لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۱

کانون صنفی معلمان ايران خواستار آزادی تمامی زندانيان صنفی، سياسی و عقيدتی شد


تصویری از تظاهرات معلمان در مقابل مجلس در سال ۱۳۷۶
تصویری از تظاهرات معلمان در مقابل مجلس در سال ۱۳۷۶
کانون صنفی معلمان ايران در بيانيه ای به مناسبت سالگرد انتخابات رياست جمهوری خرداد ۸۸ خواستار آزادی تمامی زندانيان صنفی، سياسی و عقيدتی شد.

در این بیانیه، روزهای سپری شده از ۲۲ خرداد سال گذشته تاکنون به عنوان روزهای سخت و خونين برای مردم ايران توصيف شده است.

اين تشکل صنفی معلمان ايران با توصيف روز ۲۲ خرداد به عنوان سالگرد کودتای انتخاباتی، برخوردهای صورت گرفته در يک سال اخير، از جمله بازداشت صدها نفر و کشته شدن و يا اعدام شماری از بازداشت شدگان را محکوم کرد.

در بيانيه کانون صنفی معلمان ايران همچنين به اسامی برخی از فعالان زندانی حقوق معلمان اشاره شده است که از جمله در تهران، مشهد و يزد بازداشت شده اند.

از جمله اين بازداشت شدگان، هاشم خواستار، رسول بداقی، عبدالله مومنی، محمد داوری، علی اکبر باغانی، محمود بهشتی لنگرودی، اسماعيل عبدی، قربان احمدی، حسين باستانی نژاد، عليرضا هاشمی، فرج الله زنده دلان، محمد علی شيرازی و شاهانی هستند.
بر اساس گزارش ها، اکثر اين زندانيان از شرايط مناسبی در زندان برخوردار نيستند.

يکی از اين زندانيان، هاشم خواستار است که در شهريور سال گذشته بازداشت و در دادگاه تجديد نظر به دو سال حبس محکوم شد.

صديقه مالکی فرد، همسر آقای خواستار، در مورد آخرين وضعيت وی به « راديو فردا» می گويد که از زمان بازداشت اين فعال حقوق معلمان، تاکنون به وی مرخصی داده نشده است.

خانم مالکی فرد همچنين اشاره می کند که چشمان هاشم خواستار به دليل فشار خون بالا دچار مشکل شده است.

کانون صنفی معلمان ايران در بيانيه خود همچنين به دو فعال حقوق معلمان؛ عبدالرضا قنبری و محمد امين آگوشی اشاره کرده است که محکوم به اعدام شده اند.

آقای قنبری به ارتباط با سازمان مجاهدين خلق و آقای آگوشی به ارتباط با احزاب کرد و محاربه متهم شده اند.

اين در حاليست که کانون صنفی معلمان ايران در گذشته اين اتهام ها را رد کرده است.

کانون صنفی معلمان ايران در ادامه با تاکيد بر لزوم روشنگری در مورد وضعيت ايران از سوی معلمان گفت که هيچ ملت و جامعه ای بدون آگاهی به رستگاری و دموکراسی نمی رسد.

اين تشکل صنفی معلمان در عين حال به دولت در مورد برخوردهای يک سال اخير هشدار داد و خواستار آزادی تمامی بازداشت شدگان و نيز تحويل اجساد اعدام شدگان روز ۱۹ ارديبهشت، از جمله فرزاد کمانگر، معلم در کامياران، به خانواده شان شد.

فرزاد کمانگر همراه با چهار زندانی سياسی ديگر در تهران به اتهام های امنيتی اعدام شدند.

در حالی که دادستان عمومی و انقلاب تهران از اين اعدام ها دفاع کرده، اما شمار بسيار زيادی از سازمان های حقوق بشری در ايران و جهان از اين اقدام به شدت انتقاد کرده و آن را مثال ديگری از نقض حقوق بشر در ايران دانسته اند.
XS
SM
MD
LG