لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۰

شمار سناتورهای دمکرات حامی توافق ایران به ۴۱ نفر افزایش یافت


سه سناتور آمریکایی از حزب دمکرات روز سه‌شنبه ۱۷ شهریور به جمع حامیان توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی پیوستند و تعداد موافقان در اردوگاه دمکرات‌ها را به ۴۱ نفر رساندند.

سناتور‌ گری پیترز از میشیگان، ریچارد بلومنتال از کانکتیکت و ران وایدن از اورگان اعلام کردند که از توافق ایران حمایت می‌کنند.

سناتور وایدن در این زمینه گفت: «پرسش اساسی برای من این است که توافق یاد شده چه چشم‌اندازی در ارتباط با دستیابی ایران به سلاح اتمی تصویر می‌کند. امضای توافق با رژیم ریاکار و فریبکار ایران خلاف دیدگاه من است، با این حال به این نتیجه رسیده‌ام که گزینه‌های جایگزین حتی خطرناک‌تر هستند».

همزمان رهبر اقلیت دمکرات در سنا در سخنانی گفت که رد این توافق، ایران را به دستیابی به بمب اتمی نزدیک‌تر می‌کند به جای آنکه از این وضعیت دور‌تر شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی با این حال گفت که توافق ایران در کنگره تصویب خواهد شد.

هری رید که در موسسه کارنگی برای صلح بین‌المللی در واشینگتن سخنرانی می‌کرد اظهار داشت: «این توافق پابرجا خواهد ماند».

وی افزود: «آمریکا به تعهداتش پایبند خواهد ماند و ما از این فرصت برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بهره خواهیم گرفت».

لینک مستقیم

حمایت‌ روز سه‌شنبه سه سناتور آمریکایی از توافق ایران در حالی است که ساعاتی پیش از آن، سناتور جو مانچین از ایالت ویرجینای غربی گفت که با توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران مخالفت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: رژیم ایران هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر در رفتارش نشان نداده است و این توافق که قدرت‌های جهانی درگیر آن هستند «تضمینی برای تغییر رفتار آن نیست».

سناتور مانچین اظهار داشت: «به نظرم برای اینکه یک ابرقدرت بود، شما باید مهارت‌های دیپلماتیک فوق‌العاده‌ای داشته باشید، و من معتقدم که ما می‌توانیم از این مهارت‌ها برای مذاکره در مسیر دستیابی به توافق بهتر استفاده کنیم».

جو مانچین چهارمین سناتور آمریکایی است که با توافق ایران مخالفت می‌کند. پیش از این، چاک شومر از نیویورک، باب منندز از نیوجرسی و بن کاردن از مریلند مخالفت خود را اعلام کرده بودند.

توافق ایران هم اکنون از آراء کافی برای جلوگیری از رد آن توسط کنگره برخوردار است و احتمالا دیگر احتیاجی به وتوی رییس جمهوری آمریکا نباشد.

اعضای کنگره آمریکا از روز سه شنبه به سر کار بازگشته‌اند و رسیدگی به توافق اتمی ایران نخستین اولویت کاری آن‌ها است. قرار است مجلس نمایندگان روز جمعه هفته جاری این توافق را به رای بگذارد و پیش بینی می‌شود که کنگره آن را رد کند.

اکثریت هر دو مجلس آمریکا در اختیار جمهوریخواهان است که طی هفته‌های گذشته به شدت با توافق اتمی ایران مخالفت کرده بودند.

XS
SM
MD
LG