لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۶

حدادعادل: از ۱۸۰ نامزد اصولگرا در تهران تنها دو نفر رد صلاحیت شدند


غلامعلی حدادعادل (راست) همراه با مرتضی آقاتهرانی از چهره‌های اصولگرا
غلامعلی حدادعادل (راست) همراه با مرتضی آقاتهرانی از چهره‌های اصولگرا

در حالی که اصلاح‌طلبان از تایید صلاحیت تنها پنج کاندیدای این گروه در تهران خبر داده‌اند، غلامعلی حداد عادل سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان خبر داد که از ۱۸۰ نامزد اصولگرا در تهران تنها «یکی دو نفر» تایید صلاحیت نشده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در همین حال محمد علی موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز روز پنجشنبه هشتم بهمن از اصولگرایان خواست که برای «جلوگیری از آسیب‌ها»، از تعدد نامزدهای‌شان در انتخابات مجلس «بکاهند».

حوزه انتخابیه تهران۳۰ نماینده در مجلس دارد. در همین حال رضا تقوی قائم مقام جامعه روحانیت مبارز و رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت که از بین ۱۹۰ کاندیدای اصولگرا عده‌ای که از فهرست کنار گذاشته می‌شوند «نباید نسبت به این موضوع خرده بگیرند».

پیش از این نیز برخی از احزاب اصولگرا از جمله حزب موتلفه اسلامی خبر داده بودند که همه کاندیداهایشان در تهران تایید صلاحیت شده‌اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:05:13 0:00
لینک مستقیم

با این حال صلاحیت ۵۰ نماینده مجلس نهم که تعدادی از آنان اصولگرا بوده‌اند، رد شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، این نمایندگان رد صلاحیت شده مجلس روز پنجشنبه با محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان دیدار کردند.

بر اساس این گزارش، آقای اسماعیلی در این دیدار گفت: «به خود اجازه نمی‌دهیم که در روند بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس، اجحافی در حق داوطلبان صورت گیرد».

وی در عین حال اضافه کرد:« این را هم باید در نظر داشته باشیم که اگر فردی که صلاحیت قانونی ورود به مجلس را نداشته باشد، در اثر بی‌دقتی یا اغماض ما، وارد مجلس بشود، ضد حق‌الناس عمل کرده‌ایم».

علی مطهری نماینده تهران در مجلس از جمله نمایندگان رد صلاحیت شده، روز پنجشنبه اعلام کرد که اگر در نهایت صلاحیتش تایید نشود مردم را به شرکت در انتخابات دعوت می‌کند.

وی تاکید کرد که با وجود رد صلاحیت‌ها، «هنوز هم کاندیداهایی هستند که اگر مردم همت کنند و در انتخابات شرکت کنند مجلس بهتری را با برگزیدن آن‌ها شکل خواهند داد».

برخلاف اصولگرایان، اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌اند که اکثر کاندیداهایشان برای انتخابات مجلس ردصلاحیت شده‌اند و در برخی از حوزه‌های انتخابیه کاندیدای اصلاح طلبی باقی نمانده است.

به گفته حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، از بین سه هزار کاندیدای اصلاح‌طلب «تنها ۳۰ نفر» یعنی «یک درصد» کاندیدا‌ها تایید صلاحیت شده‌اند.

علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور، نیز اعلام کرده است که اگر «تعداد زیادی» از کاندیداهای رد صلاحیت شده تایید نشوند، «در برخی» از حوزه‌های انتخابیه «رقابت و مشارکتی وجود نخواهد داشت».

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز چهارم بهمن در گزارشی با اشاره به رد صلاحیت ۶۰ درصد از نامزدهای انتخابات مجلس ایران اعلام کرد که علاوه بر «مشکلات جدی ساختاری» در سیستم انتخابات ایران، رد صلاحیت‌های «خودسرانه» به گونه‌ای است که «حقیقتا هیچ نامزد متفاوتی باقی نمی‌ماند که مردم بتوانند به آن‌ها رای دهند».

این سازمان افزوده بود: «مقامات ایران» بر پایه معیارهای «تبعیض آمیز و خودسرانه» اکثر نامزدهای اصلاح طلب را رد صلاحیت کرده‌اند و در همین حال «ده‏‌ها» ‏فعال سیاسی و روزنامه نگار به دلیل آنکه می‌‏خواستند از حقوق خود بهره‌مند شوند، در زندان‏ ‏باقی مانده‏‌اند‏.

در همین حال، محمدرضا عارف، رییس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، با اشاره به تشکیل «کارگروهی» در این شورا برای پیگیری رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب، ابراز امیدواری کرد که روز ۱۶ بهمن اخبار «خوشحال کننده‌ای» از تایید صلاحیت کاندیداها منتشر شود.

آقای عارف تاکید کرد که با وجود رد صلاحیت‌ها، شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان «حضور حداکثری در انتخابات را تصویب و ابلاغ کرده است».

وی اعلام کرد که شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تلاش خواهد کرد که حداکثر تا ۱۸ بهمن فهرست کاندیداهای خود را ارائه کند.

پیش از این نیز تعدادی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب از جمله حسین مرعشی، محمدرضا عارف و عبدالواحد موسوی لاری روز سوم بهمن در همایش شورای اصلاح‌طلبان استان‌ها تاکید کرده بودند که اصلاح‌طلبان با وجود رد صلاحیت‌های گسترده، «صحنه سیاست را ترک نمی‌کنند» و تلاش می‌کنند که از بین افراد نزدیک به «مشی اصلاح‌طلبی» کاندیداهایی را معرفی کنند.

شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نیز روز ۲۷ دی رد صلاحیت و «عدم احراز صلاحیت» گسترده کاندیداهای این گروه را «غیرقابل قبول» خوانده و در عین حال اعلام کرده بود که با وجود وضعیت کنونی، اصلاح‌طلبان و دیگر حامیان دولت در انتخابات شرکت خواهند کرد.

پیش از آن نیز علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران، اعلام کرده بود که اصلاح‌طلبان در صورت رد صلاحیت کاندیداهایشان در انتخابات از کاندیداهای «میانه‌رو و مستقل» حمایت خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG