سازمان ملل و سازمانهای امدادرسانی همکار آن درخواست کردهاند که نزدیک به سه میلیارد دلار کمک در اختیار یمن قرار گیرد که از سه سال پیش صحنه جنگ میان ائتلاف به رهبری عربستان سعودی و حوثیهای مورد حمایت ایران است.
جیمی مکگولدریک، هماهنگ کننده امور امدادرسانی در یمن، روز یکشنبه اول بهمن به خبرنگاران در صنعا، گفت که این بزرگترین درخواست کمک برای یمن است و هدف آن نیز تنها فراهم کردن «امکانات حداقلی برای میلیونها نفر» از مردم این کشور است.
او افزود که این کمک باید به دست بخشهای فوقالعاده نیازمند یمن شامل مردمی که با «خطر قحطی، بیماریهای واگیردار، و مشکلات آوارگی» دست به گریبان هستند رسانده شود.
دفتر هماهنگی امور امدادرسانی نیز در بیانیهای گفته است که ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مردم یمن «برای بقا، نیازمند کمکهای فوری هستند».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بیانیه میافزاید: «نسلی از کودکان با رنج و محرومیت در حال بزرگ شدن هستند».
در ادامه بیانیه این نهاد آمده است: «نزدیک به دو میلیون کودک به مدرسه نمیروند، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه رنج میبرند که ۴۰۰ هزار نفر آنها دچار سوء تغذیه شدید هستند و اگر خدمات درمانی دریافت نکنند احتمال مرگ آنها ۱۰ برابر بیشتر از بقیه است».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سال گذشته کمککنندگان به یمن حدود ۷۰ درصد از نیاز دو میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلاری این کشور یعنی یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار را تأمین کردند.
از بهار سال ۱۳۹۴ که جنگ یمن با حملات ائتلافی به رهبری عربستان برای حمایت از دولت قانونی این کشور و علیه گروه حوثیهای مورد حمایت ایران آغاز شد، تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر کشته و بیش از هشت میلیون نفر نیز در آستانه قحطی قرار گرفتهاند.
سازمان بهداشت جهانی هم گفته که دو هزار و ۲۰۰ نفر به دلیل ضعیف شدن امور بهداشتی و درمانی در یمن بر اثر ابتلا به وبا فوت کردهاند.
سازمان ملل طی سال گذشته تلاش کرد تا در یمن پاسخگوی وخیمترین بحران انسانی در جهان باشد که به دلیل مسدود کردن بنادر تحت کنترل شورشیان حوثی از سوی ائتلاف به رهبری عربستان رخ داده است.
بیش از سه چهارم جمعیت یمن- نزدیک به ۲۲ میلیون نفر- اکنون به نوعی وابسته به کمکهای سازمان ملل و نهادهای امدادرسانی هستند.