لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۶

ایران: دور دوم گفت وگو با آمریکا امکان پذیر است


آقای عراقچی از تجزيه عراق به عنوان «کابوسی خطرناک» ياد کرد که «اين کشور را به پناهگاهی برای تروريست ها تبديل خواهد کرد.»
آقای عراقچی از تجزيه عراق به عنوان «کابوسی خطرناک» ياد کرد که «اين کشور را به پناهگاهی برای تروريست ها تبديل خواهد کرد.»

عباس عراقچی، معاون وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه گفت که برگزاری دور تازه گفت وگو ميان ايران و آمريکا درباره عراق، «امکان پذير» است.



آقای عراقچی که به آفريقای جنوبی سفر کرده است، پس از سخنرانی خود در دانشگاه پرتوريا به خبرگزاری رويترز گفت: «اگر آمريکايی ها بخواهند که گفت وگو ها ادامه يابد، ما در دسترس هستيم و با آنها درباره موضع خود صحبت می کنیم و مسئوليت شان را به عنوان اشغالگر نیز يادآور شده ايم.»
معاون وزير امورخارجه ايران مدعی شد که آمريکايی ها در عراق در وضعيت بسيار بدی به سر می برند چرا که به اعتقاد وی، « هر روز با تلفات تازه ای روبرو هستند و نمی توانند عراق را به خاطر مخاطراتی چون امکان تجزيه اين کشور رها کنند.»

اوايل ماه جاری دولت عراق اعلام کرد که هم به آمريکا و هم به ايران فشار آورده است تا دور دوم مذاکرات خود را در بغداد از سر گيرند، ولی تاريخی برای انجام آن تعيين نشده است.


آقای عراقچی که سخنرانی خود را درباره برنامه اتمی ايران ايراد کرد در ادامه افزود که معتقد است واشينگتن تحت فشار های جديدی قرار دارد تا تکلیف عراق را روشن سازد.


معاون وزير امورخارجه ايران گفت که آمريکايی ها در عراق در وضعيت بسيار بدی به سر می برند چرا که به اعتقاد وی، «هر روز با تلفات تازه ای روبه رو هستند و نمی توانند عراق را به خاطر مخاطراتی چون امکان تجزيه اين کشور رها کنند.»


اين مقام ايرانی از تجزيه عراق به عنوان «کابوسی خطرناک» ياد کرد که «اين کشور را به پناهگاهی برای تروريست ها تبديل خواهد کرد.»


به گفته آقای عراقچی، «دنيا نيازمند شنيدن برنامه خروج آمريکايی ها از عراق است و آنها بايد عقب نشينی کرده و يک زمان بندی در اين زمينه ارائه کنند.»



گفت و گو بر سر امنیت در عراق

رايان کروکر و حسن کاظمی قمی، سفرای ايالات متحده و ايران در عراق روز ۲۸ ماه مه دور اول گفت وگوهای خود را درباره اوضاع امنيتی اين کشور برگزار کردند.


عراق از يک دور باطل رنج می برد. آمريکايی ها و نيروهای بيگانه ادعا می کنند که حضور آنها در عراق برای مقابله با شورشيان است و متقابلا شورشيان مدعی هستند که آنها عليه نيروهای اشغالگر می جنگند و هر کدام از آنها ديگری را عامل حضور خود می دانند.
معاون وزیر امور خارجه ایران

اين گفت وگوها نخستين تماس رسمی ميان دو کشور در نزديک به سه دهه گذشته بود. اما به گفته هر دو طرف، موضوع اين نشست صرفا بررسی مسائل عراق و چگونگی برقراری امنيت در اين کشور بود.


سفرای ايران و آمريکا در پايان اين مذاکرات، بحث های جاری را مثبت ارزيابی کردند ولی درباره اينکه دعوت عراق را برای دور دوم گفت وگوها خواهند پذيرفت، اظهار نظری نکردند.


روابط ايران و آمريکا که در سال های اخير بيشتر حول موضوع پرونده هسته ای دچار تنش های بيشتری شده است، با گسترش نا امنی ها در عراق، وضعيت پيچيده تری به خود گرفته است.


واشينگتن بارها ايران را متهم کرده است که با آموزش نظامی شورشيان و مجهز کردن آنها به مواد منفجره پرقدرت که نيروهای آمريکايی را مورد هدف قرار می دهد، به خشونت ها در عراق دامن می زند.


از سوی ديگر ايران از آمريکا انتقاد می کند که با حمله سال ۲۰۰۳ به عراق، عملا به خونريزی ها دامن زده، ثبات منطقه را متزلزل ساخته و تهديدی نيز برای تهران به شمار می رود.


معاون وزير امور خارجه ايران در ادامه مصاحبه خود گفته است که به اعتقاد تهران، بخشی از راه حل مسائل عراق همکاری همه طرف های درگير برای تقويت دولت نوری المالکی است.


وی افزود: «ما نياز داريم تا دولت آقای مالکی را تقويت کنيم چرا که حداقل در حال حاضر گزينه ديگری به جز وی وجود ندارد. ما نيازمند تقويت پليس و ارتش عراق هستيم و اينکه اختيار و استقلال بيشتری به آنها بدهيم.»


به اعتقاد آقای عراقچی «عراق از يک دور باطل رنج می برد. آمريکايی ها و نيروهای بيگانه ادعا می کنند که حضور آنها در عراق برای مقابله با شورشيان است و متقابلا شورشيان مدعی هستند که آنها عليه نيروهای اشغالگر می جنگند و هر کدام از آنها ديگری را عامل حضور خود می دانند.»


وی می گويد که ما بايد اين دور را بشکنيم و اين مسئله نيز نيازمند ارائه يک استراتژی برای خروج از عراق است.


XS
SM
MD
LG