لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۵

۲۲ شهر از ۳۰ شهر بسیار آلوده جهان در هند است


سگی ایستاده روی کوهی از زباله در بخش غازی‌پور شهر دهلی‌نو- پایتخت هند آلوده‌ترین شهر جهان لقب گرفته است.
سگی ایستاده روی کوهی از زباله در بخش غازی‌پور شهر دهلی‌نو- پایتخت هند آلوده‌ترین شهر جهان لقب گرفته است.

بر اساس پژوهش‌های دو موسسه‌ای که میزان آلودگی در ۶۱ پایتخت جهان را بررسی کرده‌اند، دهلی‌نو پایتخت هند آلوده‌ترین شهر دنیا در سال ۲۰۱۸ بوده است.

این پژوهش توسط «آی- کیو ایر ویژوال» موسسه‌ای در سوئیس که داده‌های مربوط به کیفیت هوای تنفسی در سراسر جهان را جمع‌آوری می‌کند و «صلح سبز» بخصوص در مورد ذرات سمی موسوم به پی‌ام ۲.۵ انجام شده است.

پس از دهلی‌نو با بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت، داکا پایتخت بنگلادش و سپس کابل پایتخت افغانستان در رتبه‌های دوم و سوم هستند.

به گفته این نهادها، از مجموع ۳۰ مورد از آلوده‌ترین شهرهای جهان ۲۲ شهر در کشور هند است.

عوامل اصلی آلودگی هوای دهلی‌نو، سوخت خودروها و کارخانجات، گردوغبار ساختمان‌سازی و سوزاندن زباله و باقیمانده محصولات کشاورزی در اراضی اطراف شهر است.

در سال ۲۰۱۸ درصد ذرات سمی پی‌ام ۲.۵ در هوای این شهر ۱۱۳.۵ میکروگرم در هر متر مکعب بوده و بیش از دو برابر آلودگی در پکن (حدود ۵۱ در هر متر مکعب) بوده که از نظر آلودگی هوای تنفسی در رتبه هشتم قرار دارد.

این ذرات که قطر آنها ۲.۵ میکرومتر یا کمتر از آن است به دليل نفوذ به اعماق ریه بسيار خطرناکند.

استاندارد تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی برای سلامت نسبی هوای تنفسی حداکثر۲۵ میکروگرم در هر متر مکعب است.

به گزارش سی‌ان‌ان، یب سانو، مدیر اجرایی صلح سبز در جنوب شرقی آسیا، گفته است: «آلودگی هوا زندگی و آینده ما را می‌بلعد. علاوه بر از دست رفتن زندگی، برآوردها نشان می‌دهد که ۲۲۵ میلیارد دلار نیروی کار در سطح جهان از بین می‌رود، ضمن اینکه تریلیون‌ها دلار نیز صرف درمان در این زمینه می‌شود. این موضوع اثراتی بسیار عظیم روی سلامتی و جیب ما گذاشته است».

در گذشته آلودگی هوا در شهرهای چین یک مشکل جدی بود ولی به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر با توجه بیشتر دولت و تصویب مقررات جدید برای کنترل آلودگی، این مشکل تا حدی کمتر شده است.

این دو نهاد در گزارش مشترک خود گفتند: « این اقدامات در چین روی کاهش میزان آلودگی هوا به این ذرات زیانبار تاثیر محسوسی گذاشته است».

سخنگوی صلح سبز هند گفت: «سئوال اصلی این است که آیا امروزه در هند اراده سیاسی لازم برای مقابله جدی با این وضعیت اضطراری برای سلامت مردم و دوری جستن از سوخت‌ها و روش‌های آلوده وجود دارد یا نه».

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت سی‌ان‌ان/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG