لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۳

از دادگاهی شدن بسکتبالیست ایرانی تا سقوط لیدی گاگا در فیس بوک


«از گوشه و کنار جهان» عنوان گزارش ها و اخبار کوتاهی است که در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رخ می دهد ولی در لابلای اخبار سياسی و بين المللی گم شده و کمتر به آنها پرداخته می شود.

در گزارش هفتگی «از گوشه و کنار جهان» که در وب سايت «راديو فردا» منتشر می شود گزيده ای از اين اخبار در اختيار علاقه مندان قرار می گيرد.

در این قسمت، اخباری از دادگاهی شدن یک بستکبالیست ایرانی در آمریکا، آفریقای فقیر، آفریقای گران، عشقی آتشین در نامه ای گمشده، نرخ مجری های رادیو و تلویزیون ایران، لیدی گاگا و سقوط در فیس بوک، و پيرزن ۷۰ ساله و دانلود فيلم پورنو می خوانید:

بسکتباليست ايرانی در دادگاه آمريکايی

حامد حدادی، بازيکن قد بلند ايرانی که در تيم ممفيس گريزليس آمريکا بازی می کند اخيرا دچار دردسر شده و پايش به دادگاه باز شده است.

حدادی ۲۶ ساله متهم است که در نوامبر سال ۲۰۱۰ با دوست دختر خود گلناز کربلايی نعمت معينی مشهور به «طلا» کتک کاری کرده و در کيفرخواست دادستان از او به عنوان کسی که کتک کاری را شروع کرده نام برده شده.

اين بازيکن ايرانی اعلام کرده که در اين قضيه بی گناه است.

گزارش شده که هم او و هم دوست دختر سابقش در اين درگيری زخمی شده اند. «طلا» که از ناحيه راست گيجگاه و دستش زخمی شده و پای چشم و گردن اش کبود است، مدعی شده علت درگيری اين بوده که وی با يک مرد ديگر صحبت می کرده است.

حامد حدادی و دوست دخترش از يکسال پيش با هم نامزد کرده بودند و پيش از اين در کاليفرنيا زندگی می کردند.

اين بسکتباليست ايرانی در حال حاضر با وثيقه يک هزار دلاری آزاد است و از او خواسته شده است تا از هر گونه تماس رو در رو يا تلفنی با دوست دخترش خودداری کند و تا زمانی که حکم دادگاه اعلام نشده نبايد الکل يا هر موادی که در هوشياری اختلال ايجاد می کند مصرف نمايد.

حامد حدادی اگر در دادگاه محکوم شود حداکثر مجازاتش ۱۱ ماه و ۲۹ روز زندان و دو هزار و ۵۰۰ دلار جريمه نقدی است.

آفريقای فقير، آفريقای گران

آفريقا به عنوان قاره ای فقير که همواره با گرسنگی دست و پنجه نرم می کند شناخته شده است و از اين رو جای تعجب خواهد بود که دو شهر اين قاره به عنوان گران ترين نقاط جهان در رتبه بندی های بين المللی معرفی شوند.

لواندا، پايتخت آنگولا که در جنوب شرقی آفريقا قرار دارد برای دومين سال پياپی به عنوان گرانترين دنيا شهر دنيا برای خارجی ها معرفی شده است.

نتيجه تحقيقات درباره هزينه های زندگی در آفريقا نشان می دهد که مسکن از مهمترين معضلات در اين قاره است.

اگر قصد داشته باشيد آپارتمانی نسبتا لوکس با دو اتاق خواب و بدون مبلمان در پايتخت آنگولا اجاره کنيد، بايد قيمتی حدود هفت هزار دلار (هفت ميليون و ۵۰۰ هزار تومان) بپردازيد.

اين در حالی است که اگر بخواهيد همان آپارتمان را در نيويورک اجاره کنيد اين رقم حدود چهار هزار و ۳۰۰ دلار است، در شانگهای سه هزار و ۳۴۵ دلار، در رم دو هزار و ۴۵۶ دلار و در بوينس آيرس، پايتخت آرژانتين، حدود يک هزار و ۸۰۰ دلار است.

در اين زمينه، توکيو مقام دوم را دارد و رتبه سوم متعلق به يک شهر ديگر آفريقايی يعنی انجامنا، پايتخت چاد، است.

اگر بخواهيد در لواندا غذای ساده ای در حد ساندويچ و نوشابه بخوريد بايد چيزی حدود ۲۰ دلار و ۳۸ سنت پياده شويد. همين غذا در نيويورک تنها شش دلار و ۲۹ سنت و در شانگهای چين، سه دلار و ۵۷ سنت هزينه در بر خواهد داشت.

قيمت های بالای مسکن در آنگولا ناشی از کمبود خانه های مناسب و رشد بالای اقتصادی اين کشور در نتيجه بالا رفتن قيمت نفت است. اين کشور در حالی رشد بالای اقتصادی دارد که به مدت ۲۷ سال درگير جنگ داخلی بود که در سال ۲۰۰۲ خاتمه يافت و زيربناهای اقتصادی آن را نابود کرد.

