لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۳

هکرها سايت وزارت ارتباطات را فيلتر کردند!


در هفته های اخير سايت چند وزارتخانه و سازمان دولتی جمهوری اسلامی هک شده است.
در هفته های اخير سايت چند وزارتخانه و سازمان دولتی جمهوری اسلامی هک شده است.

هک سايت وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات و شبکه چهار تلویزیون ایران که در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردين ماه انجام شد نقطه اوج هک سايت های دولتی در سال های اخیر بود.


در هفته های اخير سايت چندین وزارتخانه و سازمان دولتی جمهوری اسلامی هک شده است.


هکر سايت وزارت ارتباطات با ارائه پيغام فارسی «مشترک گرامی دسترسی به اين سايت امکان پذير نمی باشد» اين وزارتخانه را نه «وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات» که «وزارت فيلترينگ» خواند.


سايت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز سيزده فروردين ۸۶ هک شد. اگرچه در ماه های اخير سايت برخی ديگر از وزارتخانه ها نيز هک شده اما از نظر ناظران، هک سايت وزارت ارتباطات از اين جهت که خود اين وزارتخانه متولی اينترنت در ايران است با اهميت تلقی می شود.


هکری که سايت وزارت ارتباطات را هک کرده خود را با عنوان «ISP-Crackers Security» معرفی کرده و با قرار دادن پيامی بر صفحه اول سايت اين وزارتخانه نوشته است: «مشترک گرامی دسترسی به اين سايت امکان پذير نمي باشد».


سايت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز سيزده فروردين ۸۶ هک شد. اگرچه در ماه های اخير سايت برخی ديگر از وزارتخانه ها نيز هک شده اما از نظر ناظران، هک سايت وزارت ارتباطات از اين جهت که خود اين وزارتخانه متولی اينترنت در ايران است با اهميت تلقی می شود.

روزنامه همشهری در واکنش به هک سايت وزارت ارتباطات با اشاره به اين که اين نخستين باری نيست که هکرها، سايت های دولتی را مورد حمله قرار می دهند، نوشته است: «اين موضوع در عصر فناوری اطلاعات، ضرورت تقويت زيرساخت های فنی و امنيتی مناسب را برای ارائه و انتقال داده ها در فضای شبکه ای يادآور می شود.»


اين روزنامه همچنين نقش وزارت ارتباطات را در زمينه گسترش فضای امن شبکه ای در کشور دارای نقش کليدی دانسته و خواستار واکنش به موقع مسئولان اين وزارتخانه در بر طرف کردن اين مشکل شد، چرا که به عقيده روزنامه همشهری، چنين واکنشی«مي تواند در ذهن کاربران اينترنت در ايران اطمينان لازم را ايجاد کند.»


سايت وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی با گذشتن چند ساعت از قرار گرفتن پيام هکر در انتقاد به فيلترینگ، با بازگرداندن مطالب تا اسفند سال ۸۵ فعاليت خود را بار دیگر از سر گرفت.


با اين حال مسئولان اين وزارتخانه و سايت اينترنتی آن پس راه اندازی مجدد اين سايت هيچ اشاره ای به هک شدن آن نکردند.


هک شبکه چهار تلويزيون


دوشنبه، سيزده فروردين، همچنین ساعتی پس از انتشار خبر هک سايت وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی در وبلاگ ها، سايت شبکه چهار سيمای جمهوری اسلامی نيز هک شد.


در اين مورد، هکرها با استفاده الفاظ رکيک و قرار دادن لينک فيلم های پورنو، مقام های عالی حکومت ايران را مورد حمله قرار دادند.


صفحه هک شده شبکه چهار، ساعت ها در انظار عمومی قرار داشت اما مسئولان سايت اينترنتی صدا و سيما سرانجام اين صفحه را از دسترس خارج کردند و در ساعات اوليه صبح سه شنبه پس از بازسازی آن دسترسی مجدد را برای کاربران امکان پذیر ساختند.


