مشاور وزیر نیرو ایران با اعلام اینکه ۱۱۳ سد جدید در «حال ساخت» است، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال «سه تا چهار» سد به بهره برداری برسد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حاج رسولیها روز جمعه ۲۲ آبان گفت: «از مجموع ۱۱۳ سدی که هم اکنون در حال ساخت است، اولویت با سدهایی است که بیش از ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند».
ادامه ساخت ۱۱۳ سد جدید درحالی است که حمید چیتچیان وزیر نیرو ایران روز ششم مهر گفته بود که ساخت برخی سدها متوقف شده است، چرا که «توجیهی ندارند».
سیاستهای سدسازی در دولتهای گذشته و همچنین ادامه ساخت برخی از سدهای جدید، در چند سال اخیر انتقاد بسیاری از کارشناسان را به دنبال داشته است.
با این حال ساخت برخی سدها از جمله سد «شفارود» در استان گیلان با وجود انتقاد مقامهای سازمان حفاظت محیط زیست و سازمانهای غیر دولتی ادامه دارد.
برخی از کارشناسان احداث سدها را از جمله دلایل خشک شدن تعدادی از دریاچههای ایران از جمله دریاچه ارومیه دانستهاند.
درهمین حال علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو پیش از این خبر داده بود که ساخت ۴۰ سد جدید در حوضه دریاچه ارومیه متوقف شده است.
۲۶ میلیارد متر مکعب از ذخایر استراتژیک آب کشور کاسته شد
مشاور وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ۲۶ میلیارد متر مکعب از «ذخایر استراتژیک» آب کشور کاسته شده است.
به گفته آقای حاج رسولیها، با بارندگی ۲۵۰ میلیمتر در سال، میزان منابع آب تجدیدپذیر ایران از مجموع ۱۳۰میلیارد متر مکعب به حدود ۱۰۴ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
وی همچنین اعلام کرد که در سال آبی گذشته، میزان بارندگی نسبت به متوسط «درازمدت» ۱۸ درصد کاهش داشته که این رقم در بعضی از مناطق به ۴۰ درصد هم رسیده است.
در چند سال اخیر مقامات دولتی بارها درباره «بحران آب» هشدار دادهاند.
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو ایران روز ۱۳ اردیبهشت، از کاهش میزان منابع آب تجدیدشونده کشور از ۱۳۵ میلیون متر مکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب خبر داده و تاکید کرده بود که «ذخایر استراتژیک آب ایران منفی شده است».
در همین حال به گفته شاهرخ فاتح رییس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، بارش در سال آبی امسال ۱۹۴ میلی متر بوده که در مقایسه با متوسط «بلندمدت» حدود ۱۷ درصد کاهش داشته است.
سال آبی یا سال زراعی از اول مهر تا پایان مرداد را شامل میشود.