لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۴

آرايش فراکسيون‌های مجلس در آستانه معرفی وزرای پيشنهادی روحانی


روزنامه اعتماد عکس اصلی شماره روز يکشنبه سيزدهم مرداد ماه را به نمايی از نخستين حضور حسن روحانی در دفتر کار ریيس جمهوری اسلامی اختصاص داده و در تيتر يک نوشته است: «سلام آقای ریيس جمهور».

اين روزنامه يادآوری کرده است که روز شنبه همزمان با آغاز رسمی دوره رياست جمهوری حسن روحانی «برای نخستين بار دفتر کار رييس جمهوری اسلامی ايران به روی تصويربرداران گشوده شد.»

روزنامه بهار ضمن انتشار عکسی از مراسم تنفيذ حکم رياست جمهوری حسن روحانی، از «فراخوان علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی برای حمايت از روحانی» خبر داده است.

اين روزنامه درعين حال گزارش داده است که «محمود احمدی نژاد عنوان رياست جمهوری را رها نمی‌کند» و سربرگی که از اين پس بر آن نامه می‌نويسد عنوان «دفتر ریيس جمهور دوره‌های نهم و دهم» دارد.

روزنامه کيهان که تحت نظر نماينده رهبر جمهوری اسلامی منتشر می شود در تيتر يک از عنوان «سکان اجرايی» به جای «رياست جمهوری» استفاده کرده و نوشته است: «با تنفيذ رهبر جمهوری اسلامی، دکتر روحانی سکان اجرايی کشور را به دست گرفت».

روزنامه شرق ضمن انتشار گفت و گويی با خاوير سولانا، از قول اين ديپلمات اروپايی نوشته است: «با روحانی می‌توان به توافق رسيد».

روزنامه قانون روز يکشنبه سيزدهم مرداد ماه را «روز سوگند يازدهم» توصيف کرده و نوشته است: «هفته آينده مجلس به کابينه حسن روحانی رای اعتماد می دهد.»

روزنامه‌های کيهان و جوان همزمان با روز تحليف و معرفی احتمالی وزرای پيشنهادی حسن روحانی به مجلس از قول احمد جنتی و غلامحسين محسنی اژه‌ای تاکيد کرده‌اند که «فتنه‌گران صلاحيت ورود به مناصب نظام را ندارند.»

روزنامه شرق در شماره يکشنبه ضمن انتشار گزارشی از «آرايش فراکسيون‌های مجلس نهم»، به بررسی نقش احتمالی هر يک از اين فراکسيون‌ها در جريان رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی پرداخته است.

روزنامه رسالت، از تکرار درخواست حبيب الله عسکراولادی از ميرحسين موسوی و مهدی کروبی برای «عذرخواهی» خبر داده است. همزمان محمدکاظم انبارلويی دبير سياسی موتلفه اسلامی در سرمقاله رسالت خواهان محاکمه موسوی و کروبی به اتهام کشته شدن ۲۲ تن از هواداران‌شان در جريان اعتراضات سال ۸۸ شده است.

روزنامه تهران امروز از افشاگری محمود بهمنی ریيس کل بانک مرکزی درباره «واردات کالاهای لوکس و غير ضرزوری به نام دارو» خبر داده است.

روزنامه آرمان ضمن انتشار کارنامه مسکن در دولت محمود احمدی نژاد، از «افزايش ۴۰۰ درصدی قيمت مسکن طی هشت سال» گزارش داده است.

آرايش فراکسيون‌های مجلس در آستانه معرفی وزرای پيشنهادی روحانی

روزنامه شرق در شماره روز يکشنبه خود ضمن انتشار گزارشی از «آرايش فراکسيون‌های مجلس نهم»، به بررسی نقش احتمالی هر يک از اين فراکسيون‌ها در جريان رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی پرداخته است.

اين روزنامه «فراکسيون رهروان ولايت» را بزرگترين فراکسيون کنونی مجلس معرفی کرده و نوشته است: «فراکسيون رهروان ولايت بزرگ‌ترين فراکسيون کنونی مجلس در اختيار علی لاريجانی است و مرور وقايع تاريخی همين چند ماه اخير بهارستان نشان از آن دارد که حدود ۱۷۰ نماينده مجلس اين فراکسيون را همراهی می‌کنند.»