پيش از اين نيز سايت برخی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی ايران مورد حمله هکرها قرار گرفته بود.


در هفته دوم دی ماه سال گذشته، نيز سايت وزارت ارشاد اسلامی توسط يک هکر که خود را با نام «ستاره خسروی» معرفی کرده بود،هک شد.


اين هکر در پيام خود با اشاره به اين که سايت اينترنتی اين وزارتخانه از حداقل امنيت شبکه نيز برخوردار نيست خطاب به مسئولان وزارت ارشاد نوشته بود: «چگونه کسانی که نمی تواند امنيت سايت خود را تضمين کنند، چگونه می توانند از ساماندهی وب سايت های اينترنتی حرف به ميان آورند.»


هک سايت های اينترنتی گرچه يکی از موارد شايع در عصر حاضر است، اما در مورد سايت های فارسی از سابقه طولانی برخوردار نيست.


سايت های دولتی در دست هکرها


طی سال ۸۱ اخباری از هک بيش از ۱۰۰ سايت منتقد يا مخالف حکومت ايران توسط هکرهای چينی منتشر شد.


در سال ۸۴ يک گروه هکر با نام «دلتا» بيش از ۵۰ سايت دولتی را هک کرد.اين گروه همچنين اعلام کرد که در فاصله ۲۹ آذر تا ۱ دی ۸۴ رکورد هک سايت های دولتی را شکسته است.

در آن زمان برخی از ناظران و کارشناسان اين اقدام هکرهای چينی را نتيجه سفارش برخی از نهادهای حکومتی عنوان کردند.


طی سال ۸۳ نيز سايت تعدادی از خبرگزاری ها چون ايسنا و ايلنا در کنار سايت هايی چون بازتاب و جام جم آنلاين، خبرگزاری ميراث و تعدادی ديگر از سايت های خبری تحليلی هک شدند.


در سال ۸۴ يک گروه هکر با نام «دلتا» بيش از ۵۰ سايت دولتی را هک کرد. اين گروه همچنين اعلام کرد که در فاصله ۲۹ آذر تا اول دی ماه ۸۴ رکورد هک سايت های دولتی را شکسته است.


براساس اعلام اين گروه هکر، سايت های دولتی مهمی از جمله دانشگاه شريف، سينا مهر، سايت پول کشور، دادگستری ايران، دادگاه انقلاب، توليد دارو، شرکت دارو سازی ابوريحان، سايت بزرگراه ها، کل سايت های هتل های پنج ستاره تهران، سايت تامين اجتماعی، سايت فروش ليزينگ، سايت وزارت صنايع ومعادن، سايت رسمی استاندارد و چندين سايت ديگر را هک کرده است.


در اسفند ۸۴ نيز يک گروه هکری ديگر به نام «MSHERM» تعدادی از سايت های دولتی و سايت روزنامه کيهان را هک کرد.


اول ارديبهشت سال ۸۵ نيز گروه هکری «آشيانه» اقدام به هک ده ها سايت رسمی وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، و تعدادی از سايت های مذهبی کرد.


اين گروه که اخبار فعاليت های ديگرش از صدا و سيما به طور رسمی پخش می شد،علت چنين اقدامی را مشکل امنيت شبکه در بسياری از سرورهای مهم دولتی ايران که سايت های بزرگ دولتی - نظامی و سياسی کشور بر روی آنها قرار دارند، و دادن تذکر به مسئولان کشور در اين مورد عنوان کرد.


در مرداد ۸۵ نيز روزنامه جام جم خبر داد که وبلاگ محمود احمدی نژاد توسط هکرهای اسرایيلی هک شده است.


در اواخر اسفند ۸۵ نيز همزمان با رونمايی از سمند سورن، محصول جديد ايران خودرو، سايت اين شرکت توسط گروه ISP-Cracker هک شد.


اين گروه علت نفوذ خود به سايت ايران خودرو را اعتراض به امنيت پایين محصولات اين شرکت خودرو سازی عنوان کرد.


XS
SM
MD
LG