لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۴۳

«توافق» دولت نیجربه و «بوکوحرام» بر سر آتش‌بس و آزادی دختران ربوده شده


تصویری از دختران ربوده شده نیجریه‌ای توسط گروه اسلامگرای بوکوحرام
تصویری از دختران ربوده شده نیجریه‌ای توسط گروه اسلامگرای بوکوحرام

ارتش و دفتر ریاست جمهوری نیجریه روز جمعه ۲۵ مهرماه اعلام کردند که بر سر آتش‌بس و آزادی بیش از ۲۰۰ دختر نوجوان ربوده شده توسط گروه اسلامگرای بوکوحرام، به توافق رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، الس باده، فرمانده ارتش نیجریه، در همین خصوص گفت که «دولت فدرال نیجریه و بوکوحرام بر سر آتش‌بس توافق کرده‌اند».

وی افزود: «من در همین راستا دستورات لازم را به فرماندهان ارتش داده‌ام تا به سرعت این توافق عملی شود».

حسن توکور، یکی از مقامات ارشد دفتر ریاست جمهوری نیجریه، نیز در مصاحبه جداگانه‌ای اعلام کرد که مذاکرات در زمینه خاتمه درگیری‌ها میان دولت و گروه بوکوحرام و همچنین آزادی ۲۱۹ دختر دانش آموزی که ماه آوریل ربوده شدند، به توافق منجر شده است.

توکور گفت که وی به نمایندگی از دولت این کشور دو نشست را با نماینده گروه اسلامگرای بوکوحرام در کشور چاد برگزار کرد. مذاکرات صلح توسط ادریس دبی، رییس جمهوری چاد، برگزار شده بود.

وی افزود که گروه بوکوحرام نیز شب گذشته خبر آتش بس را اعلام کرده است.

شبه نظامیان بوکوحرام روز ۱۴ آوریل برابر با ۲۵ فروردین با حمله به یک مدرسه راهنمایی در روستای چیبوک در شمال شرقی ایالت بورنو، بیش از ۲۷۰ دختر دانش‌آموز را ربودند.

تعدادی از دختران ربوده شده چندی بعد با استفاده از پوشش جنگل موفق به فرار شدند، اما ۲۱۹ دانش آموز دیگر همچنان در اسارت به سر می‌برند.

خبر توافق آتش‌بس در حالی منتشر شده است که عده‌ای نسبت به اجرای آن ابراز تردید کرده‌اند. جاناتان گودلاک، رییس جمهوری نیجریه خود را برای شرکت در انتخابات آتی آماده می‌کند و منتقدان معتقدند که انتشار خبرهای خوش مانند پایان خشونت‌ها و آزادی دختران ربوده شده می‌تواند به وی برای به دست آوردن دوباره پست ریاست جمهوری کمک کند.

درباره هویت «دانلادی احمدو» نماینده گروه اسلامگرای بوکوحرام که در مذاکرات شرکت کرده نیز شک و شبهه ایجاد شده است. احمدو روز جمعه به نمایندگی از بوکوحرام در یک مصاحبه رادیویی نیز شرکت کرد.

شیهو سانی، تحلیلگر سیاسی که قبلا به نمایندگی از دولت نیجریه به مذاکره با گروه بوکوحرام پرداخته بود، در همین خصوص اظهار داشت: «من تاکنون نام این شخص (احمدو) را نشنیده‌ام. اگر بوکوحرام بخواهد خبر آتش بس اعلام کند، رهبر این گروه یعنی ابوبکر شیکاو آن را اعلام خواهد کرد».

یک منبع آگاه نسبت به فعالیت‌های گروه بوکوحرام نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که «این خبر یک حقه است. احمدو عضوی از بوکوحرام نیست».

دولت نیجریه پیش از این نیز اخبار مشابهی در مورد توافق آتش‌بس با بوکوحرام منشتر کرده بود که هیچ کدام آنها جامه عمل نپوشیدند.

بوکو حَرام (به زبان هوسه به معنی تحصیل غربی حرام است) یک گروه مسلح و تندرو اسلامی در کشور نیجریه است که خواستار تعطیلی تمام مدارس جدید و اجرای قوانین شریعت در تمامی ۳۶ ایالت نیجریه است.

آمارهای غیر رسمی حاکی است که حملات و خشونت بوکوحرام تاکنون جان بیش از ده هزار نفر را در نقاط مختلف نیجریه گرفته است.

XS
SM
MD
LG