مخالفان رئیسجمهوری ونزوئلا میگویند خشونتهای ناشی از انتخابات برگزارشده از طرف دولت برای ایجاد تغییرات قانون اساسی، که با تحریم مخالفان روبهرو شده، دستکم ۱۰ کشته برجای گذاشتهاست. مقامهای آمریکایی گفتهاند واشینگتن در حال بررسی تحریمهایی علیه کاراکاس است.
انرکیه کاپریلس، از رهبران و چهرههای سرشناس مخالف نیکلاس مادورو، هشتم مرداد ماه، گفته است که ۱۰ نفر در جریان خشونتهای ساعتهای گذشته جان خود را از دست دادهاند.
دادستانی شمار قربانیان را هشت نفر و روزنامه الناسیونال ۱۳ نفر اعلام کردهاست.
دستکم هفت نفر از اعضای گارد ملی ونزوئلا نیز در جریان درگیریها و خشونتها زخمی شدهاند. بنا بر گزارشهای داخلی یک افسر پلیس نیز در میان کشتهشدگان است.
مخالفان رئیسجمهوری ونزوئلا روز یکشنبه و وقایع مربوط به آن را «روز سیاه» توصیف کردهاند.
هشتم مرداد ماه، با وجود ماهها مخالفت سیاسی داخلی، و انتقاد شماری از سران و رهبران کشورهای همجوار ونزوئلا، و نیز اعتراضات و راهپیماییهای خیابانی، مادورو رایگیری مربوط به تشکیل «مجلس موسسان» را برگزار کرد.
نهادی که قرار است قانون اساسی را بازنویسی کند؛ گامی که سوی مخالفان، هموار کردن راه بهسوی دیکتاتوری توصیف میشود. مادورو و هواداران او میگویند هدف از بازنویسی قانون اساسی «ایجاد صلح و آرامش» در کشور است.
انتخابات روز یکشنبه در حالی برگزار شد، که مخالفان آن را تحریم کردهاند. مخالفان در پارلمان ونزوئلا صاحب اکثریت هستند.
آنطور که شماری از خبرگزاریهای بینالمللی، از جمله آسوشیتدپرس میگویند گروه بزرگی از شهروندان از رفتن پای صندوقهای رای خودداری کردهاند.
این خبرگزاری میگوید برخی از حوزههای رایگیری که خبرنگاران از آنها بازدید کردهاند، عملا خالی بودند. شماری از کشورهای منطقه، از جلمه کلمبیا و پاناما که میزبان پناهجویان ونزوئلایی هستند، اعلام کردهاند، نتیجه انتخابات را نمیپذیرند. از سوی دیگر اما رهبر حزب سوسیالیست حاکم گفتهاست شمارش اولیه آرا نشان میدهد که شمار شرکتکنندگان «بیسابقه» بوده است.
در عین حال تنها نامزدهای حزب حاکم در انتخابات مجلس موسسان شرکت کردهاند و قرار است از میان ۵۵۰۰ نفر، ۵۴۵ نفر به بازبینی قانون اساسی مشغول شوند.
مادورو، خود، روز شنبه در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد هدف از تشکیل نهاد تازه، نه تنها بازبینی قانون اساسی که در اختیار گرفتن اختیاراتی نامحدود در کشورداریست. او این انتخابات را «انتخاب قدرتی فراتر و بالاتر از هر فرد» توصیف کردهاست.
رئیسجمهوری ونزوئلا مخالفان خود را نیز «تبهکارانی» نامیده که سلولهای زندان «در انتظار آنها است».
همزمان گزارش شده که ایالات متحده در حال بررسی تحریمهایی علیه کاراکاس است و این تحریمها ممکن است به شکلی، بخش نفت ونزوئلا که در کنترل دولت است را شامل شود. خبرگزاری رویترز میگوید دولت دونالد ترامپ، قصد دارد تحریمهایی را اجرایی کند، که احتمالا جلوی صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا را نمیگیرد، اما ممکن است جلوی فروش نفت سبک آمریکا به آن کشور را بگیرد.
ونزوئلا، نفت سبک آمریکا را با نفت سنگین خود مخلوط کرده و سپس صادر میکند.