یک روز پس از انتقاد رهبر جمهوری اسلامی از ترویج «ناسالم» زبان انگلیسی در کشور، رییس جمهوری ایران وزارت آموزش و پرورش را «مکلف» کرد تا چگونگی آموزش زبانهای خارجی در مدارس را «از لحاظ کمی و کیفی» بررسی کرده و گزارش آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسن روحانی روز سهشنبه ۱۴ اردیبهشت در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار «دقت و جدیت» در آموزش زبانهای خارجی در مدارس شد.
بر اساس این گزارش، آقای روحانی وزارت آموزش و پرورش را «مکلف» کرد تا «در اسرع وقت» با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، چگونگی تدریس و آموزش زبانهای خارجی در مدارس را «از لحاظ کمی و کیفی» بررسی کرده و گزارش آن را برای «برنامهریزی و ساماندهی این مقوله» به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۳ اردیبهشت ضمن انتقاد از ترویج «ناسالم» زبان انگلیسی در نهادهای آموزشی گفته بود که «اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهد کودکها کشیده شده است».
وی در عین حال گفته بود که سخنانش «به معنای مخالفت با یادگیری زبان خارجی نیست بلکه بحث اصلی، ترویج فرهنگ بیگانه در کشور و در میان کودکان، نوجوانان و جوانان است».
رهبر جمهوری اسلامی سال گذشته نیز ضمن انتقاد از «رواج» آموزش زبان انگلیسی گفته بود که کتابهای آموزش زبان انگلیسی «منتقل کننده سبک زندگی غربی است».
در مقابل، حسن روحانی در اردیبهشت پارسال از زبان انگلیسی به عنوان «زبان علم» نام برده و گفته بود که جوانان میفهمند که یادگیری این زبان «لازمه زندگی امروز» است.
با این حال مسعود ثقفی سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران در فروردین پارسال اعلام کرده بود که برگزاری کلاسهای آموزش زبان خارجی به صورت فوق برنامه در مدارس دوره ابتدایی ممنوع است.
پس از این سخنان برخی از وب سایتهای خبری از نبود درس زبان انگلیسی در دوره ابتدایی و ممنوعیت آموزش آن به صورت فوق برنامه انتقاد کرده بودند.
در همین حال، سایت عصر ایران نظام آموزش زبان انگلیسی در مدارس ایران را «عقب افتاده و ناکارآمد» خوانده و نوشته بود کسانی که در مدارس ایران این زبان را میخوانند «نه میتوانند به انگلیسی حرف بزنند، نه بنویسند، نه بخوانند و نه حتی بتوانند یک فیلم انگلیسی را تماشا کنند و متوجه شوند».