروپای مرکزی و غربی بیشترین رشد واردات گاز از روسیه را داشته اند.

آمارهای این شرکت نشان می دهد که طی ۶ ماه گذشته کشورهای اروپایی غیر عضو اتحاد شوروی سابق، طی نیمه نخست سال جاری میلادی، ۱۰۳ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه خریده اند. روسیه بیش از یک سوم نیازهای گازی اروپا را تامین می کند و یکی از بزرگترین صادرکننده های نفت به این اتحادیه است.

آلمان از طریق خط لوله زیر دریایی موسوم به «جریان شمالی» با ظرفیت ۵۵ میلیارد متر مکعب، به طور مستقیم از روسیه گاز تحویل می گیرد.

آلمان واردات گاز از روسیه را در شش ماه سال ۲۰۱۷ حدود ۱۷ درصد افزایش داده و این افزایش برای اتریش بالای ۷۲ درصد بوده است.

در این میان، روسیه چند پروژه عظیم جدید ترانزیت گاز به اروپا را اجرا می کند. مهمترین آنها پروزه «جریان شمالی دو» هست که موازی با «جریان شمالی» ساخته خواهد شد. اتریش، فرانسه، آلمان و بریتانیا به این پروژه علاقمندند.

روسیه همچنین ساخت دو خط لوله زیر دریایی به ترکیه را آغاز کرده که یکی از آنها برای صادرات گاز به اروپای شرقی در نظر گرفته شده است.

XS
SM
MD
LG