در ادامه حملات اصولگرایان به دولت یازدهم، یک نماینده مجلس برادر حسن روحانی را تلویحا به نقش داشتن در فساد مالی متهم کرد و یک نماینده دیگر مجلس نیز گفت که رییس جمهوری ایران «کفایت سیاسی ندارد».
علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس روز سهشنبه ۲۷ بهمن تلویحا حسن فریدون، برادر رییس جمهوری ایران، را به نقش داشتن در فسادهای مالی متهم کرد و گفت که هر دو هفته یک بار جلساتی در دفتر ریاست جمهوری «برای دلالی و ارتباط با خارج» برگزار میشود که سیروس ناصری از جمله اعضای آن است.
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی در یک نشست خبری گفت که «مافیای قدرت و ثروت میخواهد در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، لیستهای انتخاباتی را منتشر کند».
وی افزود: «آقای رییسجمهور به جای اینکه به دنبال فساد و سازمان فساد بگردند، بهتر است به برادرش خودشان، دفتر خودشان و وزارت نفت توجه کنند».
سیروس ناصری از اعضای تیم مذاکره اتمی ایران در دولت محمد خاتمی بود و از او به عنوان رییس هیات مدیره شرکت نفتی «کیش اورینتال» نام برده میشود.
آقای زاکانی همچنین بدون ذکر نام، یکی از احزاب حامی دولت حسن روحانی که قصد ارائه فهرست در انتخابات دارد را متهم کرد که از علی ترقی جاه «پول» گرفته و تاکید کرد که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت باید در این زمینه پاسخگو باشد.
وی از علی ترقی جاه، مهدی هاشمی و عباس یزدان پناه یزدی به عنوان افرادی نام برد که در پرونده کرسنت «دلالی» کردهاند.
تعدادی از نزدیکان حسن روحانی از جمله محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان و محمود واعظی عضو حزب اعتدال و توسعه هستند.
مطرح شدن این اتهامها در آستانه تبلیغات انتخابات مجلس که از روز پنجشنبه آغاز می شود، در حالی است که پیش از این برخی از اصولگرایان، ستاد حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری را متهم کرده بودند که از بابک زنجانی و یا موسساتی چون «ثامنالحجج» پول گرفتهاند.
از جمله حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس، سال گذشته اعلام کرده بود که ستاد حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم، پنج میلیارد تومان از بابک زنجانی کمک گرفته و حسین فریدون نیز در همین زمینه برای «ادای توضیحات احضار شده است».
حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رییس جمهوری ایران روز ۲۸ بهمن ۹۳ اعلام کرده بود که به دلیل این سخنان از آقای رسایی شکایت کرده است.
روز ۱۱ بهمن نیز ۱۳ نماینده مجلس از جمله مهرداد بذرپاش و بیژن نوباوه در نامهای به حسن روحانی نوشته بودند که درباره کمک موسسه ثامن الحجج به ستاد انتخاباتی او «شبهاتی» وجود دارد.
اکبر ترکان مشاور رییس جمهوری ایران اما اتهامها درباره کمک این موسسه به ستاد حسن روحانی را تکذیب کرده است.
اتهام دوباره به مهدی هاشمی
علیرضا زاکانی در بخش دیگری از سخنان روز سهشنبه خود اعلام کرد به اسنادی دست یافته که بر اساس آن عباس یزدانپناه یزدی در دادگاه لاهه گفته که مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، «طرف» قرارداد کرسنت است و «تعهداتی را در قبال خارجیها بر عهده گرفته است».
وی اضافه کرد: «آقای اکبر هاشمیرفسنجانی به جای فرار از پاسخگویی، جنایات برخی فرزندانش را توضیح دهد».
آقای زاکانی هفتم بهمن۹۳ همراه با احمد توکلی و الیاس نادران دو نماینده دیگر تهران در مجلس در یک نشست خبری خواستار رسیدگی به نقش مهدی هاشمی در پرونده کرسنت شده بودند.
