محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران می گويد که سياست های کلان نظام در موضوع هسته ای از سوی رهبری ابلاغ شده و دولت موظف به اجرای آن است.
اظهارات آقای احمدی نژاد در زمانی ابراز می شود که انتقادهای داخلی نسبت به کارآمد بودن سياست هسته ای ايران برای تحقق منافع ملی، فشارهای زيادی را بر دولت وی وارد ساخته است .
رييس جمهوری ايران که در جلسه روز چهارشنبه هيات دولت سخن می گفت، افزود: «دولت جمهوری اسلامی ايران همان گونه که خواست و اراده ملی نيز طلب مي کند، موظف به اجرای اين سياست ها است و رييس جمهوری به عنوان مسؤول دستگاه اجرايی کشور، پيگير و اعلام کننده مواضع هسته ای است.»
آقای احمدی نژاد بار ديگر دستيابی به انرژی هسته ای را از «حقوق مسلم مردم ايران» دانست و اظهار داشت: «دولت موظف به محقق کردن اين اراده ملی است و در دهه فجر امسال مردم ايران ضمن تاکيد بر حفظ حق هسته ای خود، تثبيت و استقرار حق کامل خود درفناوری صلح آميز هسته ای را گرامی خواهند داشت.»
جمهوری اسلامی در ماه های اخير زير فشار فزاينده ای از سوی کشورهای غربی قرار گرفته است تا برنامه بلندپروازانه هسته ای خود را متوقف و طرح غنی سازی اوارنيوم را به حالت تعليق درآورد .
غرب نگران است که برنامه صلح آميز اتمی ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هسته ای باشد.
پنهانکاری ايران و دور نگهداشتن سازمان بین المللی انرژی اتمی از بازرسی تاسيسات هسته ای به مدت ۱۸ سال به اين نگرانی ها دامن زده است. اما تهران بارها اعلام کرده است که هدف از پيگيری برنامه اتمی، توليد الکتريسيته است .
اخيرا ايران اعلام کرد که سه هزار دستگاه سانتريفيوژ را در تاسيسات هسته ای نطنز راه اندازی خواهد کرد و هم زمان از ورود ۳۸ تن از بازرسان سازمان انرژی اتمی به کشور جلوگيری کرد .
اين اقدامات پس از آن صورت می گيرد که شورای امنيت سازمان ملل متحد در ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۶، قطعنامه ۱۷۳۷ را برای تحريم محدود عليه ايران تصويب کرد و به تهران دو ماه فرصت داد تا برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورد .
تهران می گويد که حاضر نيست از اين برنامه دست بکشد و ايالات متحده نيز اعلام کرده که امتناع ايران از پذيرش قطعنامه شورای امنيت به معنای مقابله با خواست جامعه بين المللی است .
آقای احمدی نژاد با انتقاد از عملکرد کسانی که آنها را «بدخواهان و دشمنان ملت ايران» خواند، گفت: «بدخواهان و دشمنان ملت ايران که به برخی عوامل سست عنصر و يا به برنامه های ايجاد یأس و چند دستگی خود در داخل کشور دلبسته اند، بدانند نادرستی تصورات آنان يکبار ديگر در راهپيمايی يوم الله۲۲ بهمن، به وسيله ملت رشيد ايران آشکار خواهد شد.»
آنچه از سوی محمود احمدی نژاد و بسیاری دیگر از سیاستمداران جمهوری اسلامی «یوم الله» یا «روز خدا» توصیف می شود، سالگرد سرنگونی نظام پادشاهی ایران و آغاز روند به قدرت رسیدن روحانیون در ایران است.