به نوشته روزنامه شرق، فراکسيون رهروان ولايت يکی دو روز بعد از انتخابات مجلس نهم تشکيل شد و علی لاريجانی را به رياست مجلس نهم رساند. علاوه بر اين، فراکسيون رهروان ولايت تمام ۱۲ کرسی هيات‌رييسه مجلس نهم را درو کرد.

اين روزنامه يادآوری کرده است که اکنون اعضای فراکسيون رهروان ولايت رياست اغلب کميسيون‌های مجلس شورای اسلامی را در اختيار دارند و روسای کميسيون‌های امنيت ملی و سياست خارجی، صنايع و معادن، بهداشت و درمان، برنامه و بودجه، قضايی و حقوقی، کشاورزی و منابع طبيعی، اصل ۹۰ و اجتماعی در اختيار اين فراکسيون قرار دارد.

آمنه شيرافکن در گزارش روزنامه شرق با اشاره به اينکه «رياست علی لاريجانی در ساختار سياسی پارلمان ايران تاثيرگذار بوده است و بدون ترديد می‌تواند در رای اعتماد به کابينه حسن روحانی، تعيين‌کننده باشد»، نوشته است: «به همين دليل می‌توان اهميت نشست‌های دوجانبه علی لاريجانی و حسن روحانی را در يافت.»

گزارش نويس روزنامه شرق تاکيد کرده است: «کابينه حسن روحانی برای اخذ رای اعتماد بيش از هر چيز ديگر به رای فراکسيون رهروان ولايت نياز دارد.»

اين روزنامه همچنين از «فراکسيون اصولگرايان» که برخی از آن به نام «فراکسيون اقليت اصولگرا» ياد می‌کنند به عنوان ديگر فراکسيون موثر بر رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی نام برده و نوشته است: «فراکسيون اصولگرايان به رياست غلامعلی حدادعادل به تازگی محورهای مورد نظر برای رای‌اعتماد به کابينه روحانی را فهرست کرده است.»

سومين فراکسيونی که به نوشته روزنامه شرق می‌تواند در جريان رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی موثر باشد «جبهه پايداری» است. مروز ادبيات جبهه پايداری که برخی نيروهای نزديک به احمدی‌نژاد و محمدتقی مصباح يزدی در آن عضويت دارند، نشان از تندروی آنها دارد.

به نوشته روزنامه شرق، تعداد اعضای جبهه پايداری در مقايسه با فراکسيون رهروان ولايت و فراکسيون اصولگرايان «کم‌شمارتر اما سر و صدايشان بيشتر» است.

اين روزنامه با اشاره به ادبيات برخی اعضای جبهه پايداری از جمله «تهديد روح‌الله حسينيان درباره پرتاب گوجه‌فرنگی به جک استراو تا ادبيات تند و تيز مهدی کوچک‌زاده در صحن علنی»، تاکيد کرده است که «جبهه پايداری بالقوه می‌تواند برای کابينه حسن روحانی دردسرساز شود.»

اين روزنامه يادآوری کرده است که «تعداد نمايندگان عضو در جبهه پايداری شايد به زحمت به ۴۰ نفر برسد» اما «با وجود تعداد اندک در مجلس، نبايد از برخی حاشيه‌سازی آنها غافل بود.»

«اصلاح‌طلبان مجلس نهم» نيز به نوشته اين روزنامه «اگرچه به گفته يکی، دو نفر از آنها‌ رو به افزايش گذاشته و برخی نيروهای جديد در بهارستان را به خود جلب کرده است اما تعدادشان به زحمت به ۲۰نفر می‌رسد.»

روزنامه شرق همچنين به «لابی فراکسيون های تخصصی و منطقه‌ای» به عنوان يکی از عوامل موثر در جريان رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی اشاره کرده است.

«فراکسيون توليد» و «فراکسيون توازن» دو فراکسيون تخصصی است که به نوشته اين روزنامه می‌توانند در رای اعتماد به برخی از وزرای پيشنهادی حسن روحانی موثر باشند.

اين روزنامه به ويژه به نقش احتمالی «فراکسيون توازن» اشاره کرده است که از نمايندگان استان‌های آذربايجان‌غربی، ايلام، همدان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، چهارمحال‌وبختياری، لرستان، خوزستان، فارس، کهگيلويه وبويراحمد، هرمزگان و بوشهر تشکيل شده و «غلامرضا تاجگردون» از نمايندگان اصلاح‌طلب، رياست اين فراکسيون را برعهده دارد.