قرارداد کرسنت در سال ۸۱ و زمانی که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران بود، منعقد شد و بر مبنای آن قرار بود که گاز فرآورینشده میدان سلمان برای ۲۵ سال به امارات متحده عربی صادر شود، اما این قرارداد از سوی محمدرضا رحیمی، معاون محمود احمدینژاد، لغو شد.
خبرگزاری رویترز ۱۸ مرداد پارسال از قول رسانههای بریتانیایی اعلام کرد که عباس یزدانپناه یزدی در زمان ناپدید شدن، به عنوان شاهد در مورد پرونده «کرسنت» از طریق ارتباط ویدئویی با دادگاه لاهه در ارتباط بوده است.
این خبرگزاری به نقل از منبعی در دولت بریتانیا گزارش داده است که لندن، احتمال دست داشتن «عوامل ایران» را در این ماجرا، جدی میگیرد.
مقامات جمهوری اسلامی اما این اتهام را تکذیب کردهاند.
مطرح شدن این اتهامات علیه مهدی هاشمی در حالی است که اکبر هاشمی رفسنجانی، نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری است.
پیش از این فائزه هاشمی گفته بود که حکم زندان مهدی، برادرش با هدف «کم کردن» از حضور و تاثیر اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انجام شده است.
کوچکزاده: روحانی کفایت سیاسی ندارد
در روزهای گذشته تعداد دیگری از نمایندگان اصولگرا نیز از عملکرد دولت حسن روحانی انتقاد کرده بودند.
مهدی کوچکزاده نماینده تهران در مجلس در مصاحبهای با وب سایت «دولت بهار»، نزدیک به محمود احمدی نژاد، که روز دوشنبه منتشر شد هشدار داد که در صورت انتخاب دوباره حسن روحانی به ریاست جمهوری در سال ۹۶ ایران تبدیل به «ایران ضد انقلاب» میشود.
وی اضافه کرد: «من یک بار گفتم به خدا در کشور علیه همه ارزشهای انقلاب کودتا شده است».
این نماینده مجلس گفت که «چند بار» طرح عدم کفایت سیاسی رییس جمهوری را دنبال کرده اما دیگر نمایندگان اصولگرا با طرح او «همراهی» نکردهاند.
کوچک زاده افزود: «وقتی رییس جمهوری که هر چه دارد از شورای نگهبان است، این طور درباره شورای نگهبان حرف میزند، حتما کفایت سیاسی ندارد».
حسن روحانی روز اول بهمن در واکنش به رد صلاحیت تعداد زیادی از نامزدهای انتخابات مجلس که به گفته او جمعیت هواداران آنها به ۱۰ میلیون نفر هم میرسد، گفته بود که «مجلس خانه ملت است، نه یک جناح».
این سخنان واکنش شدید حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، تعدادی از امامان جمعه از جمله در تهران، مشهد و اصفهان، فراکسیون روحانیت مجلس و نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس را به دنبال داشت.
پیش از گفتههای مهدی کوچکزاده و علیرضا زاکانی، روز یکشنبه الیاس نادران و احمد توکلی دو نماینده دیگر مجلس از سیاستهای اقتصادی دولت انتقاد کرده بودند و آقای توکلی آمارهای دولت درباره ایجاد اشتغال را از همان نوع آمارهای ایجاد اشتغال در دولت محمود احمدینژاد رییس جمهوری سابق ایران دانسته بود.
در واکنش به این انتقادها، اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری ایران روز دوشنبه گفته بود که منتقدان، خود باید به دلیل عملکردشان که به نهادینه شدن فساد انجامید، شرمنده باشند.
در واکنش به این سخنان، احمد توکلی در نامهای به اسحاق جهانگیری ضمن انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور نوشت: «من با برخی از دوستانم چه در دولت پیشین و چه در دولت فعلی همواره دلسوزانه انتقاد همراه با راه حل داشتهایم، با وجود این، از این وضعیت شرمنده هستیم. شما را نمیدانم».
آقای توکلی دراین نامه که روز سهشنبه منتشر شده است در عین حال اعلام کرد که از اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس به وظیفه خود در مقابله با «کجرویها و هنجارشکنیهای» دولت سابق عمل نکردهاند، «شرمنده» است.