لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۹

وزارت دادگستری مدارکی را درباره «شنود مرتبط با ترامپ» به کنگره داد‎


وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه ۲۷ اسفند اعلام کرد پیرو درخواست کمیته‌های کنگره برای بررسی موضوع شنود مکالمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری، مدارکی در این زمینه برای آنها فرستاده است.

دونالد ترامپ روز ۱۴ اسفند در یک رشته توئیت جنجالی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، را متهم کرد که در جریان رقابت‌های انتخاباتی اخیر، دستور شنود مکالمات تلفنی او را داده است.

در مورد اثبات این مدعا تاکنون شواهدی ارائه نشده، و در عین حال کاخ سفید از کنگره خواسته است که این موضوع مورد بررسی قرار دهد.

اکنون وزارت دادگستری ایالات متحده می‌گوید که به درخواست رهبران کمیته‌های اطلاعاتی و قضایی سنا و مجلس نمایندگان که «به دنبال اطلاعات مربوط به شنود در دوران انتخابات ۲۰۱۶» بودند پاسخ داده و مدارکی برای آنها فرستاده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام کنگره که نخواست نامش فاش شود گفته که کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان در حال بررسی این مدارک است و احتمالاً اواخر روز جمعه بیانیه‌ای رسمی در این زمینه صادر می‌کند.

رهبران جمهوریخواه و دمکرات کمیته‌های اطلاعاتی مجلس نمایندگان و سنا گفته‌اند که هیچ شواهد متقنی دال بر تأیید ادعای دونالد ترامپ مبنی بر شنود مکالمات او توسط دولت باراک اوباما در جریان مبازات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ وجود ندارد.

یکی از کمیته‌های مجلس نمایندگان روز دوشنبه نامه‌ای به وزارت دادگستری فرستاد و از آن خواست تا رونوشت‌ احکام دادگاه در ارتباط با ترامپ یا دستیارانش که ممکن است سال گذشته و ذیل قانون شنود الکترونیکی یا مبارزه با جرایم صادر شده است را ارسال کند.

در حالی که کمیته‌های مختلف کنگره ادعای آقای ترامپ مبنی بر شنود مکالماتش را رد کرده‌اند، ولی‌شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید می‌گوید، آقای ترامپ همچنان بر سر حرف خود ایستاده است.

او روز پنجشنبه همچنین به مصاحبه تلویزیونی یک تحلیلگر شبکه تلویزیونی فاکس نیوز اشاره کرد که به نقل از منابع امنیتی گفته بود دولت آقای اوباما از سرویس اطلاعاتی بریتانیا برای دور زدن قوانین شنود در آمریکا درخواست کمک کرده بود.

ستاد ارتباطات دولت بریتانیا که از مهم‌ترین نهادهای اطلاعاتی - امنیتی این کشور است،‌ روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای این ادعا را «مزخرف و مضحک» خواند و آن را رد کرد.

بریتانیا اعلام کرده که کاخ سفید عذرخواهی کرده و گفته است این ادعا «دیگر تکرار نخواهد شد».

رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه در نشست خبری با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بار دیگر به موضوع «شنود مکالمات» اشاره کرد و با اشاره به خانم مرکل گفت، «وقتی پای شنود پیش می‌آید ما با هم مشترکاتی داریم، شاید».

به نظر می‌رسد اظهارات آقای ترامپ معطوف به گزارش‌هایی باشد که در گذشته درباره شنود تلفن همراه صدراعظم آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا در رسانه‌ها منتشر شده بود.

در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است، تام کول نماینده جمهوریخواه ایالت اوکلاهاما، از ترامپ خواسته است تا از باراک اوباما به دلیل اتهام شنود مکالماتش عذرخواهی کند.

او اظهار داشت: «به نظرم، رئیس‌جمهوری در این زمینه یک عذرخواهی به اوباما بدهکار است، چرا که اگر این کار را نکند ما نباید به ادعاهایی که مطرح کرده است بی‌اعتناء باشیم».

چارلی دنت، دیگر نماینده جمهوریخواه از پنسیلوانیا، گفته است که هیچ شواهدی دال بر شنود مکالمات ترامپ وجود ندارد و «او باید آشکارا از موضوع خود عقب‌نشینی کند و به کارش ادامه دهد».

دونالد ترامپ در یکی از چند پیام توئیتری روز ۱۴ اسفند خود نوشته بود: «رئیس‌جمهور اوباما به چه سطحی تنزل کرده که حین روند بسیار مقدس انتخابات تلفن‌های من را شنود می‌کرده است. این رسوایی [در مقیاس] نیکسون/واترگیت است. چه آدم بد (یا مریضی!)»

XS
SM
MD
LG