تنش میان اسرائیل و گروهی از شبهنظامیان فلسطینی غزه که با حملات ارتش اسرائیل به خانههای دو تن از فرماندهان سازمان جهاد اسلامی فلسطین در غزه و دمشق آغاز شد، در حالی ادامه دارد که اسرائیل آن را «بخشی از جنگ با ایران» خوانده است.
مقامات ارشد اسرائیل و رسانههای این کشور با تاکید بر ارتباط جهاد اسلامی فلسطین با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردهاند که عملیات علیه بها ابوالعطا در غزه و اکرم العجوری در دمشق، «ارسال پیام به ایران» بود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پس از این عملیات گفت: «هرکس که فکر کند میتواند به مردم ما صدمه بزند و از دست ما فرار کند، اشتباه میکند».
ژنرال یوسی کوپرواسر یک نظامی ارشد پیشین به رسانههای اسرائیل گفت که نابودی ابوالعطا در غزه و تلاش برای ترور اکرم العجوری در سوریه، «بخشی از جنگ اسرائیل با ایران است».
روزنامه «ماکور ریشون» نیز به نقل از منابع نظامی و سیاسی اسرائیلی نوشت با ۷۰ میلیون دلاری که ایران سالانه به جهاد اسلامی فلسطین میدهد، این سازمان بیش از سایر گروهها اهداف ایران در غزه را نمایندگی میکند.
روزنامه اسرائیلی «کالکالیست» نیز تاکید کرده که جهاد اسلامی فلسطین «به صورت کامل» به ایران وابسته شده و در برابر حماس نیز قد علم کرده است.
بها ابوالعطا، فرمانده «سرایا القدس» (یگانهای قدس)، شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین، بود که بامداد سهشنبه ۲۱ آبان در نتیجه حمله موشکی جنگندههای اسرائیل همراه با همسرش در خانه خود در نوار غزه کشته شد. دو کودک آنها و نیز شماری از همسایگان در اثر این حمله زخمی شدند.
همزمان، در حمله هوایی مشابه به خانه اکرم العجوری از مسئولان بخش سیاسی جهاد اسلامی فلسطین در محله المزه در دمشق، پسر او و یک تن دیگر کشته و این مقام جهادی و هفت تن دیگر زخمی شدند.
رسانههای اسرائیل از دو هفته پیش نوشته بودند که در فهرست ترور این کشور، نام بها ابوالعطا در کنار اسامی حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، به صدر فهرست ارتقا یافته است.
شبهنظامیان جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به این سوء قصدها، از سحرگاه سهشنبه حملات راکتی وسیع به مرکز اسرائیل از جمله شهر تلآویو را آغاز کردند و تا شامگاه ۲۲ آبان، بیش از ۲۰۰ فروند راکت شلیک کردند.
زندگی و کار در پایتخت اسرائیل که تقریبا نیمی از جمعیت ۹ میلیون نفری کشور را در خود جای داده است، مختل شد و مدارس، مراکز خرید و بسیاری از موسسات تعطیل بودند.
به جز مرکز اسرائیل، بسیاری از نقاط دیگر در حد فاصل تلآویو تا نزدیکترین نقطه این کشور به باریکه غزه، آماج حملات راکتی جهاد اسلامی فلسطین و چند گروه کوچک دیگر فلسطینی بود.
حملات به اسرائیلیها تنها باعث ایجاد خسارت شد و تلفاتی نداشت.
رسانههای اسرائیل نوشتند که مقامات اسرائیل ده روز پیش به هنگام تصویب طرح ترور این افراد، احتمال داده بودند که سازمانهای فلسطینی مرکز اسرائیل را مورد حملات وسیع راکتی قرار دهند اما واکنش عملی شبهنظامیان فلسطینی، به دلیل سکوت عملی حماس، محدودتر از پیشبینیها بود.
در حملات هوایی ارتش اسرائیل به غزه ساعاتی پس از ترور این دو فرمانده جهادی، ۱۱ فلسطینی دیگر کشته و خسارات زیادی به اماکن وابسته به جهاد اسلامی فلسطین وارد شد اما رسانههای اسرائیل تاکید کردند که هیچ ساختمان متعلق به حماس در این روز، برای اسرائیل هدف نبود مگر آنکه اوضاع تغییر کند.
شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین در آخرین بیانیه خود در شامگاه سهشنبه تاکید کرد که موعد و نحوه پایان عملیات میدانی را «دشمن رقم نمیزند؛ دشمن آغازگر آن بود اما ختم کلام با مقاومت است».
این سازمان هشدار داد که به زودی «ناکامی بیشتری را متوجه (بنیامین) نتانیاهو خواهد کرد».
این بیانیه میافزاید که نخستوزیر اسرائیل «تنها ویرانی و جنگ را نصیب صهیونیستها میکند».
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر و آویو کوخاوی فرمانده ارتش اسرائیل روز سهشنبه دو نشست اضطراری برگزار کردند.
آنها گفتند که بها ابوالعطا به منزله «بمب ساعتی» و عامل حملات راکتی اخیر علیه اسرائیل بوده و یک رشته «اقدامات تروریستی دیگر را برای آینده نزدیک برنامهریزی کرده بود».
آقای نتانیاهو در عین حال تاکید کرد که دولت او بدنبال وخامت اوضاع نیست.
بر اساس گزارشها، نیکلای ملادنوف نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه راهی قاهره شده تا مصر را به میانجیگری جهت پایان دادن سریع به بحران تشویق کند.