روزنامه شرق در عين حال جلسات رای اعتماد به وزرای پيشنهادی حسن روحانی را «ماراتن رای اعتماد به کابينه» توصيف کرده و نوشته است: «از روز يکشنبه ماراتن رای اعتماد به کابينه روحانی وارد فاز تازه‌ای خواهد شد. خط و نشان‌ها البته چندی است که کليد خورده است برخی بی‌پروا و برخی در پرده» و حسن روحانی «از روز يک شنبه تا پايان رای اعتماد به کابينه، با روزهای دشواری مواجه خواهد بود.»

گزارش نويس روزنامه شرق همچنين خبر داده است که «برخی وزرای پيشنهادی حسن روحانی چند هفته‌ای است که کار رايزنی با فراکسيون‌های مجلس را آغاز کرده‌اند، از گزينه پيشنهادی وزارت کار گرفته تا بهداشت و درمان و صنايع و معادن و نفت.»

اين روزنامه نوشته است: «کابينه روحانی بدون شک برای رای اعتماد از بهارستان با چالش جدی مواجه خواهد شد، اما نبايد فراموش کرد که رای رهروان ولايت بدون شک رايی تعيين‌کننده به کابينه حسن روحانی است» و بايد ديد «نتيجه نشست‌ها و ديدارهای روسای دو قوه به کجا رسيده و رای لاريجانی و فراکسيون تحت امرش، راه به کجا خواهد برد.»

هشدار دبير شورای نگهبان و سخنگوی قوه قضائيه درباره وزرای پيشنهادی روحانی

روزنامه کيهان که تحت نظر نماينده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود و همچنين روزنامه جوان نزديک به سپاه پاسداران همزمان با روز تحليف و معرفی احتمالی وزرای پيشنهادی حسن روحانی به مجلس از قول احمد جنتی و غلامحسين محسنی اژه‌ای تاکيد کرده‌اند که «فتنه‌گران صلاحيت ورود به مناصب نظام را ندارند.»

اين دو روزنامه که از اصلاح طلبان و معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه‌گر» نام می‌برند در شماره يکشنبه نوشته‌اند که «در سوابق افراد معرفی شده از سوی حسن روحانی نبايد سابقه همکاری با فتنه ۸۸ وجود داشته باشد.»

روزنامه کيهان از قول احمد جنتی دبير شورای نگهبان که از فرزندش علی جنتی به عنوان وزير پيشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نام برده می‌شود،نوشته است: «من بارها در اين زمينه صحبت کردم، بارها گفته‌ام و باز هم خواهم گفت فتنه‌گران حق ندارند که در نظام سهمی داشته باشند.»

احمد جنتی همچنين گفته است: «بايد به اين نکته توجه شود که در سال ۸۸ مسئله اصلا انتخابات نبود، بلکه هدف آنها براندازی نظام بود، و هر کسی که بخواهد اين‌ها را جذب کند بايد در خودش شک کند.»

به نوشته کيهان، غلامحسين محسنی‌اژه‌ای دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی هم گفته است: «بحث بازگشت فتنه‌گران به مناصب اجرايی بحث درستی نيست چرا که آنها در سال ۸۸ مرتکب جرم شدند و صلاحيت ورود به مناصب اجرايی را ندارند.»

کيهان همچنين از قول غلامعلی حدادعادل پدر عروس علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «نمايندگان مجلس نبايد به گزينه‌هايی که می‌خواهند مملکت را به ۱۸ تير ۷۸ بکشانند رای بدهند.»

علاءالدين بروجردی ریيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس نهم ديگر نماينده وابسته به جناح اصولگرا است که روزنامه کيهان از قول او نوشته است: «زاويه‌دار نبودن کسانی که به عنوان وزير پيشنهادی معرفی می‌شوند با رهبری انقلاب، شرط لازم مجلس برای رای اعتماد به وزراست.»

حبيب الله عسکراولادی: برادرانم موسوی و کروبی برای يکپارچگی نظام عذرخواهی کنند

روزنامه رسالت، وابسته به اصولگرايان سنتی، در شماره سيزدهم مرداد ماه از تکرار درخواست حبيب الله عسکراولادی عضو ارشد موتلفه اسلامی از ميرحسين موسوی و مهدی کروبی برای «عذرخواهی» خبر داده است.

