مایک پومپئو میگوید که وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا تاکنون ۲۰ هزار پیام، ویدئو و عکس از ایران در ارتباط با آزار و اذیت رژیم جمهوری اسلامی در اعتراضهای اخیر دریافت کرده است.
وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه پنجم آذر در یک مصاحبه مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «من و پرزیدنت ترامپ از نزدیک اعتراضهایی که اخیرا در سرتاسر ایران بوقوع پیوست را دنبال میکردیم. مردم ایران بار دیگر در اعتراض به سوءمدیریت اقتصادی به خیابانها ریختند».
وی تاکید کرد که رژیم جمهوری اسلامی با خشونت این اعتراضات را سرکوب کرد و کشورهای خارجی را مسئول این حوادث دانست.
اعتراضات در ایران از روز ۲۴ آبان در اعتراض به افزایش قیمت بنزین آغاز شد و به سرعت رنگ و بوی ضدحکومت جمهوری اسلامی پیدا کرد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت: «رژیم [جمهوری اسلامی] هفته گذشته دسترسی به اینترنت را قطع کرد تا مانع انتشار حقایق درباره این اعتراضات به خارج شود. من از ایرانیها خواستم تا پیامهای خود را با ایالات متحده به اشتراک بگذارند تا سرکوبگریهای رژیم را تحریم کنیم».
آقای پومپئو اظهار داشت: «تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار پیام، ویدئو، عکس و یادداشت درباره سرکوبگریهای رژیم از طریق تلگرام دریافت کردهایم و امیدواریم که ایرانیها همچنان بتوانند به ارسال پیامهای خود ادامه دهند».
وی میگوید ایالات متحده به «تحریم مقامهایی که در این نقض حقوق بشر دست داشتند» ادامه میدهد، «شبیه آنچه که هفته گذشته علیه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادیم».
وزارت خزانهداری آمریکا هفته گذشته محمدجواد آذری جهرمی را به دلیل دست داشتن در قطع اینترنت در فهرست تحریمهای خود قرار داد و اعلام کرد که داراییهای وی در خاک ایالات متحده مسدود و ضبط خواهد شد.
آقای آذری جهرمی در حالی که پیش از آن ادعا کرده بود به اینترنت دسترسی ندارد، ساعاتی بعد در توئیتر خود به این اقدام آمریکا واکنش نشان داد.
وی نوشت:«من تنها عضو باشگاه افراد تحریم شده نیستم (بر اساس داستانهای جنوپری ترامپ). پیش از من، کسبوکارهای اینترنتی، برنامهنویسان، بیماران سرطانی و کودکان پروانهای تحریم شدهاند. من به دفاع از دسترسی به اینترنت ادامه خواهم داد و اجازه نمیدهم که ایالات متحده مانع توسعه ایران شود».
وزیر خارجه آمریکا در بخشی دیگر از اظهاراتش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را به دست داشتن در ترور فردی به نام مسعود مولوی در استانبول متهم کرد و گفت که ایران همچنان به انجام «قساوت» در خارج از مرزهای خودش ادامه میدهد.
آقای پومپئو تصریح کرد: «یک ایرانی ناراضی به نام مسعود مولوی که از ایران به ترکیه پناهنده شده بود هفته گذشته در استانبول ترور شد. قتل آقای مولوی یک نمونه تراژیک دیگر از رشته ترورهایی است که ایران مظنون به دست داشتن در آنها در خارج از خاک خود است».
به گفته وی، «سبعیت و ددمنشی رژیم جمهوری اسلامی هیچ حد و مرز بینالمللی نمیشناسد. مردم ایران ۴۰ سال است که با یک حکومت بیرحم مقابله کردهاند».
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز چهارم آذر در پاسخ به سوالی درباره ترور آقای مولوی گفت منتظر گزارش دستگاه قضایی و امنیتی ترکیه در این زمینه هستیم.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه سخنانش بار دیگر تاکید کرد که «ایالات متحده از تلاشهای مردم ایران برای دستیابی به حکومت بهتر حمایت میکند».
در همین حال برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، از شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام و توئیتر خواسته بود تا حسابهای کاربری مقامهای ارشد حکومت ایران از جمله علی خامنهای و حسن روحانی را مسدود کنند.
بر اساس آمار سازمان عفو بینالملل در اعتراضات اخیر دستکم ۱۴۳ نفر کشته شدهاند.
همچنین جمعبندی رادیوفردا از اظهارنظرهای پراکنده مقامات رسمی و نیز گزارشهای نهادهای حقوق بشری حاکی است که در اعتراضهای اخیر ایران دستکم ۴۸۰۰ نفر در ۱۸ استان ایران بازداشت شدهاند.