لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۵

تهدید کره شمالی به توقف مذاکرات به‌خاطر سیاست «خصمانه» آمریکا


انجام آزمایش‌های موشکی کره شمالی بارها بر مذاکرات این کشور با ایالات متحده سایه انداخته است.
انجام آزمایش‌های موشکی کره شمالی بارها بر مذاکرات این کشور با ایالات متحده سایه انداخته است.

کره شمالی تهدید کرده است که اگر آمریکا سیاست «خصمانه» خود در قبال این کشور را متوقف نکند، به «مذاکرات مشمئزکننده» با این کشور ادامه نخواهد داد.

بعد از ماهها وقفه در مذاکرات هسته‌ای میان آمریکا و کره شمالی، روز شنبه ۱۳ تیرماه مذاکراتی در سطح کارشناسان دو کشور در سوئد برگزار شد و همان روز نیز دولت پیونگ‌یانگ اعلام کرد که مذاکرات را متوقف می‌کند.

کیم میونگ گیل، مذاکره کننده ارشد کره‌شمالی، «انعطاف ناپذیری» مذاکره کنندگان آمریکایی را دلیل توقف مذاکره دانست و گفت، آنها حاضر نبودند «از نظر و نگرش قدیمی خود» دست بردارند.

اما آمریکا گفته است «مذاکرات خوبی» انجام شد و این مذاکرات زمینه‌ای شد برای دور بعدی گفت‌وگوها که قرار است دو هفته آینده برگزار شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه ۱۴ مهرماه گزارش داد که وزارت خارجه کره شمالی با انتشار بیانه‌ای دولت آمریکا را متهم به «گمراه کردن اذهان عمومی و انتشار اخبار کاملا بی‌پایه» درباره همواره بودن مسیر مذاکرات آتی کرد.

این بیانیه می‌گوید مذاکرات استکهلم به ما نشان داد که واشینگتن تمایلی به بهبود رابطه با کره شمالی را ندارد و ممکن است به‌خاطر منافع یکجانبه خود روابط دوجانبه را خدشه‌دار کند.

این بیانیه می‌گوید مادامی که آمریکا به طور کامل از سیاست «خصمانه» خود عقب‌نشینی نکند، پیونگ‌یانگ مایل به ادامه این «مذاکرات مشمئزکننده» نیست.

رهبران آمریکا و کره شمالی ژوئن امسال در منطقه غیرنظامی کره شمالی و جنوبی با هم دیدار کردند.
رهبران آمریکا و کره شمالی ژوئن امسال در منطقه غیرنظامی کره شمالی و جنوبی با هم دیدار کردند.

این بیانیه نگفته است کدام سیاست آمریکا را مدنظر قرار می‌دهد، اما کره شمالی قبلا آمریکا را به توطئه برای حمله به این کشور متهم کرده و از ادامه تحریم‌های اسن کشور علیه اقتصادش انتقاد کرده بود.

اولین دور مذاکرات میان ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در ژوئیه سال ۲۰۱۸ در سنگاپور انجام شد و دومین مذاکرات نیز فوریه امسال در ویتنام بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت.

رهبران دو کشور همچنین آخر ژوئن امسال در منطقه غیرنظامی کره شمالی و جنوبی با هم دیدار کردند و ترامپ دعوت آقای کیم جونگ اون برای ورود به خاک کره شمالی را قبول کرد و برای اولین بار یک رئیس‌جمهور آمریکایی قدم به خاک کره شمالی گذاشت.

کره شمالی گفته است در ازای امتیازات سیاسی و اقتصادی و تضمین امنیت کشور، آماده رها کردن برنامه هسته‌ای نظامی‌اش است.

پیش از مذاکرات پارسال، آمریکا ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی خود را از کره جنوبی خارج و انجام مانورهای نظامی مشترک با این کشور را لغو کرد. اما بعد از شکست مذاکرات، آمریکا مانورهای نظامی‌اش با کره جنوبی را از سر گرفت.

وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه به اظهارات مذاکره کننده ارشد کره شمالی واکنش نشان داد و گفت، این اظهارنظرها بیانگر «محتوا یا فضای حاکم» بر بیش از هشت دور مذاكره نیست.

وزارت خارجه آمریکا همچنین می‌گوید، واشینگتن دعوت سوئد را به منظور ادامه مذاکرات با پیونگ‌یانگ در دو هفته دیگر پذیرفته است.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است: هیات ایالات متحده ایده‌های خلاقانه‌ای را مطرح و مذاکرات خوبی با هیات کره شمالی داشت.

خانم اورتگاس اضافه کرده است، آمریکا و کره شمالی نمی‌توانند تنها با یک روز مذاکره بر ۷۰ سال میراث جنگ و دشمنی فائق آیند. اینها مسائل اساسی هستند و پرداختن به آنها نیازمند تعهد جدی از سوی دو کشور است. ایالات متحده چنین تعهدی را دارد.

منابع: آسوشیتدپرس، رویترز/ ف.ق/ ک.ر
XS
SM
MD
LG