به رغم پيشرفت های اقتصادی سريع آنگولا، ميانگين انتظار برای زندگی در اين کشور تنها ۳۹ سال است.

عشقی آتشين در نامه ای گمشده

در روزگاری که هنوز ای ميل و اس ام اس جايگزين کاغذ و قلم برای ابراز عشق های آتشين نشده بود، اين پستچی ها بودند که نامه های بسياری از جمله آنهايی که رنگ عشق در خود داشتند را جابجا و به دست صاحبان شان می رساندند.

بسياری از اين نامه ها هرگز به مقصد نمی رسيدند يا دهها سال بعد به صورت اتفاقی به دست گيرنده ای که ديگر موی سياهی در سر نداشت می رسيد.

يکی از اين نامه های عاشقانه اخيرا پس از ۵۳ سال به دست معشوق رسيده است.

اين نامه در حالی پس از اين مدت طولانی به دست کلارک سی. مور، آمريکايی مقيم ايندياناپوليس، رسيد که وی در اين مدت دو بار ازدواج کرده، پدر ۲۱ بچه است، از شغل معلمی اش بازنشسته شده، به دين اسلام گرويده و اکنون يک روحانی مسلمان است.

در واقع، اين نامه زمانی برای کلارک سی. مور پست شد که وی در دانشگاه «کاليفرنيا»ی پنسیلوانیا دانشجو بود. مور اکنون با نام محمد صديق شناخته می شود.

هفته پيش يک کارمند بخش پست دانشگاه اين نامه را پيدا کرد که امضای زنی به نام «وونی» در پای آن بود. وونی در اين نامه نوشته بود: «بيش از هر زمان ديگری دلم برايت تنگ شده و هزاران بار بيشتر تو را دوست دارم.»

محمد صديق که هم اکنون ۷۴ ساله است می گويد که کنجکاو است بداند در اين نامه چه نوشته شده است. وی اين بخش رمانتيک از نامه را نشانه «يک پيمان بی ريا، دلبستگی و معصوميت آن دوران» توصيف کرده است.

نخستین بار نشريه محلی پيتسبورگ از پيدا شدن اين نامه خبر داد و يکی از دوستان صديق که از نام قبلی او خبر داشت با وی تماس گرفت و موضوع را اطلاع داد.

در واقع، کلارک سی. مور و وونی در همان سال ۱۹۵۸ که نامه پست شده بود با هم ازدواج کردند و تا پيش از طلاق صاحب چهار بچه شدند.

وونی از اينکه محتوای اين نامه منتشر شده ابراز تاسف کرده و حاضر نشد تا نام خانوادگی اش فاش شود. اين زوج سابق مدت های طولانی است که با همديگر حرف نمی زنند.

آگهی های تلويزيونی و جوايز امی

جوايز تلويزيونی امی که همه ساله برنامه ها و سريال های برتر را در رشته های مختلف معرفی می کند امسال وارد شصت و سومين دوره خود شده است. يکی از بخش های جذاب اين جوايز، آگهی های تلويزيونی است که موضوعات مختلفی را در بر می گيرد.

سال گذشته، آگهی «old spice» با شرکت عيسی مصطفی به عنوان بهترين تبليغ تلويزيونی انتخاب شد. امسال هفت آگهی برای رقابت در جوايز تلويزيونی امی نامزد شده اند که در زير می توانيد برخی از آنها را مشاهده کنيد:

Beautiful Sunset Beautiful Sunset Beautiful Sunset Beautiful Sunset Beautiful Sunset Beautiful Sunset

نرخ مجری های رادیو و تلويزيون ايران

در ايران سالانه دهها سمينار، کنگره و مراسم دولتی برگزار می شود که بازار گرمی در آنها روی دوش يک نفر است و آن کسی نيست جز «مجری» که روی سن می رود و هدايت مراسم را بر عهده دارد. اين مجری ها که اغلب از راديو و تلويزيون می آيند بر اساس شهرت و زبان آوری خود دستمزدهای مختلفی می گيرند.

سايت «۲۴» در ايران در گزارشی به بررسی دستمزد مجريان جشن ها و سمينارهای دولتی و حتی خصوصی پرداخته و گزارش داده که اين مجريان برای برنامه ای نيم تا يک ساعته از دو ميليون تا ۱۰ ميليون تومان دستمزد می گيرند.

کار فقط به اين مبلغ ختم نمی شود. اين مجريان که غالبا مدير برنامه و وکيل دارند اگر به استانی می روند بايد برای آنها در هتل های چند ستاره اتاق گرفته شود و بليت هواپيما، سوغات آن شهر و هدايای ناقابلی که کمتر از سکه طلا نيست، نيز فراموش نشود.

