لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۵

نماینده مجلس: خبرهای شکست اسرائیل در فیس‌بوک منعکس نمی‌شود


احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ایران فیس‌بوک را لابی اسرائیل خواند و با بیان اینکه «دلیلی ندارد ما در لابی صهیونیسم بازی کنیم» گفت که پیشنهاد راه‌اندازی «فیس‌بوک اسلامی» را در شورای عالی فضای مجازی مطرح خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد سالک روز شنبه، ۱۸ مرداد، گفت: «فیس‌بوک و بعضی از وسایل جمعی دیگر در لابی صهیونیسم رقم می‌خورند، بر همین اساس من پیشنهاد دادم جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات و ارتباطات و دستگاه‌های دیگر چیزی شبیه فیس‌بوک و قوی‌تر از آن را در ایران ساماندهی کنند».

وی در تشریح دلایل خود برای ارتباط فیس‌بوک با لابی اسرائیل گفت: «حتی یک خبر هم از شکست اسرائیل در فیس‌بوک منتقل نمی‌شود و این دلیلی است که ثابت می‌کند که این سایت مرتبط با لابی صهیونیسم است».

آقای سالک روز ۱۳ مرداد نیز با طرح پیشنهاد راه‌اندازی «فیس بوک اسلامی» گفته بود: «فیسبوک لابی صهیونیست است، زیرا مسائل غزه را به هیچ وجه منتشر نکرد».

پیش از این نیز برخی از مسئولین ایرانی، شبکه اجتماعی فیس‌بوک را جاسوس اسرائیل نامیده بودند.

عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و مشاور قضایی غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور، آذر ۱۳۹۲ از این سایت به عنوان یک سایت جاسوسی اسرائیل نام برده بود.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان سخنانش گفت که پیشنهاد خود را در شورای عالی فضای مجازی مطرح خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که مسئولین ذیربط به این پیشنهاد اهمیت دهند.

شورایعالی فضای مجازی اسفند ۱۳۹۰ به فرمان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، تشکیل شد.

سران سه قوه، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات، اطلاعات، علوم و تحقیقات و فناوری، فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی، دادستان کل کشور و رییس سازمان صدا و سیما از اعضای شورایعالی فضای مجازی هستند.

برخی از مقامات دولتی در جمهوری اسلامی، عضو فیس‌بوک هستند ولی این شبکه اجتماعی در ایران فیلتر است.

پس از روی کار آمدن دولت روحانی، برخی از وزیران وی همچون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از لزوم باز تعریف قانون فیلترینگ و رفع فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی گفته‌اند.

این در حالی است که برخی نهادها از جمله قوه قضاییه از ادامه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی دفاع می‌کنند.

حسن روحانی، رییس جمهوری ایران ۲۷ اردیبهشت‌ماه از حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی استقبال و تاکید کرد که «دوران استبداد و رساندن پیام از طریق بلندگو، منبر و تریبون‌های یک‌طرفه و سنتی» به سر آمده‌ است.

در مقابل ۱۰ نماینده مجلس روز ۱۵ تیر ماه در تذکری خطاب به محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، «پهنای باند و رفع فیلترینگ» را موضوعات فرعی خوانده و خواستار عدم پرداختن به این موضوعات شدند.

در دولت محمود احمدی نژاد نیز برخی از مسئولین از طرح‌هایی برای راه‌اندازی اینترنت حلال» خبر داده بودند.

علی آقا محمدی، معاون نظارت معاون اول رییس جمهوری وقت، فروردین سال ۱۳۹۰ از راه‌اندازی نخستین شبکه «اینترنت حلال» در ایران خبر داده بود. هیچ یک از این طرح‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده‌ است.

XS
SM
MD
LG