تولید کنندگان نفت شیل در آمریکا در نظر دارند به رغم کاهش این ماه بهای نفت خام، حفاری چاههای جدید را ادامه دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اگر قیمت نفت زیر ۴۵ دلار در هر بشکه باقی بماند، آنها در میزان هزینهها تجدید نظر خواهند کرد.
تیم داو، مدیر اجرایی شرکت پایونیر، شرکت فعال در حوزه پرمین که بزرگترین میدان نفتی آمریکاست، روز سه شنبه ششم تیر در کنفرانسی در نیویورک گفت: «ما حفاری را به فراموشی نخواهیم سپرد».
به گفته او، این اطمینان وجود دارد که عربستان سعودی، مهمترین عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، اجازه نخواهد داد قیمت نفت برای مدت طولانی در سطوح فعلی باقی بماند.
برای تولیدکنندگان شیل که برنامه بودجه ای سال ۲۰۱۷ خود را زمانی که قیمت نفت در حدود ۵۰ دلار در هر بشکه یا بالاتر بود تنظیم کرده اند، کاهش اخیر بهای نفت برنامههای آنها را برای کسب درآمد بیشتر و صرف هزینههای بالاتر با خطر مواجه کرده است. بسیاری از این شرکتها هنوز درآمد کافی برای پوشش هزینههای خود در سال جاری کسب نکردهاند و کاهش اخیر بهای نفت برخی سرمایه گذاران را با نگرانی روبرو کرده است.
روز سه شنبه، نفت آمریکا ۴۴ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه معامله شد، که دو درصد نسبت به ۵۳ دلار در ماه آوریل کاهش نشان می دهد.
رویترز در گزارش دیگری به نقل از نمایندگان کشورهای عضو اوپک نوشت: این سازمان برنامه ای برای کاهش بیشتر سقف تولید یا پایان دادن به معافیت برخی ازکشورهای عضو در مورد محدودیت تولید ندارد، اگرچه در اجلاس ماه آینده در مسکو قرار است اقداماتی برای حمایت از بازار بررسی شود.
اوپک و چند کشور تولیدکننده غیر عضو روز حدود یک ماه پیش توافق کردند برنامه کاهش سقف تولید را تا سال ۲۰۱۸ تمدید کنند، اما قیمت نفت پس از افزایش تولید از سوی آمریکا و همچنین نیجریه و لیبی، که عضو اوپک هستند، و از برنامه کاهش تولید مستثنی شده اند، شدیدا کاهش یافت.
وزیران نفت پنج کشور ناظر بر اجرای قرارداد کاهش تولید، در کنار عربستان سعودی به عنوان رئیس اوپک، قرار است روز ۲۴ جولای، دوم مرداد در روسیه تشکیل جلسه دهند تا توصیه هایی درباره تنظیم قرارداد برای اجلاس بعدی که ماه نوامبر سال جاری میلادی برگزار خواهد شد ارائه کنند.
به گفته یکی از نمایندگان عضو اوپک، افزایش میزان کاهش تولید می تواند یکی از گزینهها باشد. به گفته او، اتخاذ تصمیم به منظور محدود کردن تولید نیجریه و لیبی به جای ملزم کردن آنها به محدود کردن عرضه نیز امکان دارد.
یک منبع دیگر نیز گفت: حذف مازاد نفت خام موجود در بازار نیز یکی از گزینههاست.
به گفته او، هنوز بحثی در این زمینه انجام نشده اما مستثنی شدن نیجریه و لیبی از محدودیت عرضه نفت به بازار مانعی برسر راه تصمیمات جدید است.