لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۴

رد درخواست احمدی نژاد برای بازدید از ویرانه های یازده سپتامبر


یازده سپتامبر سال 2006 و مردمی که از زمان طلوع آفتاب برای گرامی داشت یاد قربانیان در این محل جمع شده اند.
یازده سپتامبر سال 2006 و مردمی که از زمان طلوع آفتاب برای گرامی داشت یاد قربانیان در این محل جمع شده اند.

مقامات آمريکايی اعلام کردند که درخواست محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران برای بازديد از ويرانه های مرکز تجارت جهانی در نيويورک را رد کرده اند.


بر اساس گزارش خبرگزاری ها، رييس جمهوری ايران که قرار است هفته آينده برای شرکت در نشست مجمع عمومی به نيويورک سفر کند درخواست کرده بود تا با حضور در ويرانه های مرکز تجارت جهانی دسته گلی را برای يادبود قربانيان حمله تروريستی، اهداء کند.


مرکز تجارت جهانی روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی مورد حملات تروريستی دو هواپيمای مسافربری ربوده شده توسط اعضای گروه القاعده قرار گرفت که در جريان آن نزديک به سه هزار نفر جان خود را از دست دادند.


سخنگوی پليس نيويورک گفت که درخواست آقای احمدی نژاد برای بازدید از محل برج های سازمان تجارت جهانی، به دليل ساختمان سازی در این محل رد شده است.


پاول براون افزود: «اين درخواست همچنين به دليل مسائل امنيتی در اين منطقه، با مخالفت اداره پليس نيويورک قرار گرفته است.»


هنوز معلوم نيست که آيا آقای احمدی نژاد قصد داشته است تا در محوطه ويران شده برج های دو قلوی مرکز تجارت جهانی حضور یابد، يا اينکه در محوطه ای خارج از اين مجموعه که برای يادبود قربانيان آن طراحی شده است، با اهدای دسته گل به آنها ادای احترام کند.


دلايل ارائه شده توسط پليس نيويورک در حالی مطرح می شود که زلمای خليلزاد، سفير ايالات متحده در سازمان ملل متحد لحن تندتری در مخالفت با ديدار رييس جمهوری ايران در بازديد از اين مکان به کار برده و گفته است: «مرکز تجارت جهانی محلی برای گرفتن عکس های تبليغاتی نيست.»


آقای خليلزاد روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «ايران اگر در مورد برخورد با تروريسم جدی است می تواند اقدامات واقعی در اين زمينه انجام دهد.»



  • تصميم گيری درباره چنين موضوعی با مقامات شهر نيويورک است ولی عجيب است که رييس جمهوری کشوری درخواست ديدار از مرکز تجارت جهانی را مطرح می کند که حامی تروريسم است.
سخنگوی کاخ سفید

سفير آمريکا در سازمان ملل متحد از جمله اين اقدامات به «متوقف کردن حمايت ایران از گروه حزب الله لبنان و تعليق غنی سازی اورانيوم» اشاره کرده است.


همزمان محمد ميرعلی محمدی، سخنگوی هيات ايرانی در سازمان ملل متحد گفت: «هنوز به طور رسمی درباره اينکه رييس جمهوری ايران اجازه ندارد از اين مکان بازديد کند به وی اطلاعی داده نشده است.»


وی در عين حال اين خبر را «مايه تاسف» خواند.


آقای مير علی محمدی گفت: «محمود احمدی نژاد قصد داشت تا به ياد قربانيان حادثه تروريستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ دسته گلی را به اين مجموعه اهداء کند و ما هنوز اميدواريم که بتوانيم موافقت اداره پليس را جلب کنيم.»


تایید سخنگوی هیات ایران در سازمان ملل از ارائه درخواست برای بازدید رییس جمهوری ایران از ویرانه های مرکز تجارت جهانی در حالی ابراز می شود که یکی از مشاوران محمود احمدی نژاد گفته است: «رییس جمهوری برای بازدید از محل وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر هنوز تصمیمی نگرفته است.»


علی اکبر جوانفکر به خبرگزاری مهر گفته است: «بازدید دکتر احمدی نژاد از محل وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر در نیویورک، فعلا در حد یک پیشنهاد مطرح است و از سوی رییس جمهوری تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.»


گوردون جاندرو، سخنگوی کاخ سفيد نيز در اين زمينه اظهار نظر کرده و گفته است: «تصميم گيری درباره چنين موضوعی با مقامات شهر نيويورک است، ولی عجيب است که رييس جمهوری کشوری درخواست ديدار از مرکز تجارت جهانی را مطرح می کند که کشورش حامی تروريسم است.»


امتناع از صدور ويزا برای سفير ايران


در تحولی ديگر در ارتباط با سفر رييس جمهوری ايران به مقر سازمان ملل متحد، ايالات متحده با درخواست ويزای عليرضا معيری، سفير ايران در دفتر اروپايی سازمان ملل در ژنو برای سفر به نیویورک مخالفت کرد.


مقامات آمريکايی دليل امتناع از صدور ويزا برای سفير ايران را، «نقش او در اشغال سفارت آمريکا در تهران در سال ۱۳۵۸» اعلام کرده اند.


ريچارد گرنل، سخنگوی هيات نمايندگی آمريکا در سازمان ملل متحد گفته است: «اگرچه ما درباره موارد خاص صدور ويزا اظهار نظر نمی کنيم ولی به طور مشخص اجازه نمی دهيم افرادی وارد خاک آمريکا شوند که در گروگانگيری آمريکايی ها دست داشته اند.»


تهران و واشينگتن از زمان گروگانگيری ديپلمات های آمريکايی در سفارت اين کشور در ایران که روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ به وقوع پیوست، با يکديگر روابط ديپلماتيک رسمی ندارند.


گروگانگيری ۵۲ ديپلمات سفارت آمريکا که ۴۴۴ روز به طول انجاميد، توسط دانشجويان موسوم به « پيرو خط امام» صورت گرفت.



خبرگزاری آسوشيتدپرس در گزارش خود از امتناع آمريکا از صدور ويزا برای عليرضا معيری گفته است که معلوم نيست وی در حادثه گروگانگيری چه نقشی ايفاء کرده است.


XS
SM
MD
LG