دريادار دوم قاسم رستم آبادی، معاون عمليات نيروی دريايی ارتش جمهوری اسلامی، اعلام کرد که روز سه شنبه مرحله نخست رزمايش دريايی شش روزه اتحاد ۸۷ در آب های دريای عمان، با موفقیت پایان یافته است.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ، ایرنا، معاون عمليات نيروی دريايی ارتش جمهوری اسلامی، مرحله نخست اين عمليات را که شامل بارگيری ادوات و تجهيزات، استقرار کارکنان و نيروهای شرکت کننده و همچنين گسترش يگان ها در دريا بود، «موفقيت آميز» خواند.
وی افزود که هدف اصلی اين رزمايش افزايش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی است و چنين رزمايشی در ۳۰ سال گذشته امری نادر بوده است.
خبرگزاریهای ایران روز دوشنبه به نقل از دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، اعلام کردند که این رزمایش شش روزه منطقهای به وسعت ۵۰ هزار مایل مربع ( ۱۲۹,۵۰۰ کیلومتر مربع) را در بر خواهد گرفت و بیش از ۶۰ فروند از یگانهای شناور ارتش در آن شرکت خواهند داشت.
بر اساس گفتههای فرمانده نیروی دریایی ارتش، علاوه بر ناوشکنها و ناوچههای موشکانداز، زیردریاییهای سبک و سنگین و تیمهای عملیات ویژه و تکاروران، بالگردهای ضد سطحی و ضد زیرسحطی، هواپیماهای تاکتیکی و بدون سرنیشین نیز، به همراه جنگندههای نیروی هوایی در این رزمایش حضور دارند.
ایران به دفعات هشدار داده است در صورت اقدام نظامی ایالات متحده در تقابل با برنامه اتمی تهران، تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد. در زمان آغاز به کار پایگاه دریایی در دریای عمان مقام های نظامی ایرانی اعلام کردند که در صورت لزوم این پایگاه میتواند به ایران امکان جلوگیری از ورود «دشمن» به خلیج فارس را بدهد.
ارتش آمریکا بارها اعلام کرده که «اجازه چنین کاری را به ایران نخواهد داد.»
تنگه هرمز به عنوان يک آبراه حياتی برای عبور جريان نفت، بين دو کشور ايران و عمان قرار گرفته و حدود ۴۰ درصد نفت جهان از اين مسير به بازارهای جهانی صادر میشود.
سالانه ۱۳ هزار شناور نیز از مسير تنگه هرمز وارد خليج فارس می شوند و ۹۰ درصد واردات و صادرات ايران نيز از همين مسير انجام میشود.