لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۷

انتقاد رایس از ادامه خانه سازی اسرائیل در مناطق اشغالی


خانم رایس اظهار نگرانی کرده که پروژه های خانه سازی اسرائیل به روند صلح این کشور با فلسطینی ها صدمه بزند. (عکس: EPA )
خانم رایس اظهار نگرانی کرده که پروژه های خانه سازی اسرائیل به روند صلح این کشور با فلسطینی ها صدمه بزند. (عکس: EPA )

کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه در اورشلیم (بیت المقدس) گفت که از مقامات اسرائیلی خواهد خواست تا خانه سازی را در مناطقی که فلسطینی ها بخشی از کشور آینده شان می دانند، متوقف کنند.


وزیر امور خارجه آمریکا افزود که ادامه خانه سازی توسط اسرائیل به مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها صدمه می زند.


خانم رایس پیش از آغاز مذاکره با تزیپی لیونی، همتای اسرائیلی اش به خبرنگاران گفت: « من واقعا نگرانم که ادامه خانه سازی در زمانی که ما احتیاج داریم بین طرفین اعتمادسازی کنیم، به مذاکرات صلح ضربه بزند.»


کاندولیزا رایس از روز یکشنبه ششمین سفر خود را در سال جاری به خاورمیانه آغاز کرده تا اسرائیل و فلسطینی ها را تشویق کند که تا پایان سال میلادی جاری توافقنامه صلح امضا کنند.


جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا، بارها اعلام کرده که وی امیدوار است اسرائیل و فلسطینی ها پیش از پایان ریاست جمهوری وی در ژانویه ۲۰۰۹ قرارداد صلح امضا کنند.


بسیاری از صاحبنظران سخنان آقای بوش در این مورد را بسیار «خوشبینانه» و حتی «غیر واقعی» می دانند.


به گزارش رویترز، خانم رایس پس از دیدار با وزیر امور خارجه اسرائیل با اهود اولمرت، نخست وزیر، و اهود باراک، وزیر دفاع این کشور، مذاکره می کند.


کاندولیزا رایس، سپس به رام الله در کرانه باختری می رود تا با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین و سلام فیاض، نخست وزیر فلسطینی دیدار کند.


  • «من واقعا نگرانم که ادامه خانه سازی در زمانی که ما احتیاج داریم بین طرفین اعتمادسازی کنیم، به مذاکرات صلح ضربه بزند.»
کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا

دولت اسرائیل هفته گذشته اعلام کرد که قصد ساخت یک هزار و ۳۰۰ خانه جدید در بخش شرقی اورشلیم (بیت المقدس) را دارد.


فلسطینی ها می خواهند که این منطقه پایتخت کشور آینده شان باشد و اعلام کرده اند که ادامه خانه سازی به مذاکرات صلح طرفین آسیب می رساند.


مشکل شهرک سازی


شهرک سازی اسرائیل در حومه اورشلیم (بیت المقدس) از بحث انگیزترین مناقشات بین اسرائیل و فلسطین بوده است.


در جریان نشست های مشترک محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی و اهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل طی یکسال گذشته دو طرف توافق کردند اقدامی انجام ندهند که بر روند گفت وگوهای صلح خاورمیانه تاثیر بگذارد.


طرف های فلسطینی و اسرائیلی در کنفرانس پائیز گذشته آناپولیس با از سرگیری مذاکرات صلح پس از هفت سال موافقت کردند. ولی از آن زمان تاکنون دو بار اعلام شد که اسراییل قصد دارد تا شهرک های یهودی نشین را در کرانه باختری و اورشلیم شرقی گسترش دهد.


اعلام این خبر خشم فلسطینی ها را بدنبال داشت و آمریکا را که سعی دارد تلاش های صلح میان طرفین را به نتیجه برساند وادار کرد تا به انتقاد از دولت اسرائیل بپردازد.


جامعه جهانی ادعاهای اسرائیل بر بخش شرقی اورشلیم ( بیت المقدس) را به رسمیت نمی شناسد و تمام شهرک های ساخته شده در نواحی اشغال شده را غیر قانونی می داند.


بر اساس اعلام دفتر نخست وزیری اسرائیل، «آقای اولمرت از برگزاری دو مناقصه برای منطقه هار هما (جبل ابو غنیم) در اورشلیم شرقی مطلع نبوده است.»


فلسطینی ها امیدوارند که با تشکیل کشور مستقل فلسطین در آینده نزدیک، این قسمت از شهر به عنوان پایتخت دولت فلسطینی اعلام شود.


مارک رگف، سخنگوی دولت اسرائیل گفته است که « این کشور تصمیم گرفته تا میان بخش های مختلف دولتی نوعی هماهنگی بوجود آورد و اسراییل به تعهدات خود احترام می گذارد.»


بر اساس «نقشه راه» که در سال ۲۰۰۳ از سوی دولت بوش اعلام شد طرف اسرائیلی متعهد شد تا شهرک سازی را متوقف کند و فلسطینیان نیز ملزم به بهبود اوضاع امنیتی در مناطق خودگردان شدند.


XS
SM
MD
LG