لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۷

شطرنج: صحنه جدید رویارویی ایران و اسرائیل


کسب «رکورد جهانی شطرنج همزمان» انگار به رقابتی ميان شطرنجبازان ايرانی و اسرائيلی تبديل شده است.

شکست رکورد جهانی يک استاد بزرگ شطرنج ايران بدست يک استاد بزرگ شطرنج اسرائيل گويا انگيزه ای را در ميان شطرنج بازان ايرانی پديد آورد تا يک استاد بزرگ ديگر شطرنج ايران، اسب بميدان خانه های سپيد و سياه براند و رکورد بازي های همزمان را بار دگر بنام ايران بنشاند.


« احسان قائم مقامی » نخستين استاد بزرگ شطرنج ايران، روز چهارشنبه با رويارويی با ۶۰۴ شطرنجباز و پيروزی بر ۵۹۰ تن از اين حريفان، با کسب بيش از ۹۰ درصد امتيازات لازم، رکورد بازيهای همزمان يا سيمولتانه شطرنج جهان را بار دگر از آن ايران ساخت.

احسان قائم مقامی دارای درجه يا ريتينگ جهانی ۲۶۰۴، در اين بازی های همزمان، در ۱۶ ديدار به تساوی دست يافت و ۸ بازی را واگذار کرد.

اين استاد بزرگ شطرنج ايران برای اين رکوردشکنی جهانی، نه تنها در پيکار با بيش از ششصد شطرنجباز، مجموعا ۲۵ ساعت به انديشه پرداخت بلکه با گام برداشتن از کنار هريک از اين ۶۰۴ ميز مهره های سپيد و سياه و رفت و آمد بين آنها، مجموعا پنجاه کيلومتر نيز پيمود.

پيشتر، رکورد جهانی بازيهای همزمان شطرنج نزد « آليک گرشون » استاد بزرگ شطرنج اسرائيل بود که توانسته بود در اواخر سال ۲۰۱۰ با ۵۲۳ حريف روبرو شود و طی ۱۸ ساعت و نيم با کسب ۴۵۴ پيروزی، ۵۸ تساوی و يازده باخت، ۸۶ درصد امتياز را بدست آورد و بنوبه خود، رکورد جهانی « مرتضی محجوب » استاد بزرگ شطرنج ايران را بشکند. در آنزمان گزارشهايی با اين عنوان مخابره شد :
" اسرائيل، ايران را بر صفحه شطرنج نابود کرد. "

مرتضی محجوب در سال ۲۰۰۹ در پيکار همزمان با پانصد شطرنجباز، با ۳۹۷ پيروزی، ۹۰ تساوی و ۱۳ باخت، با شکستن رکورد جهانی « کريل گئورگيف » استاد بزرگ بلغارستان، رکورد جهانی بازيهای همزمان شطرنج را بنام ايران به ثبت رسانده بود.

احسان قائم مقامی، روز چهارشنبه در پی ثبت رکورد جديد جهانی شطرنج همزمان، به خبرگزاری دولتی ايرنا گفت :
" خوشحالم که به وعده خود عمل کردم و بار ديگر اين اعتبار را به کشور بازگرداندم. "

با اينکه بنظر ميرسد کيش و ماتها برای رکورد جهانی شطرنج همزمان همچنان ادامه يابد، استاد بزرگ شطرنج ايران گفته است گمان ميکند با توجه به کسب ۹۷ درصد امتياز کامل، شرايط را برای کسانی که ميخواهند در اين زمينه با ايران رقابت کنند دشوار کرده است.

با توجه به اينکه پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ در ايران و روی کار آمدن جمهوری اسلامی، ورزشکاران ايرانی از مسابقه با ورزشکاران اسرائيلی منع شده اند اما بنظر ميرسد مهره ها و خانه های سپيد و سياه شطرنج، دستکم بطور غيرمستقيم اين رقابت را بازگشوده است.
XS
SM
MD
LG