همزمان محمدکاظم انبارلويی دبير سياسی موتلفه اسلامی در سرمقاله رسالت خواهان محاکمه موسوی و کروبی به اتهام «کشته شدن ۲۲ تن از هواداران‌شان» در جريان اعتراضات سال ۸۸ شده است.

به نوشته اين روزنامه، حبيب الله عسکراولادی در مراسم افطار حزب موتلفه اسلامی خطاب به ميرحسين موسوی و کروبی گفته است: «من از اين برادران استدعا دارم يکپارچگی نظام را با عذرخواهی خود تقويت کنند.»

حبيب الله عسکراولادی گفته است: «من تکرار می‌کنم که برادرانم مهندس موسوی و حجت‌الاسلام کروبی و همه کسانی که از اين افراد تبعيت می‌کنند، از امت و نظام عذرخواهی کنند، چرا که عذرخواهی نکردن اين افراد سبب می‌شود که به بيداری اسلامی امروز جهان که از ايران الگو گرفته است خدشه وارد شود.»

روزنامه رسالت از قول حبيب‌الله عسکراولادی نوشته است: «من به اين افراد می‌گويم که يکپارچگی امت نه تنها نظام را تقويت می‌کند، بلکه اسلام را نيز تقويت می‌بخشد.»

دعوت حبيب‌الله عسکراولادی از موسوی و کروبی دو کانديدای معترض به نتايج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ درحالی تکرار می‌شود که ميرحسين موسوی و همسرش زهرا رهنورد، و همچنين مهدی کروبی از ۲۵ بهمن ۸۹ تاکنون در «حصر» به سر می‌برند.

روزنامه رسالت همزمان با انتشار اظهارات حبيب‌الله عسکراولادی، در سرمقاله ای با تيتر «تطهير فتنه‌گران» که نويسنده آن محمد کاظم انبارلويی دبير سياسی موتلفه اسلامی است بار ديگر به ميرحسين موسوی و مهدی کروبی حمله کرده است.

محمدکاظم انبارلويی به بهانه با انتقاد از نطق ميان دستور علی مطهری، از ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به عنوان «دو نگون‌بخت» نام‌برده و نوشته است: «آن دو نگون‌بخت همچنان ماندند و بر طبل همگرايی با دشمنان نظام و ژنرال‌های نبرد نرم آمريکا می‌کوبند و اعلام هم کرده‌اند هرگز با ملت و رای آنان ‌آشتی نخواهند کرد. پس آشتی در کار نيست. اگر آقای مطهری يک کد از اين آشتی سراغ دارند ارائه دهند.»

سرمقاله نويس روزنامه رسالت همچنين خواستار محاکمه ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به دليل «کشته شدن ۲۲ نفر» در جريان اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ شده و نوشته است: «نظام از موضوع تفهيم اتهام قتل، به موسوی و کروبی و ... به عنوان مشارکت، معاونت يا مسبب يا هر عنوان حقوقی صرف‌نظر کرد و آنها را محترمانه در جايی محافظت کرد که فردا کسی به خونخواهی اين همه شهدا وسط پيشانی آنها را با گلوله هدف قرار ندهد،‌ آيا می‌توانيد جلوی شاکی خصوصی آنها را هم بگيريد؟»

روزنامه رسالت يادآوری کرده است که علی مطهری در نطق ميان دستور روز يکشنبه پيش در مجلس شورای اسلامی از حسن روحانی خواسته است تا «به شعارهای خود از جمله دفاع از حقوق ملت و اجرای فصل سوم قانون اساسی پايبند باشد و اکنون که با انتخابات اخير آشتی ملی در جامعه تحقق يافته است،‌آثار بحران سال ۸۸ محو شود» و زندانيان سياسی که «اکثر آنها جرمی جز انتقاد ندارند آزاد شوند و تکليف آقايان موسوی و کروبی نيز روشن شود.»

علی مطهری با رد شرط «توبه و عذرخواهی»، گفته بود: «اگر اين دو نفر بايد عذرخواهی و توبه کنند آيا نيازی به عذرخواهی و توبه آقای احمدی‌‌نژاد که هيزم فتنه را با مناظره و رفتارهای بعدی خود فراهم آورد نيست؟! حداقل اين است که به آنها اجازه دفاع از خود داده شود. به هر حال مجازات و محروم شدن از حقوق اجتماعی بدون حکم دادگاه شرعا و عقلا پذيرفته نيست.»
XS
SM
MD
LG