لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۷

فرماندار کنارک: دزدان دریایی سومالی ملوانان یک لنج ایرانی دیگر را به گروگان گرفته‌اند


همزمان با درخواست یک نماینده مجلس برای تسریع در آزادی صیادهای ایرانی گروگان در سومالی و همچنین تشکیل کمپینی برای آزادی ۱۳ صیاد ربوده شده، یک مقام محلی بدون اشاره به جزئیات از گروگان گرفته شدن ملوانان یک لنج ایرانی دیگر در سومالی خبر داده است.

بیژن بختیار، فرماندار شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان، در گفت‌وگو با شماره روز یکشنبه ۲۳ آبان روزنامه شرق، گفت که دزدان دریایی هراز چند گاهی لنج‌های ایرانی را به گروگان می‌گیرند و «همین چند روز قبل نیز یک مورد اتفاق افتاده است».

او اضافه کرد: «متأسفانه این یک داستان دنباله‌دار است چون صیادان ایرانی وارد مناطق ناامن می‌شوند و جمهوری اسلامی ایران نیز امکان پشتیبانی از آنها را ندارد».

آقای بختیار جزئیات بیشتری درباره گروگان گرفته شدن این لنج ایرانی بیان نکرده و گفته که اداره شیلات مرجع بهتری برای پاسخ‌گویی در این باره است.

هدایت‌الله میرمرادزهی، مدیرکل شیلات سیستان‌وبلوچستان، اعلام کرده که بدون هماهنگی نمی‌تواند توضیح خاصی دراین‌باره ارائه کند.

روزنامه اعتماد در شماره روز دوشنبه ۱۷ آبان خود گزارشی از وضعیت ۲۱ صیاد ایرانی را منتشر کرده بود که از حدود ۱۷ ماه پیش توسط دزدان دریایی در سومالی به گروگان گرفته شده‌اند و دراین مدت هشت نفر از آنان به علت «شکنجه‌های جسمی» کشته شده‌اند.

در این زمینه مصطفی ذوالقدر، نماینده میناب، در جلسه روز یکشنبه مجلس در تذکری به وزیر خارجه خواستار تسریع در آزادسازی صیادان گروگان گرفته شده در کشور سومالی شد.

کمپین‌هایی نیز در فضای مجازی برای آزادی این گروگان‌ها تشکیل شده است.

با این حال بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه، اعلام کرده که راه‌اندازی این کمپین، آزادی این گروگان‌ها را «سخت‌تر» کرده است.

به گفته آقای قاسمی، آمریکا و کشورهای غربی نیز مشکلات این‌چنینی برای اتباعشان را «به صورت سربسته و بدون سروصدا به پیگیری آن می‌پردازند تا بهای کمتری پرداخت شود».

علی‌اصغر مجاهدی، معاون شیلات ایران، نیز در گفت‌وگو با روزنامه شرق گفت که پول درخواست شده از سوی دزدان دریایی تأمین شده بود اما «مسئله فقط پول نیست و موانع بسیاری مثل نبودن دولت مشخص در سومالی و محدودیت روابط، مسائل منطقه و... وجود دارد که اجازه نمی‌دهد به نتیجه برسیم».

در همین حال به گزارش خبرگزاری میزان، ابوالفضل حسن بیکی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفته است که «همه با پرداخت پول در حد معقول موافق‌اند» ولی برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی با پرداخت پول به دزدان دریایی مخالفند.

به گفته آقای حسن بیکی، کشورهایی اروپایی معتقدند که اگر ایران در قبال گروگان‌ها پول زیادی پرداخت کند، دزدان دریایی با اتباع دیگر کشورها همین برخورد را خواهند کرد، لذا «دست جمهوری اسلامی بسته است» تا مبلغ مورد درخواست دزدان دریایی را در اختیار آنها قرار دهند.

پیش از این بستگان یکی از صیادان ربوده شده به روزنامه اعتماد گفته بود که دو ماه پیش ۸۰ میلیون تومان به حساب دزدان دریایی واریز کرده اما آنها گروگان‌های مورد نظر را آزاد نکرده‌اند.

او تأکید کرده بود که «واریز پول هیچ کمکی به آزادی صیادان نمی‌‌کند... آنها هر بار که تماس می‌گیرند، می‌گویند که ما باید یک فرد پاکستانی را اطراف خودمان پیدا کنیم که بلد باشد با آنها حرف بزند».

سومالی از جمله کشورهایی است که سال گذشته پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و سفیر خود را از تهران فراخواند.

بر همین اساس حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت خارجه،اعلام کرده که امکان حضور فیزیکی در سومالی برای پیگیری امور مربوط به صیادان ایرانی وجود ندارد.

به گفته آقای قشقاوی، ایران هیچ سفارتخانه، ‌سرکنسول و حتی حافظ منافعی در این کشور ندارد که از طریق آن موضوع صیادان گروگان گرفته شده را پیگیری کند.

دزیده شدن تعدادی از صیادان ایرانی در حالی است که مقامات نیروی دریایی ارتش ایران از حضور ناوهای این نیرو در خلیج عدن برای مقابله با دزدان دریایی خبر داده‌اند.

خلیج عدن در حاشیه کشور آفریقایی سومالی و کشور درگیر جنگ یمن قرار دارد و سال‌هاست که به محلی برای جولان دزدان دریایی بدل شده است.

نیروی دریایی ارتش ایران در مرداد ماه ۹۴ اعلام کرده بود که دو گروه از دزدان دریایی که در «مقاطع مختلف زمانی» به یک نفتکش ایرانی در خلیج عدن حمله کرده بودند، با واکنش ناوگروه سی و پنجم نیروی دریایی مواجه شده و منطقه را ترک کرده‌اند.

حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران نیز چندین بار در واکنش به گزارش‌ها درباره ارسال اسلحه توسط ناوهای این نیرو برای شیعیان حوثی در یمن، دلیل حضور ناوهای این نیرو در خلیج عدن را «حفظ منافع اقتصادی جمهوری اسلامی» در مقابله با دزدان دریایی اعلام کرده است.

XS
SM
MD
LG