نماينده رهبر جمهوری اسلامی ایران در سپاه پاسداران، در مصاحبه ای از پيوستن گردان های ضد شورش عاشورا و الزهرا به نيروی زمينی سپاه خبر داد.
علی سعيدی به روزنامه کيهان گفت: «تدبير فرمانده کل قوا در اين مقطع برقراری و ارتباط تنگ تر بين نيروی زمينی و نيروی مقاومت [بسيج] است و اين دو لازم و ملزوم يکديگرند و می توانند به رسالت های متنوع سپاه جامه عمل بپوشانند.»
گردان های عاشورا و الزهرا که از مهم ترين بخش های نیروی مقاومت بسیج به شمار می رفتند، وظيفه دارند با هر گونه شورش شهری و ناآرامی در ايران مقابله کنند.
اوايل مهرماه و به دنبال معرفی محمد علی جعفری از سوی رهبر جمهوری اسلامی به عنوان فرمانده جديد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وی اعلام کرد که مسئوليت فرماندهی بسيج نيز به سپاه واگذار شده است.
آقای جعفری اظهار داشت: «سپاه بايد بتواند در برابر تهديدهای سياسی، اجتماعی و امنيتی دشمنان وارد عمل شود.»
به گفته کارشناسان سياسی، مقام های جمهوری اسلامی ايران از آن بيم دارند که به دنبال تشديد تحريم های بين المللی و افزايش مشکلات اقتصادی در ايران، اعتراض ها عليه نظام جمهوری اسلامی بالا بگيرد.
در ماه های اخير اين دو گردان که از ادغام ۲۵۰۰ گردان به وجود آمده اند مانورها و رزمايش های زيادی برگزار کرده اند و به گفته جانشين سابق فرمانده بسيج، «قدرت نمايی گردان های عاشورا و الزهرا در تمام ماه های سال و در سراسر کشور ادامه خواهد يافت.»
مجيد مير احمدی در مردادماه سال جاری به خبرنگاران گفته بود: « اکثر اين گردان های عاشورا و الزهرا به سلاح مناسب و جديد مجهز شده اند و مانور اين گردان ها نيز به صورت واقعی برگزار می شود و در جريان آن تاکتيک های مختلف تمرين می شود.»
سرهنگ پاسدار «حسن رجبی» یک فرمانده بسیج شهریورماه به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته بود که «این رزمایش ها در قالب مقابله با ناآرامی ها، دفاع از کوی و برزن، امداد و نجات، کمین و ضد کمین برگزار می شود.»
گردان الزهرا نیز که متشکل از زنان بسيجی است، در تابستان سال جاری مانورهايی در تهران انجام داد که هدف از آن تمرين «روش های مقابله با ناآرامی ها و تجمعات» اعلام شده بود.
افزايش مانورهای شهری و تغييرات در ساختار تشکيلاتی بسيج پس از آن صورت گرفت که به دنبال طرح سهميه بندی بنزين در تيرماه سال جاری، شهرهای مختلف ايران شاهد اعتراض های مردمی بود که در جريان آن تعدادی پمپ بنزين به آتش کشيده شد و بانک ها و ساختمان های دولتی مورد حمله معترضين قرار گرفت.
بر اساس گزارش منابع خبری در اين حادثه چند نفر نيز کشته شدند ولی مقام های ايران حاضر نشدند تا شمار واقعی تلفات را اعلام کنند.