رییس ستاد مرکزی ارتش آمريکا در خاورميانه گفت که فکر نمی کند تنش های جاری با ايران به جنگ منجر شود و در عین حال خواستار تاکید بیشتر بر گفت وگو و ديپلماسی شد.
درياسالار ويليام فالون در گفت وگو با شبکه تلويزيونی الجزيره، اظهار داشت: «کوبيدن بر طبل خشونت نه کمک کننده است و نه مفيد.»
اين مقام بلندپايه نظامی آمريکا که فرماندهی نيروهای اين کشور را در آسيای مرکزی، خاورميانه و شاخ آفريقا بر عهده دارد قرار است از روز سه شنبه سفر منطقه ای خود به کشورهای حاشيه خليج فارس، افغانستان و عراق را آغاز کند.
به نظر می رسد که عمده گفت و گوهای وی در منطقه حول نگرانی هايی دور خواهد زد که از گسترش نقش ايران در خاورميانه و اتهامات ايالات متحده درباره تجهيز شورشيان عراقی و ارسال سلاح برای آنها توسط تهران وجود دارد.
درياسالار فالون افزود: «من انتظار ندارم که جنگی رخ دهد و اين چيزی است که ما بايد بر روی آن کار کنيم.»
- «من انتظار ندارم که جنگی رخ دهد و اين چيزی است که ما بايد بر روی آن کار کنيم.»
رييس ستاد مرکزی ارتش آمريکا اظهار داشت: ما بايد راه هايی پيدا کنيم که بتوانيم کشورها را برای کار با يکديگر به گونه ای گردهم آوريم که به نفع همگان باشد و اين ديدگاه خوبی نيست که در وضعيت جنگ به سر بريم.
وی گفت که «ما بايد تلاش کنيم و بيشترين کار را انجام دهيم تا شرايط متفاوتی بوجود آيد.»
تنش درباره جنگ احتمالی عليه ايران اوايل هفته گذشته و زمانی اوج گرفت که برنار کوشنر، وزير امور خارجه فرانسه در گفت وگو با شبکه راديو و تلويزيون اين کشور اعلم کرد که جهان بايد خود را برای بدترين چيزها آماده کند که همانا جنگ عليه ايران است .
اظهارات وی که در ارتباط با امتناع ايران از تعليق برنامه های هسته ای خود و افزايش تنش ها پيرامون آن ابراز شد موجی از واکنش های جهانی بر انگيخت و انتقادهای گسترده ای را بدنبال آورد .
برنار کوشنر در طول هفته چندين بار سعی کرد که سخنان خود را اصلاح کرد و در نهايت اظهار داشت که رسانه ها اظهارات او را تحريف کرده اند .
اما مقامات فرانسوی و در راس آنها نيکلا سرکوزی، رييس جمهوری اين کشور از لزوم اتخاذ تحريم های شديدتر عليه ايران حتی خارج از چارچوب شورای امنيت سخن گفتند و همزمان نمايندگان پنج عضو دائم شورای امنيت همراه با آلمان نشستی را در روز جمعه برای بررسی تحريم های تازه عليه تهران برگزار کردند .
کشورهای غربی، ايران را متهم می کنند که برنامه هسته ای خود را با هدف توليد بمب اتمی دنبال می کند ولی تهران اين ادعاها را رد کرده و می گويد که در پی استفاده از نيروی اتمی برای توليد برق است.