لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۹

يوسف عزيزی بنی طرف به پنج سال زندان محکوم شد


يوسف عزيزی بنی طرف از اعضای کانون نويسندگان و عضو افتخاری اتحاديه نويسندگان عرب است و دستکم ۲۵ عنوان کتاب تاليف و ترجمه کرده است.
يوسف عزيزی بنی طرف از اعضای کانون نويسندگان و عضو افتخاری اتحاديه نويسندگان عرب است و دستکم ۲۵ عنوان کتاب تاليف و ترجمه کرده است.

وکیل مدافع يوسف عزيزی بنی طرف، روزنامه نگار و نويسنده، روز یکشنبه اعلام کرد که موکلش از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران، به پنج سال زندان محکوم شده است.


صالح نيکبخت، وکيل آقای بنی طرف، ضمن تائيد صدور حکم پنج سال زندان برای موکلش به خبرگزاری نیمه رسمی دانشجویان ایران، ايسنا گفت:«اتهام موکلم در پرونده اجماع و تبانی برای برهم زدن امنيت داخلی کشور عنوان شده است.»


يوسف عزيزی بنی طرف در پنجم ارديبهشت سال ۸۴ ، چند هفته پس از بروز نا آرامی در اهواز و ساير شهرهای خوزستان، در خانه اش واقع در يوسف آباد تهران، از سوی ماموران امنيتی بازداشت شد.


وی يک شب را در بند ۲۰۹ زندان اوين و ۶۵ روز ديگر را در انفرادی يکی از زندان های اهواز گذراند و در روز هفتم تيرماه ٨۴ به اتهام اقدام عليه امنيت داخلی و با وثيقه ۲۰ ميليون تومانی آزاد شد.


بازداشت وی پس از انجام يک سخنرانی در کانون مدافعان حقوق بشر رخ داد که طی آن اين نويسنده و روزنامه نگار به سرکوب خشونت بار ناآرامی های خوزستان اعتراض کرده بود.


«یوسف بنی طرف به عنوان يک نويسنده ايرانی که حدود ۲۵ کتاب داستانی، تاريخی و اجتماعی به زبان فارسی نوشته، بارها هرگونه ادعای تجزيه طلبی و اعمال خشونت را به هر صورت محکوم کرده است.»
صالح نیکبخت، وکیل مدافع

ناآرامی های فروردين ۸۴ خوزستان پس از آن رخ داد که نامه ای منتسب به دفتر ریيس جمهوری وقت، که در آن بر تصميم شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران، بر تغيير ترکيب جمعيتی عرب های خوزستان تاکيد شده بود، به شکل وسيعی در خوزستان منتشر شد.


محمد علی ابطحی، ریيس وقت دفتر محمد خاتمی، رییس جمهوری سابق ایران، بلافاصله اين نامه را تکذيب و آن را جعلی اعلام کرد، اما اعراب خوزستان در شهرهای مختلف اين استان به اعتراضاتی دست زدند که به شدت سرکوب شد.


آقای بنی طرف پس از آزادی و در جريان برگزاری چندين جلسه دادگاه که در فاصله سال ۸۴ تا ۸۶ برای محاکمه وی برگزار شد، اتهام هرگونه دخالت در اين حوادث را رد کرد و گفت که در آن زمان وی در تهران بوده است.


ايسنا در ۳۰ مرداد ۸۵ از احضارهای پياپی اين نويسنده و روزنامه نگار به بازپرسی و وزارت اطلاعات خبر داد.


وی در شهريور ۸۵ از سوی معاونت امنيت دادسرای انقلاب تهران احضار و اتهام جديد تبليغ عليه نظام به وی تفهيم و وثيقه او به ۱۰۰ مليون تومان افزايش يافت.


با اين حال، به گفته صالح نيکبخت، حکم پنج سال زندان صادره از سوی دادگاه انقلاب به «سوابق اتهامی آقای بنی طرف به حوادث ۲۶ فروردين ماه ۸۴ بازمی گردد که در آن گروهی از مردم اهواز عليه نامه مجعول تغيير بافت قومی استان خوزستان منتسب به دفتر رياست جمهوری وقت اعتراض کردند.»


آقای نيکبخت همچنين گفت:«موکلش متهم به دامن زدن به اين ماجراست و اتهامات مطرح شده نسبت به موکلش را وارد ندانست و با بيان اينکه او از روزنامه نگاران با سابقه ايران است گفت که به حکم صادره اعتراض می کند.»


وکيل مدافع يوسف عزيزی بني طرف تاکيد کرد: «موکلش به عنوان يک نويسنده ايرانی که حدود ۲۵ کتاب داستانی، تاريخی و اجتماعی به زبان فارسی نوشته، بارها هرگونه ادعای تجزيه طلبی و اعمال خشونت را به هر صورت محکوم کرده است.»


حکم زندان آقای عزيزی بنی طرف يک ماه پس از آن صادرشد که وی در ۱۸ تيرماه سال جاری به عنوان عضو علی البدل هيئت دبيران کانون نويسندگان ايران انتخاب شد.


يوسف عزيزی بنی طرف ۵۷ ساله و متولد سوسنگرد در استان خوزستان، اما ساکن تهران است.


وی از اعضای کانون نويسندگان و عضو افتخاری اتحاديه نويسندگان عرب است و دست کم ۲۵ عنوان کتاب تاليف و ترجمه کرده است.


آقای بنی طرف همچنين سال ها عضو تحريريه روزنامه همشهری بود، اما در سال ۸۳ از اين روزنامه اخراج شد.


وی همچنين نويسنده روزنامه های السفير، چاپ بيروت، و الزمان، چاپ لندن، است.


XS
SM
MD
LG