رییس جدید مجلس خبرگان رهبری «تقویت بنیاد ولی فقیه» و پاسخ دادن به «شبههها» را از جمله وظایف این مجلس دانست و گفت: «ما در مجموع از بررسی صلاحیتها و هم حضور مردم در انتخابات و آرایی که به ما دادند، راضی هستیم».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمد جنتی شامگاه سهشنبه چهارم خرداد در ضیافت شام اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت که «ما باید به وظایف شرعی خودمان در رابطه با انتخاب ولی فقیه عمل کنیم».
وی اضافه کرد: «اینطور نیست که اتفاقی بیفتد و بعد عزل و نصب کنیم، این کم است باید بنیاد ولی فقیه را تقویت کنیم و به شبهههایی که در این زمینه وجود دارد پاسخ دهیم».
آقای جنتی اظهار داشت: «برخی ذهنها را در رابطه با ولی فقیه شبههناک میکنند ... ما باید جایگاه ولی فقیه و رهبری را به مردم معرفی کنیم».
گفتههای آقای جنتی درباره وظایف مجلس خبرگان رهبری در حالی است که پیش از این اکبر هاشمی رفسنجانی و همفکران او نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی و دستگاههای زیر نظر او را از وظایف این مجلس عنوان کرده بودند.
آقای جنتی پیش از این نیز اعلام کرده بود که نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبر جمهوری اسلامی و دستگاههای زیر نظر او «در قانون اساسی نیامده است».
صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه ایران نیز پیش از این نظارت مجلس خبرگان رهبری بر نهادهای زیر نظر رهبر را «بیپایه»، «نادرست» و «آرزوها و توقعات غیرقانونی» خوانده بود که «ربطی به قانون اساسی ندارد».
برخی از چهرههای اصولگرا از جمله محمد یزدی، رییس سابق مجلس خبرگان، تنها «نظارت بر ادامه شرایط ولی فقیه» را از وظایف مجلس خبرگان رهبری دانستهاند.
در رایگیری روز سهشنبه، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان با کسب ۵۱ رای از ۸۶ رای اخذ شده، برای یک دوره دو ساله به ریاست مجلس خبرگان رسید و ابراهیم امینی ۲۱ رای و محمود هاشمی شاهرودی ۱۳ رای کسب کردند.
برخی رسانهها و تحلیلگران از ابراهیم امینی به عنوان نامزد مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری نام برده بودند.
با این حال آقای هاشمی رفسنجانی روز سهشنبه گفت که «ترکیب هیات رییسه این دوره خیلی خوب است».
انتخاب احمد جنتی به ریاست مجلس خبرگان رهبری که وظیفهاش عزل و نصب رهبر جمهوری اسلامی است در حالی رخ داد که خود وی منصوب رهبر جمهوری اسلامی در شورای نگهبان است که یکی از وظایف آن بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات این مجلس است.
در انتخابات هفتم اسفند ۹۴ محمد یزدی رییس سابق مجلس خبرگان رهبری و محمدتقی مصباح یزدی از روحانیون شاخص تندرو نتوانستند به این مجلس راه پیدا کنند و احمد جنتی نیز در استان تهران نفر شانزدهم یعنی آخرین نفر شد.
در همین حال، حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز و تعدادی از رسانههای اصولگرا، انتخاب آقای جنتی به ریاست مجلس خبرگان رهبری را «تودهنی» به «فضاسازیهای» زمان انتخابات توصیف کردهاند.
پیش از برگزاری انتخابات هفتم اسفند ۹۴، کمپینهایی در فضای مجازی برای رای ندادن به احمد جنتی، محمدتقی مصباح یزدی و محمد یزدی به راه افتاده بود.
در مقابل، چهرهها و رسانههای اصولگرا به صراحت یا به طور تلویحی فهرست مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و فهرست مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس را «لیست انگلیسی» خوانده بودند.