محمود احمدینژاد، رییس جمهوری سابق ایران، در یک سخنرانی بدون اشاره به مصداقها گفت: «عدهای كه در دستاندازی به بيتالمال مسابقه میگذارند» و «آلوده به سياسیكاری هستند»، نمیتوانند ديگران را «تخطئه كنند».
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ،وابسته به صدا و سیما، آقای احمدینژاد ظهر روز دوشنبه هفتم تیرماه در مسجد جامع نارمک، با اشاره به «تقسیم روزانه بيتالمال بین مردم» در دوره حکومت امام اول شیعیان، گفت که « اقتصاد اسلامی همين است. مراعات رضايت عموم مردم در برابر خواص».
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: «عدهای كه در دستاندازی به بيتالمال مسابقه میگذارند و از يك ساعت خوابشان نمیگذرند و آلوده به سياسیكاری هستند، نمیتوانند مدعی پيروی از پيامبر باشند و ديگران را تخطئه كنند».
بر اساس این گزارش، آقای احمدینژاد همچنین با اشاره غیرمستقیم به دوره ریاست جمهوریاش، افزود: «حضرت علی چهار سال در مسند حکومت بود و در این مدت، دسترسی مردم به آب سالم، گندم و مسکن مناسب را فراهم کرد».
سخنان آقای احمدینژاد در حالی بیان شده است که انتشار فیشهای حقوقی برخی از مدیران دولت حسن روحانی در روزهای گذشته موضوع بحث جناحهای سیاسی شده و برخی از اصولگرایان شدیداً به دولت حمله کردهاند.
در مقابل برخی از مقامهای دولت حسن روحانی اعلام کردهاند که این حقوقها با استفاده از «روزنههای قانونی» که در دولت محمود احمدینژاد تصویب شده، پرداخت شده است.
در این زمینه روزنامه دولتی «ایران» روز اول تیرماه در گزارشی اعلام کرده بود که طبق اسناد موجود، در دولت سابق «پاداشهای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی، ۶۸۰ میلیون تومانی و ۴۵۶ میلیون تومانی» به هیات مدیره بانکها و شرکتهای دولتی پرداخت شده است.
پس از پایان کار دولت محمود احمدینژاد و با روی کار آمدن دولت یازدهم، تعدادی از مدیران دولت او به اتهام فساد اقتصادی بازداشت شدند. از جمله محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدینژاد با حکم نهایی دادگاه به اتهام فساد اقتصادی به زندان محکوم شده است.
حمید بقایی معاون اجرایی محمود احمدینژاد نیز خردادماه پارسال به اتهام اختلاس بازداشت و دیماه همان سال آزاد شد.
بر اساس گزارشها، آقای بقایی در سخنرانی آقای احمدینژاد در روز دوشنبه حضور داشت و در سفر محمود احمدینژاد به زنجان در روز دوم خرداد امسال نیز او را همراهی میکرد.
آقای احمدی نژاد روز اول تیر در یک جمع دانشجویی و بدون اشاره به موضوع فیشهای حقوقی و اتهامها علیه دولتش گفته بود: «برخی تجسس میکنند که کسی را رسوا کنند. اینها خوب نیست. چه خبر است؟ فلانی سایت دارد، من هم باید داشته باشم! صد میلیارد سایت راه اندازی شود نهایتش چیست».
این سخنان رییس جمهوری سابق ایران بازتابهایی در شبکههای اجتماعی داشت و برخی از این شبکهها سخنان آقای احمدینژاد را به همراه سخنان او در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که در آن اتهاماتی را متوجه زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی و همچنین فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی کرده بود، منتشر کردند.
رییس جمهوری سابق ایران در سخنرانی روز دوشنبه نیز گفت: «امام علی هیچگاه در امور شخصی مردم تجسس نکرد و اسرار مردم را فاش نکرد».
آقای احمدینژاد اضافه کرد: « او اگرچه از تخلفات مخالفین خود آگاه بود، اما از آنها به عنوان ابزار سیاسی به نفع خود استفاده نکرد».
وی همچنین با اشاره به «شایعهها و افتراها» علیه امام اول شیعیان افزود که «امروز نيز صهيونيسم بینالملل درباره فرزند برومند اميرالمومنين يعنی حضرت مهدی و پيروانش و ملت رشيد ايران، همان روش را پی گرفتهاند».
رییس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنرانیاش گفت: «مردم آمریکا مستضعفاند. آمریکاییها و صهیونیستها زودتر از آن چیزی که فکرشان را بکنند، بساطشان از جهان برچیده میشود».
محمود احمدینژاد خردادماه به زنجان و پیش از آن در فروردین ماه به آمل سفر کرده بود. برخی از رسانههای ایران آغاز سفرهای او را به معنای تلاش برای بازگشت به سیاست ایران و کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ توصیف کردهاند.
در مقابل اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی، از آقای احمدینژاد به عنوان «یک مهره سوخته» نام برده و گفته که دوره او «تمام شده است».
علی مطهری نماینده تهران در مجلس نیز روز هفتم اردیبهشت گفته بود که او پیش از نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری «باید محاكمه شود».