گزارشهای رسیده به رادیو فردا حاکی است که دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت در سطح وسیعی قطع شده است.
بر اساس این گزارشها، اینترنت در نقاط مختلف کشور قطع یا با اختلال شدیدی روبرو شده است.
این اختلال بویژه از ساعت شش شب به وقت ایران تشدید شده است. در حال حاضر دسترسی به بسیاری از سایتهای فارسی زبان در ایران نیز غیرممکن است.
شبکه ناظران اینترنت موسوم به «نتبلاکز» که اختلال و قطع اینترنت را در نقاط مختلف جهان رصد میکند، گزارش داده که شبکههای تلفن «همراه اول»، «رایتل» و «ایرانسل» در ایران از ساعت شش عصر به وقت محلی خاموش شدهاند.
بدنبال بروز این وضعیت، دسترسی کاربران شبکههای یاد شده به اینترنت قطع شده است.
این شبکه ساعاتی بعد در توئیتی دیگر اعلام کرد که تنها هفت درصد از اینترنت ایران وصل است و ۹۳ درصد آن قطع است.
این شبکه دلیل قطعی گستره اینترنت در ایران را ناشی از تشدید اعتراضها در کشور دانسته است.
اختلال یاد شده پس از آن صورت گرفت که حجم وسیعی ویدئو و عکس از اعتراضهای دو روز اخیر به افزایش قیمت بنزین، در شبکههای اجتماعی بارگذاری شد.
این اعتراضها به بیش از ۵۰ شهر ایران کشیده شده و بر اساس گزارشهای غیررسمی، تاکنون ۱۰ کشته برجای گذاشته است.
غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل ایران، مردادماه امسال گفته بود که «کنترل شبکههای اجتماعی در زمان بحران یکی از ضرورتهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد».
وی تاکید کرده بود: «شبکههای اجتماعی در زمان بحران مردم را علیه دولت تحریک میکنند و سیستم اجرایی را زیر فشار قرار میدهند که باید کنترل شود».
جمهوری اسلامی سالهاست طرحی برای جدا کردن اینترنت مورد استفاده کاربران داخلی از شبکه جهانی وب را در دستور کار خود قرار داده و بخشهایی از این طرح با عنوان «شبکه ملی اطلاعات» رونمایی شده است.
در همین حال محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۲۹ اردیبهشت از برگزاری ۱۴۲ آزمایش با هدف «راستیآزمایی استقلال» شبکه ملی اطلاعات در صورت قطع اینترنت خبر داده بود.