لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۸

لاریجانی: تعلیق را به عنوان پیش شرط نمی پذیریم


علی لاریجانی در کنفرانس امنیتی سخنرانی کرد.
علی لاریجانی در کنفرانس امنیتی سخنرانی کرد.

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز یکشنبه، با سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که ایران حاضر نیست تعلیق غنی سازی را به عنوان پیش شرط قبول کند، اما حاضر به همکاری و گفت و گو است.


وی در سخنرانی خود به همکاری های جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی اشاره کرد و گفت ایران هرگز در استراتژی امنیتی خود به دنبال سلاح هسته ای نبوده و همواره به دنبال استراتژی دفاعی بوده است.


مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، در ادامه بدون اشاره به نام کشورهایی چون اسراییل و انگلیس، به این کشورها هشدار داد که سیاست های بین المللی آمریکا را منحرف نکنند و همکاری و نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه را دست کم نگیرند.


علی لاریجانی گفت:« برخی در حال دادن آدرس غلط به آمریکایی ها هستند و آمریکایی ها را به راهی هدایت می کنند که نه تنها مشکلات را حل نمی کند، که بر مشکلات آنها اضافه می کند. در حقیقت این کشورها، با فشار دادن آمریکا در عمق مشکلات، به نوعی با آمریکا رقابت کرده و قدرت خود را حفظ می کنند.»


علی لاریجانی: برخی در حال دادن آدرس غلط به آمریکایی ها هستند و آمریکایی ها را به راهی هدایت می کنند که نه تنها مشکلات را حل نمی کند، که بر مشکلات آنها اضافه می کند.

وی بدون اشاره به نام کشور اسراییل، هرگونه ترس از حمله ایران به دیگر کشور ها را رد کرد و گفت:«ایران با حمله نظامی موافق نیست و هیچ وقت قصد حمله به یک منطقه یا یک کشور را نداشته است. ما هر وقت مورد حمله قرار گرفته ایم، از خود دفاع کرده ایم، اما آغازگر جنگ نبوده ایم.»


مشکلات در عراق


دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ و در حالی که پس از سخنان رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا و فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان سخنرانی می کرد، به حرف هایی که درباره دخالت ایران در عراق می شود، اشاره کرد و گفت:« ایران از دولت نوری المالکی حمایت می کند و حرکت مردمی عراق در دستیابی به ثبات و امنیت دایم، مورد حمایت جمهوری اسلامی است.»


آقای لاریجانی گفت:«جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا مخالف حمله به عراق بود اما با استقرار دولت مردمی، ما تنها کشور منطقه بودیم که از تمامی روند دموکراسی و حکومت مردمی در عراق حمایت کردیم.»


وی گفت:«امروز، افرادی که در عراق جمع شده اند و عملیات انتحاری می کنند و به بمب گذاری دست می زنند، از کشورهایی هستند که آمریکا با آنها رابطه نزدیک دارد و آن ها را متحد خود می خواند.»


استاندارد های دوگانه


علی لاریجانی به فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: ما با آژانس همکاری داشته و داریم اما راه حل اشتباه می تواند قصد و نیت را تغییر دهد و باید به دنبال حل مشکلات بود و تفسیرهایی که مبتنی بر آینده و پیش بینی است، مشکلات را حل نمی کند.


وی به نقش ایران در همکاری با نیروهای بین المللی در حمله به افغانستان اشاره کرد و گفت: آن زمان پس از همکاری و کمک، محور شرارت شدیم و امروز با کمک به دولت عراق، به عنوان برهم زننده امنیت عراق معرفی می شویم که نشانه استاندارد های دوگانه است.


دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نمی توان امنیت و دموکراسی را با معامله به دست آورد و خواهان همکاری و اعتماد دوطرفه برای رسیدن به ثبات و امنیت منطقه شد.


علی لاریجانی به یکی از گفته های پروفسور فراگنر، ایرانشناس اتریشی اشاره کرد که می گوید:« اگر از آلمان ها بپرسید تاثیر شما در دنیا چقدر است، می گویند تا جایی که تانک های ما بتوانند پیش روند. اگر همین پرسش را از فرانسوی ها بپرسید، می گویند تا جایی که تفنگ های ما برد داشته باشند. اگر هم از اعراب بپرسید، می گویند تا جایی که شمشیرهای ما بتواند برش داشته باشد. ایران در هیچ یک از این تعریف ها جایی ندارد.»


کشورهای غربی به برنامه هسته ای ایران مشکوک هستند وآن را تلاشی برای دستیابی به بمب اتمی می دانند. ایران اعلام می کند که برای دستیابی به برق در پی انرژی اتمی است.


شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۱۷۳۷ جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده و ۶۰ روز به ایران فرصت داده تا غنی سازی اورانیوم را تعلیق کند. این فرصت ۱۲ روز دیگر به پایان می رسد.


XS
SM
MD
LG