لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۸

پروژه «زیارت آفریقا»؛ سفرنامه نویسی برای شناخت قاره سیاه


پروژه «زيارت آفریقا» همزمان با برگزاری جام جهانی فوتبال در آفريقای جنوبی آغاز شده و انتظار می رود که کتاب های محصول اين سفرها همزمان با مسابقات جام فوتبال ملت های آفريقا در سال ۲۰۱۲ منتشر شوند.
پروژه «زيارت آفریقا» همزمان با برگزاری جام جهانی فوتبال در آفريقای جنوبی آغاز شده و انتظار می رود که کتاب های محصول اين سفرها همزمان با مسابقات جام فوتبال ملت های آفريقا در سال ۲۰۱۲ منتشر شوند.
در اقدامی بلند پروازانه برای معرفی بهتر ادبيات آفريقا، ۱۴ نويسنده اهل اين قاره در سفرهای مختلف از کشورها و شهرهای گوناگون ديدن کرده تا بر آن اساس مجموعه ای از سفرنامه های خود را منتشر کنند.

اين پروژه که به «زيارت آفريقا» شهرت يافته در نظر دارد که بيشترين حجم از سفرنامه هايی را که تاکنون توسط نويسندگان آفريقايی نوشته شده است تهيه کند.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان، اين زيارت همزمان با برگزاری جام جهانی فوتبال در آفريقای جنوبی آغاز شده و انتظار می رود که کتاب های محصول اين سفرها همزمان با مسابقات جام فوتبال ملت های آفريقا در سال ۲۰۱۲ منتشر شوند.

ايده اين پروژه را بينياوانگا وايناينا نويسنده کنيايی و مسئول بخش مطالعات آفريقايی دانشگاه « بارد کارلج» در نيويورک پيشنهاد کرده است.

بينياوانگا وايناينا می گويد: «هدف اين پروژه معرفی شهرهای آفريقا توسط نويسندگان آفريقايی است چون مردم اين قاره هميشه آفريقا را از نگاه ديگران خوانده و آموخته اند. تاکنون تعداد بسيار معدودی سفرنامه توسط نويسندگان آفريقايی منتشر شده است به همين خاطر اين پروژه می تواند در يک اقدام همزمان حجم زيادی از اين ژانر جديد را توليد کند.»

تام بورک، مسئول اين پروژه، در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان می گويد: «سبک نگارش اين نويسندگان جوان با روش سنتی سفرنامه نويسی که هميشه توسط غير آفريقايی ها نوشته شده متفاوت خواهد بود. اين اقدامی است برای تشويق سفر و سفرنامه نويسی از سوی نسل جديد نويسندگان قاره آفريقا.»

هر يک از نويسندگان طبق برنامه سفری که برای آنها تهيه شده بود همزمان با مسابقات جام جهانی از سيزده شهر آفريقايی ديدن کرده و در سفر چهاردهم خود به يکی از شهرهای ايالت سالوادور در برزيل رفته اند چون جمعيت وسيعی از آفريقايی تباران در آنجا ساکن هستند.

برخی از اين نويسندگان بخش هايی از يادداشت های خود را در وبلاگ شان منتشر کرده اند.

به عنوان مثال نيمکوماهامود حسن که متولد سومالی است ولی در مصر، لندن و بوستون زندگی کرده، در مورد سفر خود به خارطوم پايتخت سودان می نويسد: «خارطوم شهری خاکی و بسيار داغ است. به نظر می رسد که نه در ميانه يک جنگ بلکه در مراحل پايانی دوران جنگ قرار دارد. به ازای هر ساختمان قديمی پنج ساختمان جديد در حال احداث است. چنين به نظر می رسد که گويا فقط چند هفته پيش به فکر ساختن اين شهر افتاده اند.»

بينيا وانگا واينا ينا قرار بود به سنگال برود ولی در سر راه خود به سنگال در غنا توقف کرد وبه خاطر فضای جام جهانی فوتبال تصميم گرفت برنامه سفر خود را تغيير داده و بقيه روزها را در غنا بماند.

او می نويسد: «غنا تنها کشور آفريقايی بود که تيم ملی فوتبال آن هنوز در رقابت های جام جهانی باقی مانده بود. تمام مسابقات فوتبال روی پرده های بزرگ در مرکز شهر نمايش داده می شد و جمعيت چند صد هزار نفره ای به تماشا می نشست. يک چنين چيزی هيچ گاه در زادگاه من کنيا ممکن نبود. چون حتما کار به شورش و دخالت پليس می کشيد.»

شبکه خبری سی ان ان در پايان می نويسد که مجموعه کتابهای حاوی اين سفرنامه ها ابتدا در پايتخت های بزرگ آفريقايی مثل کيپ تاون، لاگوس و نايروبی منتشر خواهند شد و سپس راهی بازار بين المللی کتاب می شوند.
XS
SM
MD
LG