لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۴

حمايت اصولگرايان از احمدی‌نژاد «پس از انتقال دغدغه‌ها»


Iran – Mahmud Ahmadinejad Iranian president, Isfahan, 08Apr2009
Iran – Mahmud Ahmadinejad Iranian president, Isfahan, 08Apr2009
چهار ماه سپری شد تا جبهه پيروان خط امام و رهبری، متشکل از ۱۴ گروه اصولگرا همانند حزب موتلفه اسلامی و اتحاديه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازاريان، روز شنبه پس از جلسه‌ای سه ساعته، حمايت خود را از نامزدی محمود احمدی نژاد برای انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد سال جاری اعلام کند.

حبيب الله عسگراولادی، دبيرکل اين تشکل اصولگرا، روز شنبه گفت: محمود احمدی نژاد در جلسه شورای مرکزی جبهه پيروان خط امام و رهبری با «اغلبيت یا اکثريت آرا» انتخاب شده است.

آقای عسگراولادی، که عضو حزب موتلفه اسلامی نيز هست، ضمن اعلام اين موضوع اشاره کرد که در چهار جلسه‌ای که با محمود احمدی نژاد برگزار شد، گفت: « تمام دغدغه‌های موجود مراجع و علمای بزرگ و شخصيت‌های سياسی و اصولگرايان و متدينان دل‌سوز نظام و انقلاب به وی منتقل شد.»

وی اضافه کرد: «رئيس جمهور در برخی از اين موارد به ما پاسخ دادند، در برخی موارد به ارائه توضيح پرداختند و در برخی موارد هم توجيه کردند، همچنين در برخی موارد سکوت کردند، به اين معنا که آن مسئله را مورد بحث و بررسی قرار دهند. »

آقای عسگراولادی دقیقا نامی از این دغدغه‌ها نبرده است. اما بر اساس گزارش خبرگزاری ها، طی چهار سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، گاه به گاه، نگرانی ها و انتقادهایی توسط برخی از چهره های شاخص اصولگرایان از برخی سیاست‌های او ابراز شده است؛ انتقادهایی که برخی از تحلیلگران آنها را «بسیار» می‌دانند.

احمد قابل، تحليلگر و پژوهشگر در ايران، به «راديو فردا» گفت:« در طول حدود چهار سالی که از رياست جمهوری محمود احمدی نژاد می‌گذرد، انتقادهای بسياری از جانب همکاران، هواداران و همچنين رقبای او از جناح اصولگرا به سياست‌های رئيس جمهور وارد آمد.»

وی افزود: «اختلافات نسبتا عميقی در اين مدت پديد آمد؛ مجموعه عمل‌کردها به گونه‌ای بود که حتی آقای عسکراولادی و حزب متبوع او، حزب موتلفه اسلامی، در بعضی زمينه‌های اقتصادی و فرهنگی مواضع تندی داشتند.»

آقاي قابل در عين حال به اختلافات مراجع تقليد و جامعه روحانيت مبارز با دولت اشاره کرد و گفت: « اين‌ها نشان می‌داد که اختلافات جدی پديدار شده است.»

با اين همه به نظر می‌رسد که پشتيبانی جبهه پيروان خط امام و رهبری از محمود احمدی نژاد، از آنجایی که -به گفته دبيرکل اين تشکل اصولگرا- با اتفاق «کامل آراء» نبوده است، به منزله حمايت تمامی اصولگرايان از وی به شمار نمی‌رود.

عدم تصميم‌گيری جامعه روحانيت مبارز، فراکسيون اصولگرايان در مجلس شورای اسلامی و سياستمدارانی همچون علی لاريجانی، رئيس مجلس، و محمد باقر قاليباف، شهردار تهران ۱۳۸۴ در حمایت از محمود احمدی نژاد، گواهی دیگر بر اين موضوع است که رئيس جمهوری اسلامی ايران هنوز موفق به کسب حمايت تمامی اصولگرايان نشده است.

نادر قاضی پور، نماينده اروميه در مجلس نیز روز شنبه « اجماع صد در صدی اصولگرايان در حمايت از محمود احمدی نژاد را محال دانست.»

بحث حمايت اصولگرايان از محمود احمدی نژاد در شرايطی مطرح می‌شود که سخنان برخی از هواداران رييس جمهوری اسلامی ايران حکايت از اختلاف‌نظرها در ميان این جناح است.

برای مثال، عليرضا زاکانی، دبيرکل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامی، روز يکشنبه گفت: «حضور نامزد ديگر در ميان اصولگرايان نه تنها آورده‌ای ندارد، بلکه کمک به سناريوی جريان رقيب برای شکاف در جبهه اصولگرايی است.»

پيش از او نيز حسين فدايی، دبير کل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامی، روز شنبه گفته بود:« بعضی‌ جريانات انحرافی و کانون‌های فتنه در حال فضاسازی و در صدد اين هستند که اصولگرايان را از دکتر احمدی‌نژاد جدا کنند.»

با اين حال، برخی از تحليلگران، مانند آقای قابل بر اين باورند که «به رغم نارضايتی بخش مهمی از اصولگرايان از سياست‌های دولت و با توجه به شرايط کنونی، به احتمال قوی، محمود احمدی نژاد با حمايت آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، تنها نامزد اصولگرايان خواهد شد».

احمد قابل می‌گوید:« نبايد انتظار داشته باشيم که رقيب جدی ای از جناح راست برای آقای احمدی نژاد مطرح شود. به گمان من، ميل و رغبت آقای خامنه‌ای هم اين است که همگی به رغم اختلاف‌نظرهايی که دارند، پشت سر آقای احمدی‌نژاد قرار گيرند.»

اين تحليلگر و پژوهشگر خاطر نشان کرد:« اگر وضع به گونه‌ای بود که اصولگرايان احساس می‌کردند آيت الله خامنه‌ای با نامزدی آقای احمدی نژاد مخالف است، و يا به فرد ديگری تمايل دارد، مطمئنا فرد ديگری هم از جناح اصولگرايان وارد ميدان می‌شد.»

او اضافه کرد:« گفته‌ها و شنیده‌های چند ماه گذشته هم نشان می‌داد که آقای خامنه‌ای مايل نيست کس ديگری از جناح راست در برابر احمدی نژاد نامزد شود.»

با همه اين‌ها، حبيب الله عسکراولادی در نشست مطبوعاتی روز شنبه خود به گونه‌ای سخن گفت که به عقيده برخی از تحليلگران، راه را برای تجديد نظر در تصميم جبهه پيروان خط امام و رهبری باز می‌گذارد؛ او در مورد احتمال ثبت نام برخی از نامزدهای اصولگرا گفت: « عده‌ای از حضور در اين عرصه منصرف شده‌اند و عزيزانی هم گفته‌اند که ثبت‌نام می‌کنند. ما نظر نهايی‌مان را وقتی اعلام می‌‌کنيم که اين افراد ثبت‌نام‌های خود را انجام دهند. »
  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG