لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۰

احمدی نژاد: آمریکا برای ایران علائم کافی ارسال نکرده است


محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران به یک شبکه تلویزیونی آمریکایی گفت که ایالات متحده علائم کافی برای بهبود روابط تهران و واشینگتن ارسال نکرده است.

آقای احمدی نژاد در گفت و گو با برنامه «این هفته با جرج استاپونولوس» در شبکه «ای بی سی» که روز یکشنبه پخش شد، «حمایت باراک اوباما» از اسرائیل در جریان حمله این کشور به نوار غزه را یک «اشتباه عمده» توصیف کرد.

باراک اوباما از زمان در دست گرفتن قدرت در آمریکا بارها از تمایل این کشور برای گفت و گو با ایران و در پیش گرفتن دیپلماسی مستقیم در قبال برنامه اتمی تهران سخن گفته است.

ریس جمهور ایران به «ای بی سی» گفته است: «ما از چنین اظهاراتی (از سوی اوباما) استقبال می کنیم. اما دولتی که تا دیروز می گفت من می خواهم تو را بکشم و امروز می گوید نمی خواهم این کار را انجام بدهم، آیا این کافی است؟»

وی اظهار داشت: ما باید چارچوب مشخصی برای مذاکره داشته باشیم و در آن دستور کار روشن باشد.

این مقام ایرانی افزود: سال گذشته ما بسته ای حاوب پیشنهادهای خود برای گفت و گو ارائه کردیم و هر کسی می داند که امسال خیلی مسائل تغییر کرده است و تحولات تازه ای در سطح بین المللی رخ داده است.

به گفته وی، «مسائل زیادی به دستور کار اضافه شده است که باید در باره آنها صحبت کرد و ایران در حال تهیه بسته جدیدی برای انجام مذاکره است. ما همیشه آماده گفت و گو هستیم.»

هفته گذشته، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که اگر ایران به ابتکارهای تازه دولت این کشور پاسخ ندهد با «تحریم های شدیدتری» روبرو خواهد شد.

پرسش در باره هالوکاست

محمود احمدی نژاد در بخش دیگری از گفت و گوی تلویزیونی خود بار دیگر موضوع هالوکاست را بار دیگر به چالش کشید و گفت که تحقیقات بیشتری مورد نیاز بود تا چنین حقایق تاریخی ثبت شود.

وی افزود: «اگر این یک واقعه مستند تاریخی است پس چرا کشورهای غربی نسبت به چنین رویداد تاریخی حساسیت نشان می دهند؟ آنها نمی خواهند که دروغ ها برملا شود. من از آنها می خواهم که اجازه تحقیقات در این زمینه را صادر کنند.»

باراک اوباما می گوید که این کشور قرار است سیاست های خود را در قبال ایران مورد بازنگری قرار دهد و ابتکارهای تازه ای را اعلام کند.

وی به مناسبت نوروز پیامی خطاب به مردم و رهبران جمهوری اسلامی ارسال کرد که در آن از لزوم «آغاز فصلی نو» در روابط دو کشور سخن گفت.

ایران تا کنون پیام های ضد و نقیضی در قبال رفتار تازه دولت آمریکا نشان داده است ولی از تغییر لحن این کشور استقبال کرده و می گوید در صورتی که این تغییرات واقعی باشد به آن پاسخ مثبت خواهد داد.

آقای احمدی نژاد حتی اخیرا اعلام کرد که اگر روابط دو کشور بر پایه احترام متقابل شکل گیرد ایران گذشته را فراموش خواهد کرد و مناسبات تازه ای را رقم خواهد زد.

این رویکرد در حالی دنبال می شود که دستگاه قضایی ایران رکسانا صابری ، روزنامه نگار ایرانی – آمریکایی را به اتهام جاسوسی به هشت سال زندان محکوم کرده است.

این اتهام ها با محکومیت واشینگتن روبرو شده که آنها را بی اساس می داند و این موضوع به تنش تازه ای در روابط دو کشور تبدیل شده است.

ریس جمهور ایران در بخش دیگری از مصاحبه تلویزیونی خود با انتقاد از شرکت نکردن آمریکا در کنفرانس ضد نژاد پرستی هفته گذشته در سوئیس گفت: «من فکر نمی کنم و اعتقادی هم ندارم که آقای اوباما از نژادپرستی حمایت می کند. اما وی باید در آنجا حضور می یافت و نژادپرستی و هر گونه تبعیضی در این زمینه را محکوم می کرد.»

حضور محمود احمدی نژاد در نشست ژنو و سخنرانی او علیه اسرائیل که در جریان آن، این کشور را «جعلی و نژادپرست» توصیف کرد با اعتراض و خروج دیپلمات های اروپایی از محل کنفرانس روبرو شد.

آمریکا این سخنرانی را «نفرت پراکنی» دانسته و آن را محکوم کرد.
XS
SM
MD
LG