ابراز تمايل رييس جمهوری ايران، برای شرکت در نشست احتمالی شورای امنيت واکنش هایی در خارج و داخل ایران بدنبال داشته است.
سخنگويان دولت و وزارت امورخارجه ايران، روز يکشنبه، ۱۱ مارس اعلام کردند که آقای احمدی نژاد قصد دارد تا در نسشت شورای امنیت سازمان ملل شرکت کند و به دفاع از « منافع ملی ایران» در پرونده هسته ای ايران بپردازد.
غلامحسين الهام، سخنگوی دولت اعلام کرد که محمود احمدی نژاد می خواهد در «شورای امنيت از حقوق ملت ايران در زمينه فناوری صلح آميز هسته ای دفاع کند.»
نمایندگان پنج کشور عضو شورای امنیت و آلمان در حال مذاکره برای آماده کردن قطعنامه ای جدید علیه ایران هستند.
به گزارش آسوشيتدپرس، «دوميسانی کومالو»، سفير آفريقای جنوبی در سازمان ملل که رياست دوره ای شورای امنيت را به عهده دارد گفت که آقای احمدی نژاد هنوز درخواستی رسمی برای شرکت در جلسه شورای امنيت ارائه نکرده است.
«ويتالی چورکين» سفير روسيه در سازمان ملل، ايده رییس جمهوری ایران برای شرکت در اين جلسه شورای امنيت را «جالب» خواند.
«وانگ گوانگيا» سفير چين در سازمان ملل نیز در مورد شرکت احتمالی محمود احمدی نژاد در جلسه شورای امنيت گفت: اين حق هر یک از اعضای سازمان ملل است که در جلسات شورای امنیت حضور داشته باشند.
همچنین آلخاندرو ولف، سفير آمريکا در سازمان ملل گفت: رييس جمهوری ايران هنوز از آمريکا تقاضای صدور ويزا نکرده است.
وی مذاکرات روز يکشنبه نمايندگان پنج کشور عضو شورای امنيت و آلمان برای تحريم های جديد عليه ايران را دشوار خواند و افزود: هر چقدر به آخرين جزييات در مورد تحريم ها نزديک می شويم گفت وگوها مشکل تر می شود.
خبرگزاری مهر
در همین حال پاره ای از محافل داخلی به موضوع سفر احتمالی رييس جمهوری ايران به نيويورک پرداخته اند. خبرگزاری مهر ایران در مطلبی به قلم مدیر عامل خود، سفر آقای احمدی نژاد را « پرهزينه» توصیف کرده است.
در اين مقاله از مشاوران رييس جمهوری و وزارت امور خارجه ایران انتقاد شده که توجه و آگاهی چندانی به مکانيزم برگزاری جلسات شورای امنيت ندارند.
به نوشته نویسنده مقاله مهر، «وقتی خود رييس جمهوری ايران بارها گفته که ده ها و صدها قطعنامه شورای امنيت پشيزی برای ايران ارزش ندارد چرا اين موضع را می شکنيم و حتی اعلام حضور رييس جمهوری در چنين جلسه ای رسميت بخشيدن به اعتبار شورای امنيت برای ورود به اين موضوع است.»
به گفته کارشناسان مسائل ایران، محمود احمدی نژاد تاکنون اقدامات نامتعارف زیادی انجام داده است که تصمیم اخیر وی آخرین آن به شمار می رود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۲۳ دسامبر سال گذشته قطعنامه ۱۷۳۷ را به اتفاق آراء تصويب کرد که بر اساس آن، ايران ملزم شد ظرف ۶۰ روز تمام فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کرده و به ميز مذاکره با طرف های اروپايی برگردد.
ايران در اين فاصله بارها اعلام کرد که حاضر نيست برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورد و حتی در اقدامی چالش برانگيز خبر داد به زودی کار نصب سه هزار سانتريفيوژ را در تاسيسات نطنز آغاز خواهد کرد .
تهران در عين حال اعلام کرد که بدون هيچ گونه پيش شرطی حاضر است تا درباره برنامه اتمی خود مذاکره کند و حتی تضمين دهد که تلاش های هسته ای آن در مسير دستيابی به سلاح های کشتار جمعی نيست.
کشورهای غربی که احتمال می دهند ايران در پوشش برنامه غنی سازی اورانيوم به دنبال توليد سلاح اتمی باشد، برگشت به ميز مذاکره را مشروط به تعلیق فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانیوم دانسته اند .