لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۷

ولایتی: بدون توجه به بیانیه وزارت علوم به کار خود ادامه می‌دهیم


علی اکبر ولایتی گفته است که «حتی یک واحد دانشگاه نیز نباید تعطیل شود».
علی اکبر ولایتی گفته است که «حتی یک واحد دانشگاه نیز نباید تعطیل شود».

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی٬ وزارت علوم را به «حذف فله‌ای» برخی از رشته‌های این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد متهم کرد و افزود که این دانشگاه بدون توجه به بیانیه وزارت علوم٬ به کار خود ادامه می‌دهد.

به گزارش روز جمعه ۹ تیر نسیم‌آنلاین٬ علی‌اکبر ولایتی این اظهارات را در گفت‌وگوی ویژه اخبار شبکه یک سیما در رابطه با کد رشته‌‌محل‌های کارشناسی ارشد این دانشگاه که از سوی وزارت علوم حذف شده بود، بیان کرده است.

پیش از این، مدیرکل منابع انسانی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی از «حذف» ۲۸۰۰ رشته این دانشگاه از سوی وزارت علوم خبر داده و آن را اقدامی «غیرکارشناسی و چالش برانگیز» خوانده بود.

سعید علیزاده حذف این رشته‌ها را «مغایر با سیاست‌های علمی فناوری ابلاغی» رهبر جمهوری اسلامی و «قانون مجلس» دانسته و گفته بود این تصمیم باعث شده «در ۲۵۳ واحد دانشگاه آزاد اسلامی از یک تا ۱۴۲ رشته محل در کارشناسی ارشد حذف» شود.

گزارش نسیم‌آنلاین حاکی است آقای ولایتی گفته که «دانشگاه آزاد انتخاب رشته کارشناسی ارشد را مطابق قانون انجام می‌دهد و کاری به بیانیه وزارت علوم ندارد».

وی کد رشته‌های محل‌های دانشگاه آزاد را «مطابق قانون» دانسته و افزوده که تکذیبیه وزارت علوم در این زمینه٬ «اعمال سلیقه در برابر قانون است».

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی از کارشناسان وزارت علوم خواسته است که از «اعمال سلیقه شخصی» خودداری کنند و اضافه کرده که تنها مجلس می‌تواند قانونی تصویب کند که موجب تغییر رویه دانشگاه آزاد اسلامی شود.

به گفته ولایتی٬ سال ۶۷، زمانی که اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس بود٬ به دلیل «بعضی اعمال سلیقه‌های وزارت علوم»٬ از سوی مجلس قانونی تصویب شد که «توسعه رشته‌ها از سوی سه نفر به عنوان نمایندگان دانشگاه آزاد، وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم‌گیری شود».

وی افزوده که بر این اساس٬ «بیش از سه هزار رشته تأیید شد» که امضای سه نماینده از سه نهاد مربوطه را نیز به همراه دارد و به همین دلیل٬ «ما قانون را اجرا می‌کنیم».

ولایتی همچنین گفته که «برخی رشته‌ها در کارشناسی ارشد به صورت فله‌ای حذف شدند در حالی که همان واحدهای برای پذیرش دانشجو در همان رشته‌ها در مقطع دکتری مجوز گرفتند».

وی این موضوع را نشان‌دهنده «در هم ریختگی» در وزارت علوم دانسته و افزوده که این مسئله «باید اصلاح شود».

ولایتی در ادامه اظهاراتش به صراحت اضافه کرد که «به عنوان مسئول هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد با قاطعیت می‌گویم که خود را حافظ کیان کمیت و کیفیت دانشگاه می‌دانم و یک واحد دانشگاه نیز نباید تعطیل شود».

به دنبال اظهارات آقای ولایتی در شبکه یک تلویزیون ایران٬ اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در نامه‎ای خطاب به وی٬ از آنچه «مواضع قاطع» رئیس هیأت مؤسس این دانشگاه درباره حذف رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی نامیده شد٬ قدردانی کرد.

به گزارش امروز ایرنا٬ نویسندگان این نامه همچنین نوشته‌اند: «در راهی که به عزت و سربلندی دانشگاه آزاد اسلامی که ثمره انقلاب و یادگاری از آیت‌الله هاشمی است، وی را تنها نخواهیم گذاشت».

دانشگاه آزاد اسلامی پس از حضور علی‌اکبر ولایتی در راس هیات امنای این دانشگاه شاهد تغییر و تحولات جنجال برانگیزی بوده است.

وی در روزهای نخست اردیبهشت امسال حمید میرزاده را از ریاست دانشگاه آزاد برکنار و علی محمد نوریان را به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی کرد.

برکناری آقای میرزاده با واکنش‌هایی همراه شد از جمله حسن خمینی، نوه آیت‌الله روح‌الله خمینی و از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با نوشتن نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، از او خواست تا به موضوع برکناری رئیس دانشگاه آزاد و تغییرات این دانشگاه ورود کند.

حمید میرزاده مدعی شده که برکناری او بدون رعایت تشریفات قانونی و رای‌گیری در جلسه هیئت امنا با حضور تمامی اعضا صورت گرفته‌ است.

در مقابل هم٬ ولایتی موضوع دخالت فرزند میرزاده در امور اقتصادی برخی واحدهای دانشگاهی این دانشگاه و انعقاد قراردادهای مالی کلان را مطرح و اتهاماتی در این زمینه متوجه رئیس سابق دانشگاه آزاد کرده است.

برکناری یاسر هاشمی، فرزند کوچک اکبر هاشمی رفسنجانی، از سمت ریاست دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد نیز از جمله تحولاتی بود که در رسانه‌های ایران خبرساز و پرحاشیه شد.

XS
SM
MD
LG