لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۶

نایجل فاراژ از رهبران موافق خروج بریتانیا از مقام خود استعفاء داد


با کناره گیری نایجل فاراژ مشخص نیست چه کسی به رهبری این حزب خواهد رسید.
با کناره گیری نایجل فاراژ مشخص نیست چه کسی به رهبری این حزب خواهد رسید.

نایجل فاراژ رهبر حزب دست راستی استقلال بریتانیا (یوکیپ) که مخالف سرسخت اتحادیه اروپاست، روز دوشنبه ۱۴ تیرماه گفت پس از دستیابی به هدفش که رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا بود از رهبری این حزب کناره‌گیری می‌کند.

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که استعفای آقای فاراژ یکی از سرسخت‌ترین و صریح‌ترین سیاستمداران مخالف اتحادیه اروپا را از بحث‌های مربوط به نحوه خروج این کشور از اتحادیه اروپا به حاشیه خواهد راند. ولی در عین حال به آقای فاراژ فرصت خواهد داد که با کاستن از حساسیت‌ها ومخالفت‌هایی که معمولا برمی انگیزد خود را به مرکز سیاست بریتانیا نزدیک کند که تحت تاثیر همه پرسی اخیر به شدت دگرگون شده است.

آقای فاراژ به خبرنگاران گفت: «من هیچگاه نمی‌خواستم یک سیاستمدار حرفه‌ای شوم. هدف من از فعالیت سیاسی بیرون آوردن بریتانیا از اتحادیه اروپا بود. اکنون به این هدف رسیده‌ایم و من می‌خواهم به زندگی عادی خود بازگردم».

تحت تاثیر نتایج همه‌پرسی ۲۳ ژوئن هر دو حزب اصلی بریتانیا درگیر اختلافات درونی هستند. نامزدهای جایگزینی دیوید کامرون رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر بریتانیا فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند و در حزب کارگر نیز نمایندگان پارلمانی به جرمی کوربین رهبر این حزب رای عدم اعتماد دادند.

رقابت همزمان بر سر رهبری هر دو حزب اصلی بریتانیا به ابهامات ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا که بزرگ‌ترین چالش سیاسی پس از فروپاشی امپراطوری بریتانیا در سال‌های پس از جنگ جهانی است، افزوده است.

بریتانیا در مورد نحوه پیشبرد مذاکرات مربوط به خروج از اتحادیه اروپا طرح کاملا مشخصی ندارد. رهبران اتحادیه اروپا گفته‌اند که اگر بریتانیا می‌خواهد بخشی از بازار مشترک باقی بماند باید آزادی حرکت شهروندان اروپایی، مهاجرت و اشتغال آن‌ها در بریتانیا را بپذیرد.

دیوید کامرون اعلام کرده که هدایت مذاکرات و خروج از اتحادیه اروپا را به جانشین خود محول خواهد کرد. بدون شک رقابت نامزدان رهبری حزب محافظه‌کار که در هفته جاری آغاز خواهد شد روی همین مسئله متمرکز خواهد شد.

گفته می‌شود شانس خانم ترزا می‌ که شش سال وزیر کشور بوده از سایر نامزد‌ها بیشتر است. او جزء جناحی از حزب محافظه‌کار است که طرفدار باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا بود.

موسسات شرط بندی می‌گویند رقیب اصلی او خانم آندرئا لیدسام خواهد بود. او در میان رهبران حزب محافظه‌کار چهره ناشناخته‌تری است و از مدافعان سرسخت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود. اگر این پیش بینی‌ها درست باشند بریتانیا برای اولین بار پس از کناره گیری مارگارت تاچر در سال ۱۹۹۰ یک نخست‌وزیر زن خواهد داشت.

با وجودی که همه نامزدان جانشینی دیوید کامرون می‌گویند به نتایج همه پرسی احترام خواهند گذاشت و این تصمیم بازگشت ناپذیر است، برخی از سیاستمداران مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌گویند این تصمیم قطعی نشده است.

یک دفتر حقوقی به نام «میشکان د رِیا» روز دوشنبه اعلام کرد با اقدام قضایی قصد دارد دولت بریتانیا را مجبور کند که قبل از قطعی شدن خروج از اتحادیه اروپا این موضوع را در پارلمان به رای بگذارد.

کسری نوروزی یکی از مدیران این دفتر در بیانیه‌ای گفت: «نتایچ همه پرسی به خودی خود از نظر قانونی لازم الاجرا نیست و اجرای ماده ۵۰ معاهده لیسبون (راهنمای خروج اعضا از اتحادیه اروپا) توسط نخست وزیر فعلی یا بعدی غیرقانونی خواهد بود».

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند اکثریت ۶۵۰ نماینده مجلس عوام بریتانیا قبل از برگزاری همه پرسی با خروج از اتحادیه اروپا مخالف بودند.

نتایج همه پرسی بریتانیا بازارهای مالی جهان را متلاطم کرد و ارزش برابری پوند استرلینگ در برابر دلار آمریکا به نازل‌ترین حد خود طی سه دهه گذشته سقوط کرد. اما در روزهای اخیر بهای پوند استرلینگ و شاخص سهام در بازارهای جهانی تا حدی افزایش یافته و بخشی از کاهش شدید پس از همه پرسی بریتانیا را جبران کرده است.

با کناره گیری نایجل فاراژ مشخص نیست چه کسی به رهبری این حزب خواهد رسید.

با وجودی که این حزب در انتخابات پارلمانی اخیر بریتانیا فقط یک کرسی به دست آورد ولی در بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی بخصوص در انگلستان با فاصله کمی پس از حزب محافظه کار قرار گرفت.

در عین حال این حزب توانسته است بخشی از حامیان حزب کارگر در اقشار زحمتکش در شمال انگلستان را به خود جذب کند.

XS
SM
MD
LG