لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۳

تشکیل زنجیره انسانی برای حمایت از رود کارون در اهواز


خبرگزاری دولتی ایرنا از تشکیل زنجیره انسانی حمایت از رود کارون در شهر اهواز در استان خوزستان در عصر روز پنجشنبه خبر داد.

گزارش بهروز کارونی در مورد اعتراض به خشک شدن کارون
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00
لینک مستقیم

به گزارش این خبرگزاری دولتی، صدها تن از مردم، اعضای انجمن های مردم نهاد و حامی محیط زیست، مسئولان و مدیران استان خوزستان در این زنجیره شرکت کردند و به اجرای طرح انتقال آب بهشت آباد اعتراض کردند.

درسال گذشته نیز چند زنجیره انسانی در حمایت از کارون و در اعتراض به اجرای طرح انتقال آب بهشت آباد تشکیل شد که نخستین آن در روز ۲۴ مهر سال گذشته بود.

یکی از سازماندهندگان زنجیره انسانی روز پنجشنبه در گفت و گو با رادیو فردا، ‌با اعلام اینکه این حرکت با مجوز برگزار شد و عنوان آن پاکسازی ساحل کارون بود،‌ افزود: اما هدف اصلی زنجیره انسانی عصر پنجشنبه که در سکوت برگزار شد، مخالفت با انتقال آب کارون بود.

او عقیده دارد که تعداد شرکت کنندگان در این زنجیره برخلاف آنچه که خبرگزاری دولتی ایرنا نوشته، ‌نه صدها تن بلکه چند هزار تن بوده است و مسئولان استان خوزستان نیز در آن شرکت کردند.

بروال،‌ یکی از سایت های خبری در استان خوزستان،‌ نیز تعداد شرکت کنندگان در زنجیره انسانی حمایت از کارون در شهر اهواز را هزاران تن اعلام کرد و نوشت:‌ شرکت کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی بر توقف انتقال آب کارون و احیای بزرگترین رودخانه ایران تاکید داشتند.

بروال به نقل از یکی از شرکت کنندگان در زنجیره انسانی، هدف از انتقال آب کارون به استان های مرکزی را سرسبزتر کردن این استان ها دانست و افزود: ‌این سرسبزی به حساب خشک شدن رودخانه های خوزستان و بیابان شدن صدها هزار هکتار از این استان خواهد بود.

سام خسروی‌فرد، روزنامه‌نگار و کارشناس محيط زيست در هلند، در مورد دلیل مخالفت خوزستانی ها با انتقال آب رود کارون به رادیو فردا گفت:« کارون آب شرب، آب کشاورزی و آب مورد نیاز برای صنایع فراهم می‌کند. مسئله کشت و صنعت مسئله‌ای است که با اقتصاد مردم و اقتصاد کل استان گره خورده. خشک شدن کارون می‌تواند تمام کشت و صنعت را از بین ببرد. یعنی نه تنها سلامت مردم به واسطه تعدیل کردن هوا و کاهش آن ذرات و گرد و غبار بلکه با خشک شدن رودخانه کارون اقتصاد مردم هم تهدید می‌شود.»

اسماعیل ارزانی بیرگانی، فرماندار اهواز، که در زنجیره انسانی در اهواز شرکت کرده بود،‌ به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: با توجه به درخواست مردم برای برگزاری این زنجیره انسانی، فرمانداری اهواز مجوز های لازم را صادر کرد و این زنجیره انسانی به صورت خودجوش تشکیل شد .

او به رغم اشاره به آنچه مخالفت مردم استان خوزستان با انتقال آب بهشت آباد به زاینده رود نامید، گفت:‌ اما مردم و مسوولان این استان هیچ گونه مخالفتی با انتقال آب برای مصارف آشامیدنی ندارند و انتقال آب در طرح بهشت آباد نباید موجب تقابل بین مردم استان خوزستان و استان های فلات مرکزی شود.

به نوشته ایرنا،‌ در این زنجیره انسانی،‌ مردم با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعار هایی مانند "کارون را مرداب نکنید" و "با نفس هایی پر از گرد غبار دیگر تحمل دیدن مرگ کارون را نداریم" اعتراض خود را به طرح انتقال آب بهشت آباد نشان دادند.

طرح حفر تونل بهشت‌آباد اواخر سال ۱۳۸۹ به تصویب شورای عالی آب رسید و هدف آن، تامین آب شرب اصفهان و جلوگیری از خشک شدن زاینده رود عنوان شد.
بر اساس این طرح قرار است، علاوه بر بهره‌برداری‌های قبلی، سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب رودخانه کارون به فلات مرکزی ایران منتقل شود. اما اعتراض ها به ای طرح باعث کاهش این میزان شد.

سام خسروی‌فرد ‌در مورد تونل بهشت آباد گفت:« هدف اصلی و رويکرد اصلی طرح اين است که اصفهان و يزد به طور خاص و احيانا کرمان از آب کارون منتفع شوند. از انتقادهايی که به اين طرح می‌شود اين است که مسائل مربوط به خوزستان در مطالعاتش ديده نشده. مطالعات صرفا منافعی بوده که نصيب استان اصفهان می‌شد.»

اعتراض ها به انتقال آب رود کارون که از سال گذشته آغاز شد،‌ در شرایطی ادامه دارد که حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در اولین سفر استانی خود به خوزستان در بهمن سال گذشته به مردم این استان این قول داد که انتقال آب در طرح بهشت آباد تنها برای مصارف آشامیدنی باشد .

به گزارش خبرگزاری ها،‌ او در اهواز از تعهد دولتش برای تلاش جهت زير کشت بردن ۵۵۰ هزار هکتار زمين کشاورزی در خوزستان، ايجاد ۳۰۰ هزار شغل، احيای کارون و آبادانی شهرهای خرمشهر و آبادان سخن گفت.

XS
SM
MD
LG