مقامات عربستان سعودی روز شنبه اعلام کردند که ايران پنج قايق ماهيگيری اين کشور و خدمه هندی آنها را که در آب های ايران سرگردان شده بودند، آزاد ساخته است.
ژنرال عبدالرحمان البراهيم، از فرماندهان ارتش عربستان سعودی، به خبرگزاری فرانسه گفت که «ايران روز پنجشنبه پنج قايق متعلق به عربستان سعودی را پس از دو هفته آزاد کرده است.»
وی افزود قايق ها به عربستان سعودی بازگشته و ۲۲ خدمه هندی آن توضيح داده اند که اين حادثه چگونه اتفاق افتاده است.
آزادی قایق های عربستان در حالی صورت می گیرد که این کشور روز چهارشنبه اعلام کرد که، دو قايق ايرانی و سرنشينان آن ها را که وارد قلمرو آبی عربستان سعودی شده بودند، آزاد ساخته است.
نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران حدود دو هفته پیش گفته بود که چهار شناور صيادی متعلق به کشور عربستان را در آب های اطراف نيروگاه اتمی بوشهر توقيف کرده است.
رضا محمدی يگانه، فرمانده نيروی انتظامی استان بوشهر در همین مورد اعلام کرد: «چهار فروند شناور صيادی عربستانی با ۱۷ نفر خدمه در آب های خليج فارس توسط پايگاه دريايی پليس توقيف شده اند.»
آقای محمدی يگانه با تاکيد بر اين که تمامی خدمه لنج ها اهل هندوستان هستند گفت:« پليس دريابانی بوشهر در حين گشتزنی در ۳۰ مايلی (۵۵ کيلومتری) اطراف نيروگاه اتمی بوشهر، چهار فروند لنج صيادی خارجی را به علت تجاوز مرزی و صيد غير مجاز در آب های ايران توقيف کرد.»
وی اين عمل را در «راستای مبارزه با قاچاقچيان و صيد غيرمجاز» دانسته و گفته بود:«تمام مدارک اين شناورها اخذ و در پايگاه دريايی پليس بوشهر توقيف است.»
اين فرمانده نيروی انتظامی به جزئيات بيشتری در اين باره اشاره نکرد.
جمهوری اسلامی ايران در گذشته نيز بارها اقدام به توقيف قايق های مربوط به کشورهای عربی کرده بود که گفته می شد به طور غير مجاز وارد آب های ايران شده اند.
پر سر و صدا ترين اقدام در اين زمينه که بحرانی فراگير در روابط تهران با لندن بوجود آورد مربوط به توقيف قايق های گشتی بريتانيايی و بازداشت ۱۵ ملوان اين کشور در آب های اروند رود بود که دو هفته ادامه يافت.
در خرداد ماه سال گذشته ايران سه لنج ماهيگيری امارات را به دليل «ورود غير قانونی» به آب های ايران توقيف کرد.
همچنين سه فنلاندی که برای شرکت زيمنس - نوکيا در دبی کار می کردند به اتهام ورود غير قانونی به آب های ابوموسی که از جزاير استراتژيک ايران به شمار می رود بازداشت شدند.