سازمان گزارشگران بدون مرز روز چهارشنبه هفتم آبان خبر داد که بر اساس اطلاعات گردآوری شده از سوی این سازمان، تعدادی از روزنامهنگاران به ویژه در دو شهر تهران و اصفهان از سوی نهادهای امنیتی با «احضار یا تماس تلفنی تهدید شدهاند» تا پرونده اسیدپاشی در شهر اصفهان را «پیگیری نکنند و در این باره ننویسند».
رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستان سازمان گزارشگران بدون مرز، نیز با اشاره به بررسی دورهای وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل که ٣١ اکتبر در ژنو برگزار میشود، خواهان توجه شورای حقوق بشر به «وضعیت نگران کننده» فعالان رسانهای در ایران شد.
به گزارش وب سایت گزارشگران بدون مرز، آقای معینی بیلان چهار سال گذشته ایران در عرصه آزادی اطلاع رسانی را «فاجعهبار» دانست.
وی تصریح کرد: «حملههای نظاممند مسوولان جمهوری اسلامی علیه رسانهها و روزنامهنگاران حرفهای یا شهروندخبرنگاران نشانگر عدم تعهد مسوولان این نظام در برابر الزامات بینالمللی کشور در عرصه حقوق بشر است».
به گفته گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران یکی از «سرکوبگرترین» کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاعرسانی، و با ۴٨ زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران و وبنگاران است.
بر اساس گزارش این سازمان، ایران در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١۴، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.
گزارشگران بدون مرز با اشاره به سخنان برخی از مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و احمد خاتمی، امام جمعه تهران، نوشت که واکنش بسیاری از مسوولان جمهوری اسلامی ایران به رویداد اسیدپاشیهای اصفهان «حمله به رسانهها و تهدید و بازداشت روزنامهنگاران است».
این سازمان همچنین به سخنان عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، اشاره کرده که سوم آبان گفته بود: «به برخی رسانهها درباره ماجرای اسیدپاشیهای اصفهان تذکر داده شده و برخی هم احضار شدهاند که در صورت لزوم با آنها نیز برخورد خواهد شد».
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین «قربانیان اسیدپاشیهای» اصفهان را هفت نفر ذکر کرده است. این در حالی است که مقامات رسمی جمهوری اسلامی میگویند که از ۱۵ شهریور تا ۲۳ مهر چهار مورد اسیدپاشی در اصفهان گزارش شده است.
گزارشگران بدون مرز در گزارش خود همچنین به بازداشت تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری ایسنا در اصفهان اشاره کرده است.
آریا جعفری، عکاس خبرگزاری ایسنا در اصفهان روز اول آبان و در پی انتشار عکسهای تجمع اعتراضی مردم اصفهان علیه اسیدپاشی بازداشت شد.
همچنین یک منبع خبری به رادیو فردا گفته بود که زهرا محمدی، سردبیر ایسنای اصفهان و صنم فارسی، دبیر اجتماعی ایسنا نیز بازداشت شدهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیه خود خبر داده است که این دو خبرنگار خبرگزاری ایسنا پس از ۴۸ ساعت بازداشت، آزاد شدهاند.
۱۲۹ روزنامهنگار ایرانی روز چهارشنبه در نامهای ضمن درخواست برای آزادی آریا جعفری، از مسئولان جمهوری اسلامی خواستند که حق قانونی رسانهها برای اطلاع رسانی آزاد و دقیق، محترم بشمارند.