سايت «۲۴» می نويسد که حدود ۶۸ درصد مجريان رابطه استخدامی با تلويزيون ندارند و برای امرار معاش، از چهره تلويزيونی شان برای اجرای برنامه در خارج از سازمان استفاده می کنند.

آن دسته از مجريانی که معروفيت بيشتری دارند برای خود دم و دستگاهی به راه انداخته و معمولا خواننده، گروه موسيقی، گروه تواشيح و افراد فنی در اختيار دارند تا در زمينه اجرای برنامه کم و کسری نداشته باشند.

با اين تشکيلات، هزينه مجری برای يک برنامه يک ساعته از ۱۵ ميليون تومان نيز فراتر می رود.

مجريان جشن ها و سمينارها هم همواره برنامه ثابتی دارند؛ شعر يا دکلمه خوانی، دعوت مهمانان برای سخنرانی و اعلام برنامه.

ليدی گاگا، سقوط در فيس بوک

ليدی گاگا، ملکه دنيای موسيقی است، طرفداران زيادی در سايت توئيتر دارد و بيش از هر ستاره ديگر راک در مرکز اخبار دنيای هنر است، ولی اين هنرمند جوان ديگر ملکه فيس بوک نيست.

در هفته اخير، ريحانا، ديگر ستاره موسيقی گوی سبقت را از ليدی گاگا در فيس بوک ربوده و از نظر لایک کاربران به مقام نخست ستارگان زن دنيای هنر اين سايت اجتماعی دست يافته است.

فيس بوک در تازه ترين آمارهای خود اعلام کرده که ريحانا توانسته است در صفحه ويژه خود ۴۰ ميليون و ۸۵۹ هزار و ۷۰۷ لايک دريافت کند. ليدی گاگا که به رتبه دوم سقوط کرده است، ۱۰۸ هزار لايک کمتر از ريحانا دارد.

نفر سوم ستاره زن برتر در فيس بوک، کسی نيست جز شکيرا، خواننده کلمبيايی، که صفحه او ۳۷ ميليون لايک خورده است.

ليدی گاگا به رغم سقوط در فيس بوک، همچنان در توئيتر پيشتاز است با ۱۱ ميليون و ۶۸۶ هزار طرفدار. مشاهده ويدئوهای وی در يوتيوپ نيز به رقم حيرت انگیزی رسيده است؛ يک ميليارد و ۶۶۱ ميليون و ۹۸۲ هزار بار بازديد.

حالا برويم سراغ ستارگان برتر مرد در فيس بوک. صفحه امينم در اين سايت ۴۳ ميليون و ۵۰۹ هزار لايک خورده و وی را در رتبه سوم پر طرفدارترين صفحه قرار داده است.

صفحه قديمی مايکل جکسون در رتبه هفت قرار دارد با ۳۸ ميليون و ۱۶۴ هزار لايک، و جاستين بيبر، ستاره جوان دنيای موسيقی، نيز در رتبه دهم قرار دارد با ۳۳ ميليون و ۱۴۷ هزار لايک.

پر طرفدارترين صفحه فيس بوک نيز «فيس بوک برای آیفون» است با ۸۴ ميليون و ۳۴۵ هزار لايک.

پيرزن ۷۰ ساله و دانلود فيلم پورنو

دانلود غيرقانونی موسيقی، سريال و فيلم های سينمايی امروزه به امری عادی ميان کاربران اينترنتی تبديل شده است.

بيت تورنت نيز از جمله برنامه های معروف برای به اشتراک گذاری و دانلود انواع فايل هاست که شهرت زيادی در ميان کاربران دارد. در اين ميان شرکت های هنری هر از چند گاهی دست به طرح شکايت از کاربران در دادگاه های آمريکا می زنند تا روند دانلودها را کند کنند.

در تازه ترين مورد، يک پيرزن ۷۰ ساله به اتهام دانلود غيرقانونی فيلم های پورنو از طریق بيت تورنت به دادگاه کشيده شده است. موسسه های حقوقی برای تامين حقوق صاحبان فايل های اينترنتی سعی می کنند پيش از دادگاه به يک توافق با افراد مورد شکايت برسند و آنها را مجبور می کنند تا رقمی بين سه هزار تا ۱۲ هزار دلار بپردازند.

با اين حال، اين پيرزن آمريکايی حاضر نشده تا با موسسه حقوقی شاکی وی به توافق برسد و استدلال کرده که تاکنون نام بيت تورنت به گوشش نخورده است.

اين پيرزن که نامش فاش نشده به يک خبرنگار گفته که نمی دانسته است اينترنت مورد استفاده اش دارای پسوورد است. این در حالی است که خبر داشته که همسايه ديوار به ديوارش، يک جوان جذاب است!

در صورتی که شکايت به سرانجام برسد و اين پيرزن محکوم شود، وی بايد ۱۵۰ هزار دلار به شرکت شاکی پرداخت کند.
XS
SM
MD
LG